به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، آیتالله اعرافی با اعضای وفاق تنظیم المدارس پاکستان که عالی ترین نهاد دینی این کشور است در شهر لاهور دیدار کرد.
در این دیدار که مفتی منیبالرحمان دبیر اتحادیه تنظیم المدارس و رئیس تنظیم المدارس اهل سنت ، مولانا محمد حنیف جالندهری رئیس جامعة الخیر مولتان و دبیر وفاق المدارس العربیة، مولانا محمد یاسین ظفر رئیس الجامعة السلفیة فیصل آباد و دبیر وفاق المدارس السلفیة و مولانا مفتی عبدالمالک رئیس رابطة المدارس الاسلامیة پاکستان حضور داشتند آیت الله اعرافی به بیان نکاتی درباره اهمیت این نهاد دینی و عملکرد مثبت آن پرداخت.
مدیر حوزه های علمیه پاکستان را قطب مهم جهان اسلام دانست و گفت: آینده درخشانی در انتظار کشور پاکستان است و امید میرود که در آینده نقش بیشتری را در دنیای اسلام ایفا کند و روابط دو کشور ایران و پاکستان عمق و ریشه زیادی دارد و این سطح از روابط تاریخی و فرهنگی در دنیای اسلام میان دو کشور کمنظیر است.
پاکستان نماد همبستگی اسلاملی و ملی است
وی افزود: این جلسه اهمیت زیادی دارد و نشاندهنده چند نکته مهم است: اول اینکه جریانهای مهم اهلسنت و شیعه در پاکستان به شکل تحسینبرانگیزی در کنار هم قرار گرفته اند و این میتواند نمونه و الگوی موفقی در دنیای اسلام باشد و لذا می توان "وفاق المدارس" هم نمادی از همبستگی اسلامی است و هم نشان دهنده همبستگی در عرصه پاکستان است و پیام دیگر این جلسه نیز توافق و همراهی و وحدت میان حوزههای علمیه ایران و پاکستان است.
وی اعرافی ادامه داد: من از سالها قبل با پاکستان و علمای پاکستان آشنا بودم و با آنها ارتباط داشتم اما در این سفر جلوههای جدیدی از وحدت، دوستی و روابط مشترک فرهنگی میان ایران و پاکستان را از نزدیک مشاهده کردم.
وی در ادامه اشاره کرد که تمدن غرب و دستاوردهای علم و فرهنگ غرب اگرچه حاوی امتیازاتی بوده و توانسته خدماتی را به بشر ارائه کند، اما حتی آن خدماتی که ارائه کرده؛ در مبانی و اهداف و رویکردها با دنیای اسلام تفاوتهای بنیادین دارد چه برسد به این که بسیاری از تعاملات دنیای غرب با دنیای اسلام اساساً تعاملات دوستانه ای نبوده است.
پیشرفت های ایران متعلق به جهان اسلام است
مدیر حوزه های علمیه در ادامه اشاره کرد که ما در جمهوری اسلامی ایران پیشرفتهای فراوانی پیدا کردیم و امیدواریم این پیشرفتها و تجارب بتواند در کشورهای دیگر هم مورد استفاده قرار گیرد و ما حاضریم تجارب و دستاوردهای خود را در اختیار دنیای اسلام قرار دهیم.
آیت الله اعرافی اشاره کرد: امروز شاهد سختترین تحریمها و توطئهها در طول تاریخ آمریکا نسبت به یک دولت اسلامی هستیم، اما ما با اطمینان از همه مشکلات عبور خواهیم کرد و نه از آرمانها کوتاه خواهیم آمد و نه مسلمانان را رها خواهیم کرد.
وی افزود: پیشرفتهایی که ما در جمهوری اسلامی به دست آوردیم در خدمت دنیای اسلام است و ما این پیشرفتها را در راستای مصالح دنیای اسلام و بشریت و مطابق با قوانین بینالمللی و قوانین اسلام به کار خواهیم گرفت.
مدیر حوزه های علمیه تاکید کرد: اگرچه روابط سیاسی میان ایران و پاکستان روابط خیلی خوبی است، اما عمیقترین روابط، روابط فرهنگی علمی و فرهنگی تاریخی است که در این زمینه ظرفیتهای بسیار خوبی در دنیای اسلام وجود دارد و میشود این را تقویت کرد، هم چنین نسبت به همه کشورهای اسلامی ما روابط داریم و با بسیاری از کشورهای اسلامی و عربی، هم روابط بسیار خوبی داریم و در عین حال آماده هستیم با همه نخبگان و شخصیتهای دنیای اسلام گفتگو و مذاکره و تعامل و همفکری داشته باشیم.
در ادامه وی اشاره کرد: برای عزت و سربلندی برادران اهلسنت و برای دنیای اسلام تا الان هزینههای زیادی داده ایم و بخش قابل توجهی از این هزینهها به خاطر دفاع ما از فلسطین و آرمان فلسطین بوده و ما در این موضوع نگاهمان نگاه مذهبی و تاریخی و شیعه و سنی یا عرب و عجم نبوده، بلکه با یک نگاه اعتقادی و راهبردی پای آرمان فلسطین ایستادهایم و به این هم افتخار میکنیم و بلکه میشود گفت این نقطه محوری سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است.
بیانیه وفاق المدارس قابل تقدیر است
وی در ادامه از اقدام بسیار مهم این وفاق تنظیم المدارس در صادر کردن بیانیه مشترک میان علمای شیعه و اهلسنت تجلیل کرد و گفت این اقدام بسیار مبارکی است که علمای شیعه و علمای اهلسنت پاکستان و مدیران حوزههای علمیه شیعه و اهلسنت پاکستان با هم بیانیه مشترکی صادر کردند و نسبت به موضوعات اعتقادی و سیاسی موضع مشترکی را گرفتند. صرف این بیانیه و صدور آن خودش موضوعیت داشت و ارزشمند است و محتوای این بیانیه هم محتوایی ارزشمندی است که در آن کارهای تروریستی و افراطگرایانه به هر شکل مذموم دانسته شده و اشاره کرده ریختن خون مسلمانان حرام ست و محور دومی که ایشان تجلیل کردند این که تکفیر و رویکرد متهم کردن احزاب و فِرق اسلامی و جریانات اسلامی با بهانههای واهی، این یک جریان مذموم هست و در دنیای اسلام آن چیزی که باید حکومت بکند صلح و صفا و صمیمیت و همکاری و تعامل هست.
آیتالله اعرافی ادامه داد: محور دیگر قابل تجلیل در این بیانیه مربوط به مشترکات مذاهب مختلف اسلامی است که در آن از همه مذاهب اسلامی خواسته شده به این مشترکات و مقدسات احترام بگذارند و در جمهوری اسلامی ایران نیز بیست نفر از مراجع معظم تقلید در فتوای مشترکی اشاره کردند که مقدسات برادران اهلسنت برای ما محترم است و هیچ کس حق سبّ و لعن و اهانت و توهین نسبت به صحابه و ازواج نبی و مقدسات اهلسنت را ندارد.
مدیر حوزه های علمیه ایران ابراز امیدواری کرد در کشورهای دیگر اسلامی هم بشود بیانیههای مشترکی میان علمای مذاهب اسلامی و میان حوزههای علمیه کشورهای مختلف صادر بشود.
در پایان این دیدار آیت الله اعرافی و مفتی منیب الرحمان به نمایندگی از حوزههای علمیه شیعه و اهلسنت در نشست تلویزیونی مشترک حضور پیدا کردند.