به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در سنندج، درباره کردستان و ویژگیهای این استان سخنهای زیادی گفتهاند، درباره صفا و مردمنوازی این منطقه که از دیرباز شهره عام داشته درباره دلاور مردی و رشادتهای جوانان این خطه از سرزمین پهناور ایران اسلامی درباره تلاش و سختکوشی و روحیه مقاومت و ایثار این مردم هرچه بگوییم شاید هرچه بگوییم نتوانسته باشیم حق مطلب را ادا کنیم.
چه زیبا بزرگانی هم چون رهبرمعظم انقلاب که این استان را به سرزمین مجاهدتهای خاموش لقب دادهاند و از مردمان غیور این منطقه بهعنوان مردمان بافرهنگ یادکردهاند. سرزمینی که وجببهوجب آن به خون شهیدان انصار و مهاجرین معطر است، آنانی که دست در دست هم در مقابل ایادی استکبار صفکشیدند و هستی خویش را برای پایدار بودن امنیت این استان در طبق اخلاص نهادند.
آری به کردستان با وضو باید وارد شد چون هر جا که پا بگذاری مشهد و محل عروج کبوتر خونین بالی است که در این سرزمین پر کشیدهاند و در آسمانها به پرواز درآمدهاند، آنانی که مظلومانهتر و غریبانهتر به دیدار حق شتافتند. تقدیم بیش از ۵۴۰۰ شهید همواره سند افتخاری بر برگ زرین است که بر تاریخ تاریک کردستان میدرخشد.
شهادت هزار پیشمرگ مسلمان کرد که در سختترین شرایط از این مرزوبوم دفاع کردند و رادمردانی که در لباس مقدس سربازی در جبهههای حق علیه باطل و در مقابل گلولههای دشمن بعثی سینه سپر کردند و عزت و سربلندی را برای میهن اسلامی به ارمغان آوردهاند ،مرزبانانی که بمباران و توپ بارانهای دشمن نتوانست از پادرشان بیاورد.
سردارانی که در این سرزمین پرورشیافتهاند و در دفاع میهن اسلامی خوش درخشیدند که کوههای سر به فلک کشیدهی کردستان برای همیشه به رشادت و شجاعت آنان گواهی میدهند، سبزپوشانی هم چون بروجردیها، وزوایی ها، همتها، متوسلیان ما و بسیاری دیگر که خلعت زیبای پاسداری بر تن کردهاند و خونین بال به عهد و پیمان خویش وفا نمودند، دلاور مردانی که از ارتش و نیروی انتظامی که در دامان پاک مادران کردستانی پرورش پیدا کردند و با مرگ سرخ عزت و ابروی کردستان شدند.
دریادلان بسیجی که از صنوف مختلف در وادی ایثار و فداکاری کم نیستند که در این خطه در دفاع انقلاب اسلام و انقلاب گوی سابقت از میربودند، پنجاهویک روحانی مبارز از خطه کردستان که در روزهای سخت در مقابل ضدانقلاب ایستادند و با افشاگری توطئه های های ضدانقلاب را نقش بر آب کردند و درراه مبارزه با نثار جان علم و عمل را در هم آمیختند و شهادت بیش از پانصد سیویک شیر زن کردستانی گواهی بر مظلومیت شهدای این کردستان است.
سخن کوتاه؛ از شهادت سخن گفتن آسان نیست و آنچه در توصیف این ارزش والا بر واژگان و عبارات و تعابیر ادبیات پایداری جاری میشود، آن نیست که شایسته جایگاه رفیع شهید و شهادت باشد.
شهیدان در محفل قرب و وصال حضرت معشوق شایسته مقام والای عند ربهم یرزقون میباشند و ما در راه ماندگان و از وصال محبوب مهجور ماندگان و محروم از مشاهدهی جهان ازلی و ارتزاق در جوار رحمت و فیض الهی سزاوار خطاب (لا تشعرون)ایم.
شهدای سرزمینهای مجاهدتهای خاموش، همانیاند که در جغرافیای حماسه خویش آبیترین دریاها را به میزبانی نشستهاند و پرستارهترین آسمانها را به میهمانی گرفتهاند، همانانی که در ازدحام خشکی زمین همانند هجوم باران فواره کشیدهاند و با وسعت مسیحایی خویش تن مرده عشق را زنده کردهاند همانانی که در تهاجم تاریکی شب آسمانی از روشنایی شدهاند و خاک کریه تاریکی را به فرسایش نشستهاند ،آری شهادت هنر مردان خداست.
اما از جهاتی دیگر تعبیر رهبر معظم انقلاب در رابطه با مردم این استان حائز اهمیت است که ایشان تأکید دارند: مردم کرد در این استان امتحان خوبی را در این رویارویی بزرگ از خودشان نشان دادهاند. من کردستان را از نزدیک دیدهام و در روزهای محنت و سختی عظمت ایستادگی این مردم را با چشم مشاهده کردهام آنچه من از کردستان می گویم بسیاری مربوط به دانستهها و اطلاعات شخصی خود من است که آن را از نزدیک مشاهده کردهام البته آوازه مقاومت مردم شما در دوران مختلف چه در آغاز انقلاب چه در دوران جنگ تحمیلی به گوش همهی ملت ایران رسیده است شما به طبیعت سرسبز و زیبای این استان به روحیه مهربان و صفای مردم این استان نگاه کنید به تاریخ این استان که علما و شعرا اهل فرهنگ و اهل هنر در همین تاریخ نزدیک این استان فراواناند نگاه کنید همه اینها نشان میدهد که این استان یک استان فرهنگی است.
آری مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در سفر پرخطر و برکتشان به کردستان این استان را استان فرهنگی و سرزمین هنر و فرهنگ نامیدند و این مدال افتخار را به کردستانیها اهدا فرمودند و این رسالت مسئولان است که چگونه این مدال افتخار را از بالقوه به بالفعل تبدیل کنند و کردستان را به اقتدار واقعی که همان اقتدار فرهنگی است برسانند.
کردستان تنها با برگزاری چند همایش و جشنواره استان فرهنگی نمیشود، کردستان سرشار از استعداد و توانمندی است که کمتر مورد توجه قرار گرفته، برای فرهنگی بودن استان باید نگاه و تفکر غالب، نگاه و تفکر فرهنگی باشد و اولویت اصلی بر مبنای فرهنگ و تعالی فرهنگی شکل بگیرد، در این استان بحث فرهنگ و اقتصاد هنر باید بیشازپیش موردتوجه قرار گیرد که یقیناً شعار توسعهگرایی با مدیران ضعیف و افکار کوچک و تنگنظرانه و رویکردهای سطحی میسر نمیشود، چراکه احیا و توسعه زیرساختها در ابعاد مختلف نیاز به مدیرانی انقلابی، متخصص، متعهد و دغدغهمند دارد.
محسن توکلی
نظر شما