جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۲۳:۲۹
تشریفات و زرق‌وبرق از مهمانی‌ها حذف شود

حوزه/ حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه تکلّف و تشریفات و زرق‌وبرق موجب می شود که افراد از برگزاری مراسم مهمانی، فرار کنند، افزودند: تلاش شود که مهمانی ها، ساده و آسان و بی تکلف باشد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حضرت آیت الله مکارم شیرازی شامگاه جمعه در برنامه چشمه معرفت که از شبکه یک سیما پخش شد، با بیان این که در آغاز ماه مبارک رمضان باید حقیقت این ماه را شناخت، اظهار کردند: برای آشنایی با حقیقت ماه رمضان باید نام هایی را که در آیات و روایات به این ماه داده شده، بررسی کرد.

ایشان تصریح کردند: «ماه نزول قرآن»، «ماه مهمانی خداوند»، «ماه تقوا» و «ماه طهارت و پاکی» از نام های ماه رمضان است.  

معظم له با اشاره به حدیث نبی مکرم اسلام مبنی بر این که همه افراد در ماه رمضان به مهمان­سرای پروردگار دعوت می شوند، افزودند: برخی این پرسش را مطرح می کنند که مگر ما در سایر ماه ها مهمان خداوند نیستیم و از نعمت های ذات اقدس الهی استفاده نمی کنیم که فقط گفته می شود ماه رمضان، ماه مهمانی خداوند است؛ در پاسخ باید گفت که در این ماه، نعمت های ویژه ای از سوی پروردگار نازل می شود که در ماه های دیگر وجود ندارد.

این مرجع تقلید افزودند: در ماه مبارک رمضان، نفس کشیدن انسان تسبیح خداوند است؛ یک درهم در راه خدا، ثواب هفتاد درهم دارد؛ خواندن یک آیه ثواب قرائت کل قرآن را دارد؛ درهای رحمت خداوند گشوده است و توبه از هر زمانی بهتر پذیرفته می شود.

این مفسر برجسته قرآن کریم با بیان اینکه ثواب عبادات در ماه مبارک رمضان چند برابر است، ابراز کردند: در ماه مبارک رمضان باید به صله رحم بیشتر اهتمام داشت و برای آزادی زندانیان تلاش انجام داد و به یتیمان و نیازمندان کمک کرد.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با تأکید بر اینکه ماه رمضان باید زمان تحول انسان باشد، تصریح کردند: ماه رمضان فقط روزه گرفتن و پرهیز از خوردن و آشامیدن نیست.

ایشان با بیان اینکه میزبان و مهمان وظایفی دارند، ابراز کردند: خداوند به مرحمت خود، وسایل مهمانی را فراهم کرده و ما هم باید به گونه ای در این مهمانی برویم که پاک و پاکیزه باشیم و از گناهان توبه کنیم.

*جایگاه مهمان در اسلام

معظم له در ادامه با اشاره به اینکه بعضی افراد تمایلی به برگزاری مراسم مهمانی و میزبانی از مهمان ندارند، افزودند: مهمان، شأن مهمی در اسلام دارد و در بعضی روایات اشاره شده که فرستاده خداست.

این مرجع تقلید با اشاره به روایتی از رسول اکرم(ص) مبنی بر اینکه «هر خانه‌ای که مهمان در آن حضور نیابد، فرشتگان در آن خانه نمی آیند»، تصریح کردند: همچنین در روایت دیگری نقل شده که روزی امیرمؤمنان محزون بودند و وقتی از ایشان دلیل این امر را پرسش کردند، ایشان فرمودند: «در هفت روز اخیر برای ما مهمانی نیامده و وقتی مهمان نمی آید، غمگین می شوم».

حضرت آیت الله مکارم شیرازی افزودند: بعضی از اولیای خدا سعی می کردند همواره مهمانی در سفره داشته باشند چرا که این امر، نورانیت و روحانیت می آورد.

ایشان همچنین با بیان اینکه در روایتی از رسول اکرم(ص) نقل شده که رزق مهمان با خودش می آید، تصریح کردند: برکاتی به واسطه گام نهادن مهمان می آید و گناهان اهل خانه را از بین می برد.

*لزوم پرهیز از تکلّف و سختی در مهمانی

معظم له با اشاره به تأکید روایات مبنی بر اینکه برای برگزاری مراسم مهمانی نباید تکلّف کرد و سخت گرفت، افزودند: شخصی، امیرمؤمنان را به مهمانی دعوت کرد که حضرت پذیرفتند اما تأکید کردند به شرطی می آیم که از آنچه در خانه داری مضایقه نکرده و از بیرون خانه، چیزی تهیه نکنی.

این مرجع تقلید با بیان اینکه تکلّف و تشریفات و زرق‌­وبرق موجب می شود که افراد از برگزاری مراسم مهمانی، فرار کنند، افزودند: تلاش شود که مهمانی ها، ساده و آسان و بی­‌تکلف باشد.

انتهای پیام/313/33

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha