حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم یعقوبی، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در خراسان شمالی، با تأکید بر ضرورت رعایت شئون طلبگی از سوی روحانیان و طلاب، اظهار کرد: ما روحانیان سه وظیفه خودسازی، خانواده سازی و جامعه سازی را بر عهده داریم.
وی ادامه داد: دایره نخست شخص خودمان هستیم که وظایف خاصی داشته و مردم هم از ما انتظارات ویژهای دارند، دایره دوم خانواده و فرزندان ما هستند که مردم نسبت به آنها هم حساس هستند و دایره سوم جامعه و مردمی هستند که پای منبر ما میآیند و به حرف ما اعتماد دارند.
حجتالاسلام والمسلمین یعقوبی اضافه کرد: ما طلاب و روحانیان باید در این سه حوزه مراقب بوده و نسبت به آنها اهتمام تامی داشته باشیم.
وی تصریح کرد: از اینرو روحانیان باید خود و خانواده خود را بپایند و بر آنها اشراف داشته باشند تا مبادا خدای ناکرده گرفتار آسیبهای فرهنگی و اجتماعی ازجمله تجملگرایی شوند.
رئیس شورای استانی حوزه علمیه خراسان شمالی ادامه داد: باید خود و خانواده خویش را بپاییم و وظیفه اجتماعی خود را هم بهدرستی انجام دهیم تا به رسالت طلبگی خود جامه عمل بپوشانیم.
وی گفت: یکی از اصحاب امام صادق(ع) به نام شقرانی به صورت پنهانی شرابخواری میکرد، اما درعینحال از نظر مردم منتسب به امام صادق(ع) هم بود، امام به وی فرمود: «یا شُقْرَانُ إِنَّ الْحَسَنَ مِنْ کلِّ أَحَدٍ حَسَنٌ وَ إِنَّهُ مِنْک أَحْسَنُ لِمَکانِک مِنَّا وَ إِنَّ الْقَبِیحَ مِنْ کلِّ أَحَدٍ قَبِیحٌ وَ إِنَّهُ مِنْک أَقْبَحُ؛ ای شقرانی! نیکی از هر شخص نیکو است، ولی از تو که به ما نسبت داری نیکوتر است و زشتی از هر کسی زشت است ولی از تو زشتتر.»
حجتالاسلام والمسلمین یعقوبی با بیان اینکه وصل بودن به اهل بیت(ع) و شیعه بودن مسئولیت دارد، اضافه کرد: به همین دلیل پوشیدن لباس روحانیت یا خانواده روحانی بودن هم مسئولیت مضاعف دارد.
وی با بیان اینکه لباس، گفتار و ادبیات بچههای ما در مدارس زیر نظر است، ادامه داد: ما باید درزمینهٔ تربیت فرزند و رعایت حجاب فرزندان خود به دیگران الگودهی کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین یعقوبی گفت: درواقع نماز خواندن، رفتار، گفتار و پوشش فرزندان و خانوادههای روحانیان چه مثبت یا منفی حساسیت برانگیز است و سبب الگوگیری مثبت یا منفی میشود.
وی اضافه کرد: ازاینرو باید هم خود روحانیت و هم خانوادههای آنها شأن و جایگاه این لباس را دانسته و نسبت به آن مراقبت داشته باشند.
رئیس شورای استانی حوزه علمیه خراسان شمالی اظهار کرد: وقتی این لباس را پوشیدیم باید حرمت آن را حفظ کنیم، به همین دلیل نباید لباس روحانیت را بهصورت تفننی بپوشیم، چراکه اگر میخواهیم ملبس باشیم، باید حرمت و آراستگی آن را هم رعایت کنیم.
انتهای پیام/