به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه» دو اندیشکده آمریکایی اخیرا با انتشار گزارشهایی جداگانه، نسبت به دامنه فعالیتها و رشد مقاومت اسلامی نُجَباء هشدار دادند.
* مأموریت در مرز اسرائیل
اندیشکده آمریکایی "واشنگتن" (TheWashingtonInstitute) در بخش تحلیل و ارزیابی سیاسی وبسایت خود، مقاومت اسلامی نُجَباء را تحتالحمایه ایران و بسیار خطرناک توصیف نموده است.
پایگاه یادشده در این باره مینویسد: هریک از گروههای مستقر در سوریه مأموریت مشخصی داشته و در منطقهای معیّن فعال هستند. مقاومت اسلامی نُجَباء قلمرو نفوذ گستردهتر و قدرت بیشتری نسبت به سایر گروهها داشته و حتی در مجاورت نیروهای آمریکایی و در امتداد مرزهای اسرائیل به اجرای عملیات میپردازد.
انستیتو واشنگتن خاطرنشان ساخته است: گروه نُجَباء در ماه مارس ۲۰۱۷ خبر از تشکیل "تیپ آزادسازی جولان" داده؛ امری که از سوی مقامات اسرائیلی تهدیدی بسیار جدی قلمداد و سبب وحشت آنها شده است.
* دکترین وفادار به ولایتفقیه
مرکز بینالمللی "ویلسون" (WilsonCenter) دیگر اندیشکده آمریکایی است که به معرفی مقاومت اسلامی نُجَباء پرداخته و نوشته است: دکترین و آرمانهای اعلامی این گروه عراقی، دفاع از وطن خود، شهرهای مقدس و حرمین شریفین در عراق و سوریه، مبارزه با گروههای تکفیری-تروریستی، حفاظت از شیعیان مقیم و حاضر در خاک عراق و سوریه و هر نقطه دیگر دنیا میباشد.
این منبع، نُجَباء را "مقیّد و وفادار به ولایتفقیه تحت رهبری آیتالله خامنهای" توصیف کرده است.
پایگاه اینترنتی اندیشکده ویلسون در ادامه به معرفی دبیرکل این گروه مقاومت پرداخته و نوشته است: اکرم الکعبی از سال ۲۰۰۳ و پس از حمله نظامی آمریکا به عراق، در چندین گروه شبهنظامی حضور فعال داشته است. سال ۲۰۰۸ وزارت خزانهداری آمریکا وی را به اتهام طراحی، برنامهریزی و فرماندهی حمله به نیروهای ائتلاف، در لیست تحریم خود قرار داده است.
این گزارش یادآور شده که حزبالله نُجَباء ۹۰۰۰ نیروی مبارز دارد که دوسوم آنها در عراق حاضر بوده و یکسوم نیز در کشور همسایه (سوریه) میجنگند.
اندیشکده آمریکایی میافزاید: سههزار نیروی این گروه در سال ۲۰۱۶ در عملیات آزادسازی حلب حضور و مشارکت فعال داشته و از عوامل اصلی آزادسازی این منطقه بودهاند. همچنین این گروه سال ۲۰۱۷ تیپ آزادسازی جولان را تشکیل داده است.
وبسایت مرکز بینالمللی ویلسون در پایان به افتتاح نخستین آکادمی نُجَباء در عراق در سال ۲۰۱۸ اشاره کرده است که طبق گزارشها، به آموزشهای ایدئولوژیک، اجتماعی و فرهنگی میپردازد.
گفتنی است همزمان با افزایش فشارها علیه ایران و محور مقاومت، مراکز تصمیمسازی در غرب، پروپاگاندای وسیعی را علیه مقاومت کلید زدهاند که جنبش نُجَباء از آن مستثنی نیست.
بهنظرمیرسد که جبهه معاند نسبت به این گروه مقاومت بیش از هر گروه عراقی حساسیت نشان میدهد؛ واقعیتی که میتوان آن را به همراهی عمیق نُجَباء با جمهوری اسلامی ایران و رشد سریع و فعالیتهای وسیع آن مرتبط دانست.