به گزارش خبرگزاری «حوزه» از خراسان شمالی، حجتالاسلاموالمسلمین ابوالقاسم یعقوبی پیش از ظهر امروز در دیدار رئیسکل دادگستری خراسان شمالی و جمعی از کارکنان دستگاه قضایی استان به مناسبت هفته قوه قضائیه اظهار داشت: قضات باید با روحیه مردمداری حکم صادر کنند و در مقام قضا طرفدار حق و یاور مظلوم باشند.
وی با تأکید بر اینکه قضاوتها در دستگاه قضایی باید بهدور از خدعهها باشد، افزود: یعنی قاضی نباید دچار راهکارهای شیطانی شود و برای به دست آوردن دنیا، دین و آخرتش را بفروشد.
امامجمعه بجنورد با بیان اینکه حکمت در معارف دینی از جایگاه ژرف و عمیقی برخوردار است، گفت: رأس حکمت خوف از خداست و از نشانههای انسان حکیم و حاکم خداترس بودن است.
وی با اشاره به اینکه اگر جامعهای بر اساس حکمت اداره شود آن جامعه منسجم، استوار و کارآمد خواهد بود، تصریح کرد: کسی که حاکم جامعه دینی است باید رأس امور و برنامههایش خداباوری، خداشناسی و خداترسی باشد و تابلوی کار او حق باشد و بین او و حق خلائی وجود نداشته باشد.
رئیس شورای حوزه علمیه خراسان شمالی با بیان اینکه حاکم با حکمت کسی است که در بیان حق و در مقام قضا طرفدار حق و یاور مظلومان و ستمدیدگان باشد، اظهار داشت: مردمدار بودن و مدارا با آنها از ویژگیها بارز پیامبر اکرم(ص) بود در روایتی آمده است که پیامبر عظیمالشأن اسلام فرمودند: من برای مردمداری و مدارای با مردم مبعوث شدهام.
وی شناخت مردم را زمینه مدارای با آنها دانست و گفت: قاضی باید فضایی که جرم در آن اتفاق افتاده را درک و لمس کرده و در ادامه حکم را جاری کند، مردمداری و مدارا با مردم و عدم عصبانیت با شاکیانی که روحیه حربی دارند و میخواهند خود را فاتح دعواها و شکایات بدانند، امری ضروری بوده و این مهم باید رویکرد دستگاه قضایی و کارکنان این نهاد باشد.
رئیس شورای فرهنگ عمومی خراسان شمالی تصریح کرد: دستگاه قضایی نهادی بوده که عمده اهدافش در راستای احقاق حقوق مردم بوده و به عنوان ملجأ و پناهگاه مردم مظلوم نیز به شمار میرود که توانسته اعتماد عمومی را نیز به خود جذب نماید.
وی خاطرنشان کرد: رعایت حقوق مظلوم، جدیت و پشتکار در اجرای قانون و برخورد با متخلفان باعث رضایتمندی مردم از دستگاه قضایی میشود.
حجتالاسلام اسدالله جعفری، رئیسکل دادگستری خراسان شمالی نیز در این دیدار، با ارائه گزارشی از خدمات دستگاه قضایی در استان، گفت: بیش 162 هزار پرونده قضایی طی سال گذشته به محاکم مختلف قضایی شامل دادسراها، دادگستریها، دادگاه تجدیدنظر و شوراهای حل اختلاف استان وارد و همچنین بیش از 160 هزار پرونده هم رسیدگی و مختومه شد.
وی اظهار داشت: با در نظر گرفتن این تعداد پرونده وارده و با توجه به ظرفیت استان، ما باید برابر چارت مصوب 150 شعبه فعال رسیدگی قضایی داشته باشیم؛ در حالی که اکنون 98 شعبه فعال در خراسان شمالی داریم و در حقیقت ما الآن با 59 درصد کادر قضایی چارت مصوب به مردم خدمات میدهیم.
حجتالاسلام جعفری با بیان اینکه علیرغم تلاشهای انجام شده، تنها 37 درصد پستهای اداری ما بر اساس چارت اداری تکمیل شده است، افزود: دستگاه قضایی استان باید در بخش اداری هزار و 274 کارمند در استان داشته باشد٬ در حالی که 469 نفر کارمند داریم و با توجه به حجم پروندههای وارده، فشار مضاعفی بر این کارمندان وارد میشود.
انتهای پیام/
نظر شما