به گزارش خبرنگار خبرگزاری«حوزه»، حضرت آیتالله نوری همدانی در دیدار اعضای شورای عالی حوزههای علمیه، بابیان اینکه شورای عالی حوزههای علمیه و مدیریت حوزه تاکنون شایستگی خود را به منصه ظهور و بروز رسانده است بیان داشتند: مدیریت حوزه و اعضای شورای عالی قدم در جای علمایی گذاشتهاند که درگذشته حوزههای علمیه را هدایت میکردند و امروز بهخوبی این نقش محقق شده است.
ایشان تصریح کردند: کسانی که فکر میکنند در قم کاری انجامنشده در اشتباه هستند، در حوزه علمیه قم فعالیتهای چشمگیری ازجمله تألیف، تحقیق، تدریس و فعالیتهای علمی از این قبیل بسیار اجراشده است.
این مرجع تقلید گفتند: معتقدیم که حوزههای علمیه استمرار راه انبیا و اولیای الهی است و این مبلغان هستند که در تمامی عرصهها حضور دارند.
معظم له خاطرنشان کردند: تربیت فقیه و مجتهد برای ما امری مهم است، معتقدیم در دنیا یک فقاهت وجود دارد که از سرچشمه وحی گرفته شده، آن ها فقاهت اهلبیت (ع) که سلسلهمراتب به نبی مکرم اسلام (ص) برمیگردد.
شورای عالی حوزههای علمیه با اساتید ارتباط داشته باشند
حضرت آیتالله نوری همدانی مطرح کردند: شورای عالی حوزههای علمیه باید با اساتید که با طلاب رابطه نزدیک دارند، ارتباط برقرار کنند و با مشکلات طلاب از این طریق آشنا شوند.
ایشان تأکید کردند: بسیاری از مطالب نوشته و به قانون تبدیل میشود؛ اما اجرا شدن مهم است، شورای عالی حوزههای علمیه در اجراشدن قوانین و ارتباط با اساتید به سبب درک مشکلات طلاب سعی بیشتری داشته باشند.
معظم له بیان کردند: نظارت و بررسی خیلی مهم است؛ افرادی وجود دارند، گرچه اندک اند، اما در تدریس خود بهویژه در درس خارج توان علمی آنها کم است، شورای عالی باید در این مسئله نظارت داشته باشد.
گنجاندن درس تفسیر، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه در دروس حوزه از ضروریات است
ایشان یادآور شدند: گنجاندن درس تفسیر، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه در دروس حوزه از ضروریات است، اینکه بگوییم افراد باسواد میشوند خود به عمق مسائل پی میبرند، اشتباه است؛ بلکه علم اساتید سبب میشود تا نگرشی نو در طلاب ایجاد شود.
حضرت آیتالله نوری همدانی با اشاره بهضرورت دروس اخلاق در حوزههای علمیه مطرح کردند: طلاب قدیم از کسانی که متخلق بودند استفاده میکردند و از آنها بهره میبردند و آنها نیز بهسختی در این عرصه ورود پیدا میکردند، گاهی یک طلبه برای استفاده اخلاقی از یک نفر به او التماس میکرد.
ایشان گفتند: تهجد و شبزندهداری سبب شده تا برخی متخلق به آداب الهی شوند؛ اگر اخلاق در حوزه نباشد انسان بهجایی میرسد که حکم اعدام شیخ فضلالله نوری را تأیید و امضا میکند، خوب است درسهای اخلاق نمونه، ضبط شوند و به مدارس علمیه کشور ارسال گردند.
استعداد سنجی در حوزهها اهمت بالایی دارد
این مرجع تقلید گفتند: مسئله استعداد شناسی در حوزه دارای اهمیت بالایی است و استعداد طلاب متفاوت است، درگذشته علما طلاب را همچون پدر میشناختند، آیتالله ملاعلی معصومی همدانی معروف به آیتالله آخوند همدانی (ره) خود به طلاب شهریه میداد و از همه احوال آنان باخبر بود.
معظم له بیان داشتند: حوزههای شهرستانها باید تقویت شود، حوزههای شهرستانهای پایه حوزه قم هستند، زیرا اگر طلبهای ضعیف از حیث ادبیات به قم بیاید نمیتواند رشد خوبی داشته باشد و ادبیات عرب در تحصیل حوزه علمیه نقش مهمی دارد.
حضرت آیتالله نوری همدانی اذعان داشتند: استقلال در حوزههای علمیه بدین معنا نیست که از نظام کنارهگیری کنیم، بلکه حوزه نباید دولتی باشد، اما حفظ از معیارها و شاخصهای نظام و انقلاب وظیفه ما بوده و هست.
ایشان عنوان کردند: مردم به حوزههای علمیه توجه کردند و انقلاب را به وجود آوردند؛ اما امروز حوزه باید از این اصل پاسداری کند و حوزه باید انقلابی باشد و انقلابی عمل کند، بنده با جناحبازی مخالفم و معتقدم حوزه بالاتر از جناحبازی است.
معظم له گفتند: مردمداری و با مردم بودن وظیفه ما است، این مردم بودند که درراه انقلاب و به گفته حوزه و روحانیت جان دادند و از کشور دفاع کردند و امروز نیز مردم از حوزه و روحانیت پاسداری از نظام را انتظار دارند.
ایشان گفتند: امام خمینی ره) میفرماید روزی که روحانیت و علما به دنبال جایگاهی برای خود رفتند و از مردم جدا شدند آن روز، روز مصیبت است؛ یکی دیگر از مسائلی که شورای عالی حوزههای به عهده دارند؛ این است که مبانی فقهی امام خمینی(ره) را در دروس حوزه جای دهند.
حضرت آیتالله نوری همدانی در پایان بیان کردند: افتخار ما این است که شاگرد و سرباز حضرت ولیعصر(عج) هستیم و این انقلاب را انقلابی الهی میدانیم و ان شاء الله که این انقلاب مقدمهای برای ظهور واقع شود.
همصدا شدن باکسانی که نمیتوانند پیشرفت حوزه را ببینند کاری غلط است.
لازم بذکر است در ابتدای این دیدار آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری، بعنوان دبیر شورای عالی حوزههای علمیه گزارشی از فعالیت های شورای عالی و افق پیش روی حوزه ارائه نمودند.
پس از آن آیت الله اعرافی بعنوان مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور، گزارش از وضعیت مدیریت حوزه و حوزه های سراسر کشور ارائه کردند.
در ادامه نیز دیگر اعضای شورای عالی حوزه به بحث و تبادل نظر در مباحث جاری حوزه پرداختند.