به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حضرت آیتالله جعفر سبحانی امروز در درس خارج اصول خود در مسجد اعظم قم با اشاره به ایام اربعین حسینی گفتند: اربعین به صورت عام در روایات ازخصوصیات ویژه و منحصربه فردی برخوردار است.
ایشان افزودند: خداوند در مواخذه انسان نسبت به اعمال، در سنین جوانی سهل و آسان میگیرد، چون شهوات بر او غلبه دارند اما بعد از گذشت چهل سالگی و تکمیل عقل، مواخذه دشوار است؛ بنابراین اربعین اثر تکوینی بر انسان دارد.
معظم له یادآورشدند: نبوت رسمی به واسطه اربعین تمام میشود و معلوم است که قوای انبیاء نیز در این سن تکمیلتر میشوند و نشان میدهد اربعین اثر تکوینی در انسان و جامعه دارد.
حضرت آیت الله سبحانی با ذکر این مطلب که در روایت است که تا 40 روز پس از مرگ علاقه روح به جسم قطع نمی شود اظهارکردند: روح ارتباطش را با قفس بدن حفظ میکند و به چهلم که رسید انقطاع صورت میگیرد.
این مرجع تقلید در ادامه به اربعین حسینی(ع) اشاره کردند و افزودند: اربعین امام حسین(ع) علاوه بر اینکه اثر تکوینی داشته، زیارت آن حضرت در اربعین شعار شیعه هم هست فلذا اول کسی که حسین را زیارت کرد جابر و دیگران هستند.
معظم له اربعین را برای شیعه حیاتی دانستند و گفتند: شیعه به دلیل حق گویی همیشه با فشارهای سیاسی حکام ظالم روبرو بوده؛ سران جهان علیه تشیع ابراز ناخرسندی میکنند؛ آنها دولتی میخواهند که با آنان برقصد و هر چه میخواهند امضاء کند و با آنان هماهنگ باشد.
ایشان اظهار کردند: دشمنان زمانی که میبینند میخواهیم مستقل باشیم، براساس کتاب و سنت عمل کنیم و نفتمان برای خودمان باشد، این مسائل برای آنان سنگین است؛ در حالی که در گذشته خواستههایشان را دیکته و در انتخابات مداخله میکردند؛ اما اکنون میبینند دستشان از همهجا کوتاه است.
این مرجع تقلید با ذکر این مطلب که ایران هراسی به شگرد دشمنان مبدل شده است گفتند: این درحالی است که ایران مرکز اطمینان و قدرت است و برای کسی هراسی ندارد.
ایشان گفتند: اربعین شعار شیعه برای انسجام شیعیان در سراسر جهان است و از تمام کشورها در اجتماع اربعین جمع میشوند و تحت زیارت به شعار حسینی عمل میکنند؛ حضور در زیارت اربعین هم باعث انسجام تشیع و هم احیاء شعار حسینی است.
حضرت آیت الله سبحانی در پایان بیان کردند: در تاریخ بشر ما نخواندهایم که میلیونها جمعیت برای یک هدف در یک منطقه جمع شوند؛ در سال گذشته بنابر آمارها ده میلیون نفر حضور داشتند.