به گزارش خبرگزاری «حوزه» از مشهد، حجتالاسلام حسین کندری، معون پژوهش حوزه علمیه خراسان، در مراسم افتتاحیه چهارمین نمایشگاه تخصصی کتب حوزوی و معارف اسلامی این حوزه در مدرسه علمیه آیت الله العظمی خویی(ره) مشهد، به اهمیت بحث مطالعه و کتابخوانی پرداخت و با اشاره به آیه «اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِي خَلَقَ»، گفت: در قرآن کریم آیات بسیاری ما را به تدبر، تفکر و بنیان های اساسی پژوهش وادار می کند لذا باید به آن توجه بیشتری داشت.
وی با بیان اینکه همه مستبدان و زورگویان تاریخ بر جهل مردم سوار شدند، ابرازکرد: یکی از وظایف روحانیت به عنوان سردمدار دینی مردم، زنده کردن بحث خواندن و تعلیم در خانواده است.
معاون پژوهش حوزه علمیه خراسان با تاکید بر اینکه ترویج فرهنگ پژوهش در خانواده یکی از مباحث اساسی فعالیت حوزویان است، خاطرنشان کرد: نهادینه سازی فرهنگ کتاب و کتاب خوانی و پژوهش در وهله نخست در بین خود و در مرحله بعد، اشاعه آن در سطح جامعه، از مهمترین وظایف روحانیون در این بحث است.
حجتالاسلام کندری در ادامه با اشاره به فعالیت های این معاونت گفت: در راه اندازی زیرساخت ها، فرهنگ سازی و منشورات علمی تخصصی، نیازسنجی و جهت دهی پژوهشی، این معاونت فعالیت می کند.
وی با اشاره به بحث زیرساخت ها، گفت: با شناسایی استعدادها و فضای موجود، راه اندازی سامانه پژوهشگران حوزه علمیه خراسان، سامانه فراخوان آثار پژوهشی، تجهیز کتابخانه ها با منابع علمی، برگزاری نمایشگاه های سالانه و ... در سال گذشته انجام شد.
معاون پژوهش حوزه علمیه خراسان در بحث فرهنگ سازی پژوهشی نیز، به برگزاری دوره های دانش افزایی و مشاوره ای ویژه پژوهشگران در مباحث اقتصادی، الگوی پیشرفت اسلامی، تربیت محقق، زن و خانواده، رجال پژوهی و ... پرداخت و در ادامه به تشکیل هیئت های اندیشه ورز در این حوزه اشاره و ابراز کرد: هیئتهای اندیشه ورز با نیازسنجی و مساله یابی، ایجاد رشته های جدید را با توجه به مسائل برون داد حوزوی، طراحی و ارائه می دهند.
وی به برگزاری نشست های علمی تخصصی در مدارس علمیه نیز اشاره کرد و افزود: این معاونت پیگیر برگزاری کرسی های نظریه پردازی در این حوزه علمیه کهن نیز، است.
حجتالاسلام کندری با اشاره به کتاب « المحاضرات فی الفقه» به عنوان نخستین اثر منتشر شده در انتشارات حوزه علمیه خراسان، ادامه داد: مجلات آموزه های نوین کلامی، قرآن و عترت، زن و خانواده، مصباح الفقاهه، از دیگر محصولات انتشارات حوزه علمیه خراسان است.
معاون پژوهش حوزه علمیه خراسان با اشاره به حمایت از منشورات مدارس علمیه، گفت: هم اکنون 29 نشریه تخصصی در مدارس علمیه منتشر می شود که امیدواریم 116 مدرسه علمیه خراسان دارای نشریات تخصصی شوند.
حجتالاسلام کندری به وام حمایتی چاپ کتاب نیز اشاره و ابراز کرد: در سال اخیر 8 کتاب با حمایت این معاونت به مرحله چاپ رسیده است.
معاون پژوهش حوزه علمیه خراسان در بخش پایانی با بیان اینکه در این نمایشگاه، بیش از 80 ناشر داخلی و بین المللی حضور دارند، گفت: آثار پژوهشی بزرگان و اندیشمندان حوزه علمیه خراسان نیز در این دوره از نمایشگاه در عرصه دید علاقمندان است.
گفتنی است، چهارمین نمایشکاه تخصصی کتب حوزوی و معارف اسلامی حوزه علمیه خراسان از 31 شهریور تا 6 مهرماه در مدرسه علمیه آیت الله العظمی خوئی(ره) دایر می باشد.
انتهای پیام/۳۱۳/۲۵