جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
خبر گزاری حوزه

معاونان برتر تهذیب مدارس علمیه شمال و شمال غرب کشور، در دومین همایش هم افزایی و دانش افزایی معاونین تهذیب حوزه های علمیه شمال و شمال غرب کشور که در مرکز آموزش رفاهی فرهنگیان ساری برگزار شد، به بیان تجربیات و فعالیت های خود پرداختند.

به گزارش خبرگزاری حوزه از ساری، حجت الاسلام قاسم خانی، معاون تهذیب مدرسه علمیه امام خمینی(ره) خوی در این نشست تصریح کرد: سبک زندگی طلبگی باید مطابق با سبک زندگی اهل بیت(ع) باشد، در این مدرسه علمیه، سبک زندگی اهل بیت(ع) به طلاب ارائه می شود تا آنان را پیرو و دنباله رو علمای سلف قرار دهیم.

وی با تاکید بر حساسیت علمای شیعه در تلبس طلاب خاطرنشان کرد: مساله ای که طلبه را حساس بار می آورد التزام به لباس روحانیت است بر همین اساس، برنامه های ویژه ای در نظر گرفته شده است.

حجت الاسلام قاسم خانی همچنین تلاوت سه صفحه از قرآن کریم توسط طلاب در روز، تلاوت یک صفحه از قرآن کریم در ابتدای کلاس ها، چند روزه علمای برجسته در این مدرسه علمیه، اجرای ناهار وحدت، عدم ورود سایرین در برنامه های معنوی طلبه، شناسایی نخبه های معنوی مدرسه و ارتباط با علمای حوزه، را از مهم ترین برنامه های معاونت تهذیب مدرسه علمیه امام خمینی(ره) خوی برشمرد.

ضرورت ارتباط طلاب با سیره اهل بیت(ع)

حجت الاسلام عباس آبادی با اشاره به راهکار جذب طلاب به سمت قرآن افزود: قصص قرآن برای طلبه های پایه اول، قصص قرآن با محوریت ادبیات برای طلبه پایه دوم و آیات الاحکام برای طلبه های پایه پنجم و ششم مدرسه علمیه گلستان بیان می شود.

وی با اشاره به اینکه طلبه ها باید با عترت انس بگیرند، ابراز داشت: طلاب باید با عترت و سیره اهل بیت(ع) ارتباط برقرار کنند، طلبه باید یاد بگیرد برای اینکه آب یا غذا بخورد و یا راه برود، طبق روایات و سیره اهل بیت(ع) عمل کند.

معاون تهذیب مدرسه علمیه امام خمینی(ره) گلستان تاکید کرد: کتاب مفاتیح الحیات آیت الله جوادی آملی به عنوان کتاب بالینی طلاب در حجره ها تهیه شده و مسابقه ای نیز در بین طلاب برگزار می شود تا با سیره اهل بیت(ع) ارتباط بگیرند.

وی گفت: تهذیب طلاب مدارس علمیه به صورت انفرادی محقق نمی شود و باید مدیران و اساتید حوزه علمیه با هم همکاری و تعامل داشته باشند.

گفتنی است، در این همایش همچنین معاونان تهذیب مدارس علمیه صاحب الزمان(عج) مرند، مدرسه علمیه مریانج همدان، مدرسه علمیه محمدیه قائم شهر، مدرسه علمیه شیخ الاسلام قزوین، به ایراد سخنرانی و بیان تجربیات خود پرداختند.

دلایل موفقیت مدرسه علمیه شیخ الاسلام قزوین

 حجت الاسلام موسوی، معاون تهذیب مدرسه علمیه شیخ الاسلام قزوین، نیز در ادامه این مراسم با اشاره به تعداد طلاب این مدرسه علمیه گفت: این مدرسه علمیه تعداد 150 طلبه دارد که حدود 100 نفر در پایه‌های 5 تا 10 تحصیل می کنند و حدود 50 نفر  نیز در درس های خارج شرکت می کنند که دو تن از اساتید، دروس خارج را بیان می کنند.

وی با اشاره به دلایل موفقیت مدرسه علمیه شیخ الاسلام قزوین تصریح کرد: مدیر این مدرسه فرد شاخص و اهل فکر است، این مدرسه شورایی اداره می شود و مدیر مدرسه خودرأی عمل نمی کند.

حجت الاسلام موسوی افزود: هر یک از اساتید برجسته حوزه علمیه که به مدرسه دعوت می شوند اگر احساس کنیم که مشورت با ایشان موجب پیشرفت در مدرسه و طلاب می شود از نظراتشان استفاده می شود.

معاون تهذیب مدرسه علمیه شیخ الاسلام قزوین با اشاره به نمونه برنامه های اجرا شده در این مدرسه علمیه گفت: دوره های "امیر بیان" جهت تقویت خطابه طلاب در مدرسه برگزار شد و کانون های علمی در مدرسه تدارک دیده شد تا طلاب در قالب آن بحث های تخصصی از قبیل مهدویت و خانواده را برگزار می کردند.

حجت الاسلام موسوی تاکید کرد: برنامه ریزی و داشتن برنامه در تهذیب، اصل موفقیت یک مدرسه علمیه است.

برگزاری روزانه مراسم دعای امام زمان(عج)

معاون تهذیب مدرسه شیخ الاسلام قزوین گفت: مدیریت مدرسه در اولین قدم، برنامه کلاس اخلاق را براساس کتاب جامع السعادات دو ساعت در هفته برای طلاب اجباری کرد، از اساتید برجسته ای نیز دعوت می شد تا برای طلاب سخنرانی داشته باشند.

وی افزود: طلاب در مدرسه شیخ الاسلام هر روز خود را با دعای امام زمان شروع می کنند، این مراسم با حضور اساتید و طلاب برگزار می شود.

حجت الاسلام موسوی اظهار داشت: معاون تهذیب باید با طلبه ها همدم باشد، از این رو حجره طلاب حضور پیدا می کنیم و این امر فضای صمیمت بین طلاب را فراهم می‌کند.

معاون تهذیب مدرسه علمیه شیخ الاسلام قزوین همچنین عنوان کرد: طلبه ای که زیارت عاشورا خوان و سینه زن امام حسین(ع) نباشد، نمی تواند طلبه واقعی باشد، برهمین اساس، طلاب مجرد در مدرسه و طلاب متاهل در منازل هیأتی را تشکیل دادند.

وی گفت: گزیده هایی کوتاه از سخنان علما با طراحی زیبایی تهیه و در فضاسازی استفاده شد، گزیده هایی از مفاتیح الحیات نیز که قابل استفاده برای طلاب است، به شکل زیبایی طراحی و در محوطه مدرسه نصب شده است.

حجت الاسلام موسوی در ادامه با بیان راهکاری عنوان کرد: معاون تهذیب باید به  زمینه های تربیتی آشنا باشد تا بتواند به مشکلات تربیتی طلاب رسیدگی کند.

معاون تهذیب مدرسه علمیه شیخ الاسلام قزوین بر ضرورت ارتباط خارج از مدرسه با طلاب تاکید و تصریح کرد: ممکن است طلبه ای برای مدتی غیبت داشته باشد که با حضور در منزل وی مشکلاتش را جویا می شویم، در ایام عید نیز با حضور در منازل اساتید و طلاب حوزه علمیه، صله رحم جاری می شود.

وی در پایان تاکید کرد: طلاب به عنوان سرباز امام زمان(عج) به صورت امانت در اختیار ما هستند که باید نسبت به تهذیب و اخلاق طلاب برنامه های ویژه ای داشت.

گفتنی است، مدرسه علمیه شیخ الاسلام قزوین به عنوان یکی از معاونت های برتر تهذیب شمال و شمال غرب کشور معرفی شده است.

حضور شبانه روزی اساتید مدرسه علمیه صاحب الزمان مرند در کنار طلاب

حجت الاسلام جوان، معاون تهذیب مدرسه علمیه صاحب الزمان(عج) شهرستان مرند، هم در ادامه این مراسم، با اشاره به اینکه مدیران و اساتید مدرسه علمیه صاحب الزمان(عج) شهرستان مرند فکر واحدی دارند، اظهارداشت: مدیریت و کادر و اساتید مدرسه علمیه، مبانی فکری واحدی دارند و همین امر باعث شده کارها به خوب انجام شود.

وی افزود: معاون آموزشی باید برنامه ریزی دقیقی انجام دهد و حتی ساعت خواب اول شب طلبه را در نظر بگیرد، معاون اجرایی نیز باید در تغذیه طلاب دقت کند، همه عوامل و کادر مدرسه علمیه باید کار واحدی صورت دهند تا طلبه بتواند سحرخیز باشد.

حجت الاسلام جوان بر ضرورت انس اساتید با طلاب ابراز داشت: هر کدام از اساتید به صورت شبانه روزی در کنار طلاب حضور دارند.

معاون تهذیب مدرسه علمیه صاحب الزمان(عج) مرند تاکید کرد: طلابی در این مدرسه هستند که به خاطر کوتاهی در مطالعه و یا موارد این چنینی، شهریه را برمی گردانند و این اثر تربیتی طلبه است.

گفتنی است، مدرسه علمیه صاحب الزمان(عج) مرند، در این همایش به عنوان یکی از معاونت های برتر تهذیب شمال و شمال غرب کشور معرفی شد.

تشکیل گروه های اخلاقی طلاب در مدرسه علمیه مریانج همدان

حجت الاسلام محمدی، معاون تهذیب مدرسه علمیه مریانج همدان ، با تاکید بر اهمیت همکاری بین مدیران، اساتید و معاونت تهذیب مدرسه علمیه تصریح کرد: اگر طلبه ای با مشکلی مواجه باشد، مدیر مدرسه به صورت خصوصی و فردی در پی حل مشکلات آنان بر می آید، اگر ضرورت داشته باشد اساتید تخصصی در آن زمینه دعوت می شوند.

وی عنوان کرد: دوره ای به نام "دنیای جوان؛ پرتگاه یا سکو" برای طلاب مدرسه علمیه برگزار می شود تا از بروز آسیب های اجتماعی و اخلاقی جلوگیری شود.

حجت الاسلام محمدی گفت: اساتید مدرسه علمیه مریانج همدان، گروه های اخلاقی را با مشارکت طلاب تشکیل دادند که به یکدیگر قول می دهند تا به طور مثال در آن روز گناهی نکنند و در صورت بروز گناه یا اشتباهی، خود را جریمه می کنند.

معاون تهذیب مدرسه علمیه مریانج همدان در ادامه ابراز داشت: طرح مطالعات کتب شهید مطهری در این مدرسه به صورت اجباری برگزار می شود که مقام معظم رهبری نیز بر اجرای آن سفارش کردند.

وی ارتباط مستمر با والدین طلاب، سه روز روزه مستحبی در ماه و ... را از دیگر برنامه های مدرسه علمیه مریانج همدان در جهت ارتقای تهذیب طلاب برشمرد.

گفتنی است، مدرسه علمیه مریانج همدان به عنوان یکی از معاونت های برتر تهذیب شمال و شمال غرب کشور معرفی شده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha