سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ |۲۴ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 26, 2024
تولیت آستان حضرت معصومه

حوزه/ تولیت آستان مقدس حضرت معصومه علیهاالسلام با اشاره به مشکلات امروز جامعه گفت: اگر مردم و مسئولان در سخنان خود، زبانشان را کنترل کنند و هر حرفی را در هرجایی نزنند، بسیاری از مشکلات و نگرانی‌های جامعه که خود آسیب‌ها را دوچندان می‌کند، برطرف می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین سید محمد سعیدی ظهر امروز در جمع کارکنان قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) در سالن امام خامنه‌ای حرم مطهر حضرت معصومه(س)، گفت: در قرآن کریم و روایات معصومین علیهم‌السلام، نصایح ارزشمندی از جناب لقمان مطرح است که برای همه ما درس است. 
وی با اشاره به نصیحت این انسان حکیم به فرزند خود گفت: جناب لقمان به فرزندش بیان می‌دارد که من در محضر 400 پیامبر الهی خدمت کرده‌ام و از مجموعه رهنمودهای آن‌ها، چهار سخن را بگزیده‌ام. نخست این‌که هرگاه در نماز بودی، قلبت را حفظ کن چون نماز ارتباط باخداست.
امام جمعه قم بابیان این‌که نماز تنها مختص دین اسلام نیست، بلکه در تمامی ادیان الهی نماز در شکل‌های مختلف وجود داشته، افزود: حضور قلب داشتن در نماز که ستون دین است و سرسری نگرفتن آن موجب می‌شود که انسان از فحشا و منکرات دور بماند؛ اگر کسی نماز می‌خواند و به سراغ گناه و پلیدی هم می‌رود، در ادای این واجب الهی کوتاهی صورت گرفته است.
وی افزود: جناب لقمان در دیگر توصیه‌ها به فرزند خویش می‌فرماید که هرگاه بر سر سفره‌ای نشستی، شکمت را حفظ کن، هرگاه در خانه دیگری وارد شدی، چشمان خود را حفظ کن و هرگاه در میان مردم هستی، زبان خود را کنترل کن.
حجت الاسلام والمسلمین سعیدی بابیان اینکه مؤمن هیچ‌گاه پرخوری و بدخوری نمی‌کند، گفت: تغذیه در اسلام اهمیت زیادی دارد و علاوه بر سلامت جسم، لقمه حلال نقش زیادی در سعادت انسان و قرار گرفتن او در مسیر بندگی خداوند دارد. خداوند در آیه 51 سوره مبارکه مؤمنون می‌فرماید: «يا أَيُّهَا الرُّسُلُ كُلُوا مِنَ الطَّيِّباتِ وَ اعْمَلُوا صالِحاً...»؛ این آیه نشان می‌دهد که بین عمل صالح و غذای پاکیزه و طیب نقش مستقیم وجود دارد.
وی افزود: کسانی که نسبت به غذای حلال بی‌تفاوت باشند، خود را از سعادت ابدی بی‌بهره می‌سازند؛ مانند کسانی که در روز عاشورا به دلیل خوردن لقمه حرام، سخنان و نصایح امام حسین علیه‌السلام را گوش نمی‌دادند.
تولیت آستان مقدس بابیان این‌که مال حرام زیاد نمی‌شود و اگر هم زیاد شود، برکت ندارد، گفت: امروز شاهدیم افرادی که در راه اخلال و فساد اقتصادی باانگیزه‌های مختلف گام برمی‌دارند، در دادگاه‌ها محکوم می‌شوند و آبروی خود و خانواده‌شان می‌رود. ممکن است برخی در این مسیر مالی هم جمع‌آوری کنند، ولی این ماه برکتی برای آن‌ها نخواهد داشت.
وی افزود: بر اساس سخن امام صادق علیه‌السلام، در پیشگاه خداوند متعال، پرهیز از لقمه حلال، بهتر از دو هزار رکعت نماز مستحبی است.
حجت الاسلام والمسلمین سعیدی درباره حفظ نگاه در کلام جناب لقمان گفت: نگاه کنترل نشده، بستری برای بزرگ‌ترین گناهان است؛ با بررسی حوادثی که بشریت امروزی با آن روبروست، مشاهده می‌شود که دلیل بسیاری آن‌ها به دلیل نگاه‌داشتن به مال و مقام یا نگاه به اجنبی و... است.
وی همچنین درباره حفظ زبان گفت: زبان سرآغاز بسیاری از گناهان است که در قالب‌های مختلف دروغ، تهمت، غیبت، سخن‌چینی، فاش کردن اسرار افراد و اسرار نظام نمود می‌یابد؛ متأسفانه امروزه در فضاهای ایجادشده برای حرف زدن، برخی باحیثیت مردم و نظام بازی می‌کنند و نسبت به حفظ زبان یا سخن بی‌توجه‌اند.
امام جمعه قم با اشاره به برخی مشکلات امروزی جامعه اظهار داشت: اگر مردم و مسئولان در سخنان خود، زبانشان را کنترل کنند و هر حرفی را در هرجایی نزنند، بسیاری از مشکلات و نگرانی‌های جامعه که خود آسیب‌ها را دوچندان می‌کند، برطرف می‌شد.

انتهای پیام// ۱۵/ ۳۱۳

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha