به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حضرت آیت الله مکارم شیرازی شامگاه پنجشنبه در برنامه چشمه معرفت که از شبکه یک سیما پخش شد، در پاسخ به این پرسش که چرا ماه رمضان، ماه نزول قرآن است، اظهار کردند: قرآن سرچشمه معرفت است و عبادت بدون معرفت فایده ندارد. قرآن در ماه رمضان نازل شده تا افراد، قرآن را بخوانند و معرفت پیدا کنند و عبادت با معرفت همراه شود.
ایشان با بیان اینکه روزه، عبادت عملی و آیات قرآن، عبادت گفتاری است، تصریح کردند: افراد وقتی آیات را می خوانند، آن گفتار با آن رفتار هماهنگ می شود و نتیجه مطلوبی خواهد داشت. بنابراین، اگر ماه رمضان، ماه نزول قرآن است برای اینکه این مجموعه تربیتی تکمیل شود.
معظم له با اشاره به تأکید آیات ۸۲ سوره نساء و ۲۴ سوره محمّد بر لزوم تدبر در قرآن، گفتند: تدبر به معنای درک نهایت و اسرار درونی موضوعی است. یعنی هنگامی که آیات قرآن را می خوانید، بر آیات تکیه کنید و حقیقت آن را دریابید و در روح و جان خود پیاده کنید.
این مرجع تقلید با اشاره به اینکه امیرمؤمنان در خطبه همّام، ضمن توصیف پرهیزکاران به بیان تدبر صحیح در قرآن کریم پرداخته اند، اظهار کرد: حضرت علی(ع) می فرماید: «پرهيزكاران در شب از خواب بر می خیزند، قرآن را با تفكّر و انديشه مى خوانند، با قرآن جان خود را محزون و داروى درد خود را مى يابند. وقتى به آيه اى برسند كه تشويقى در آن است، با شوق و طمع بهشت به آن روى آورند و هر گاه به آيه اى مى رسند كه ترس از خدا در آن باشد، گوش دل به آن مى سپارند و صداى بر هم خوردن شعله هاى آتش در گوش آنان طنين افكن است».
حضرت آیت الله مکارم شیرازی افزودند: ممکن است بعضی افراد بگویند ما در ماه رمضان، چندبار ختم قرآن می کنیم؛ ختم قرآن خوب است اما از آن بهتر، تدبر در معنای آیات و روح خود را با آن هماهنگ کردن است. امیدوارم همه شما بتوانید با تدبر در آیات قرآن، تحولی در وجود خود ایجاد کنید.
انتهای پیام/313/33