پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
تلخابی

حوزه/ اگر علمای قدیم ما موفق بودند، به این دلیل که مردم عمل را نگاه می کردند و اثر می گرفتند؛ نه این که حرف را بدون عمل بپذیرند؛ این که مسئولین از ما حرف شنوی ندارند، به این دلیل است که مردم را پشت سر طلاب نمی بینند؛ باید ارتباط خود با خدای متعال را اصلاح کنیم که در این صورت خداوند متعال رابطه ما را با دیگران حل خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین تلخابی، نماینده استان قزوین در مجلس خبرگان رهبری در جلسه طلاب و فضلای تاکستانی مقیم قم که سه شنبه، 13 آذر در دفتر فرهنگی قزوینی ها برگزار شد، اظهار داشت: متاسفانه اوضاع برای رفت و آمد روحانیت در شهرهای بزرگ سخت تر از قبل شده و باید مقصران اصلی آن شناسایی شوند.

وی ابراز داشت: در روایات اسلامی آمده است عالمی که منفعت علم آن به دیگران می رسد، افضل از عابد است.

عضو خبرگان رهبری با بیان این که روایت را می توان به گونه ای دیگر معنا نمود، افزود: عالمی که علمش برای او نفع داشته باشد و بدان عمل کند، افضل از عابد است؛ ارزش عالم به این است که انسان در نخستین مرحله خود از علمش منفعت ببرد که عمل بدان مهمترین پایه منفعت رسانی است.

وی افزود: منظور از علمی که منفعت به حال عالم دارد، علمی است که سبب عمل شود؛ نتیجه قهری این نوع علم، منفعت بردن دیگران از آن خواهد بود.

حجت الاسلام والمسلمین تلخابی با بیان این مطلب که عمل خود شخص باعث می شود که دیگران نیز از علم عالم استفاده کنند، یادآور شد: اگر علمای قدیم ما موفق بودند، به این دلیل که مردم عمل را نگاه می کردند و اثر می گرفتند؛ نه این که حرف را بدون عمل بپذیرند؛ این که مسئولین از ما حرف شنوی ندارند، به این دلیل است که مردم را پشت سر طلاب نمی بینند؛ باید ارتباط خود با خدای متعال را اصلاح کنیم که در این صورت خداوند متعال رابطه ما را با دیگران حل خواهد کرد.

وی با اشاره به دوگانگی های موجود در جامعه، خاطرنشان ساخت: امروز اختلاف میان مسئولان با یکدیگر و یا طلاب با هم باعث شده مردم ما را متحد در راه خدا نبینند.

عضو خبرگان رهبری تصریح کرد: نکته بسیار مهم آن است که طلاب جوان باید آموزه های دینی خود را تقویت نموده، با مطالعه شبانه روزی آموخته های خود را تعمیق کنند.

وی با بیان این که در برخی از موارد خودمان خودمان را خراب می کنیم، اذعان داشت: طلاب و فضلا با عمل نکردن به آموخته ها و علم خویش، نفوذ خود را در مردم کاهش داده اند که باید تدابیری برای آن اندیشیده شود.

حجت الاسلام والمسلمین تلخابی تأکید کرد: همواره باید مبلغ باشیم؛ چراکه مبلغ به صورت طبیعی اثرگذار می شود، نه با توهم، شعار و حرکات غیر واقعی؛ اثرگذاری واقعی و طبیعی پایدارتر خواهد بود.

وی با اشاره به این که مداومت بر طهارت، روزی را زیاد می کند، اظهار داشت: پاک زندگی کردن، روزی های انسان را افزایش می دهد؛ چراکه طهارت ضمن برکت بخشی به زندگی، از آبروی انسان صیانت خواهد نمود.

حجت الاسلام والمسلمین تلخابی در پایان اظهار داشت: پاک زندگی کردن ضمن گسترش روزی معنوی و برکت در زندگی، آبروی انسان را نگه می دارد.

همچنین حجت الاسلام علیدوست، نماینده طلاب و فضلای تاکستانی مقیم قم نیز در این جلسه به اقتضائات و شرایط خاص شهرستان تاکستان اشاره کرد و گفت: دراویش فعالیت زیادی در منطقه دارند که در رابطه با آنها باید با جدیت فعالیت خود را گسترش دهیم.

وی با بیان این که اگر دراویشی که در حومه شهر، بخش و روستاهای خودمان فعالیت می کنند را جدی نگیریم، کار از کار خواهد گذشت، یادآور شد: چنانچه ایام تبلیغی در روستای خودمان حضور نداریم، باید نسبت به مبلغ منطقه حساسیت داشته باشید و در رابطه با محل اعزام و سطح سواد او جویا شویم.

نماینده طلاب و فضلای تاکستان با تأکید بر این که باید تمام تلاش خود را برای بهره مندی از فرمایشات، توضیحات و روشنگری های بزرگان به کار گیریم، خاطرنشان کرد: قریب به 120 طلبه تاکستانی در شهر مقدس قم حضور دارند که تعدادی از این عزیزان به خاطر مشغله کاری در جلسات حضور نمی یابند و بحمدالله در مسئله طلاب شهرستان با مسائل حاد اعتقادی روبرو نیستیم.

وی توضیحاتی در رابطه با حضور و تبلیغ فرقه های ضاله در اطراف روستاهای قزوین ارائه کرد و گفت: چند وقت پیش یکی از دراویش کردستان دعوت شده و در یکی از روستای نزدیک شهرستان قزوین جلسه ای را برپا نموده بود که با مدعو آن صحبت های زیادی شد که بعدها اذعان کرد که من تنها فیلمبرداری مجلس را بر عهده داشتم و مدعوین افراد دیگری بودند.

حجت الاسلام علیدوست افزود: حتی در یکی از روستاهای شهرستان تاکستان شب نامه هایی را برای دعوت به احمد الحسن یمانی پخش کرده بودند؛ در این شب نامه ها توضیحاتی در رابطه با دعوت احمد الحسن یمانی منتشر شده بود که پس از دستگیری این افراد مشخص شد که از اصفهان به روستاهای دور افتاده شهرستان تاکستان آمده بودند و شبنامه پخش می کردند.

وی با بیان این که یمانی، همان بابیت دومی است که انگلستان ایجاد کرده است، اذعان داشت: چون بابیت و بهاییت به موفقیت چندانی دست نیافتند، لذا استعمار عَلَم یمانی را برای انحراف جامعه شیعی تقویت کرد.

نماینده طلاب و فضلای تاکستان با اشاره به این که یمانی ها روحانیون را بزرگترین مانع ظهور امام زمان(عج) می دانند، خاطرنشان کرد: فرقه ضاله یمانی مردم را برای مواجهه با مراجع تقلید تشویق می کنند؛ باید ضمن شناسایی دقیق تفکرات فرقه های ضاله، موضع گیری شفافی را در مقابلشان داشته باشیم.

وی جریان تشیع انگلیسی را از دیگر فعالان عرصه تبلیغ در منطقه دانست و ابراز داشت: گروه ها و اشخاصی که از طرف انگلیسی ها حمایت می شوند، سر و صدای زیادی را در قم به راه انداخته اند و به مراجع تقلید و علمای تراز اول اهانت می کنند؛ علیرغم افراط آنها در مواجهه با اهل سنت، تشیع انگلیسی بعثه بزرگی را در عربستان سعودی راه اندازی نموده و کسی با آنها کاری ندارد.

حجت الاسلام علیدوست با تأکید بر این که جلساتی که با محوریت حوزه نباشد و زیر نظر جامعه مدرسین مدیریت نشود، عاقبت خوبی نخواهد داشت، ابراز داشت: طلاب باید جریان شناس باشند و در هر جلسه ای حضور پیدا نکنند و تنها مسیر حوزه را در پیش بگیرند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha