خانم دکتر خدیجه جلالی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در تهران، با اعلام این خبر گفت: به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و ایام ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) مدیر و جمعی از اساتید مجتمع آموزش علوم اسلامی کوثر با هدف معرفی زن مسلمان وتراز انقلابی در کشورهای اسلامی و چالش های پیش رو با حضور در شهر استانبول ترکیه با مسئولین احزاب اسلامی، برخی رؤسای دانشگاه های اسلامی، و رئیس جامعه المصطفی ودانشگاه الهیات استانبول دیدار و گفتگو کردند.
مدیر مجتمع آموزش علوم اسلامی کوثر اظهار داشت: اولین بازدید ما از مرکز علمی حضرت فاطمه زهرا(س) بود که جزو مدارس علمیه ویژه بانوان شیعه و سنی در شهر استانبول بود و در فضای صمیمی و دوستانه با طلاب و اساتید این مجموعه به گفتگو نشستیم و موقعیت زنان ترکیه با توجه به سکولار بودن حکومت آن کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی افزود: در این دیدارها فعالیت های اجتماعی و علمی و جایگاه زنان در دو کشور ایران و ترکیه مورد بحث قرار گرفت و در خصوص چالش های پیش رو گفتگو شد. همچنین توافق شد گروه های علمی و پژوهشی با هدف تاسیس «مجمع علمی زنان مسلمان» تشکیل شده و با شناسایی نقاط مثبت و ضعف، همکاری های دو جانبه تقویت و موانع برطرف شود تا ان شاءالله مقدمات تاسیس مجمع علمی فراهم گردد.
مدیر مجتمع آموزش علوم اسلامی کوثر بیان داشت: در دیدار اساتید این مجتمع با آقای موسی آیدین مدیر موسسه کوثر متعلق به شیعیان ترکیه، ایشان توضیحاتی درباره تاسیس موسسه و اهداف و فعالیت های آن ارائه دادند. این موسسه که در سال 1992 تاسیس شده است فعالیت های علمی خوبی در حال انجام است که از آن جمله می توان به ترجمه و چاپ آثار علامه طباطبایی و شهید مطهری اشاره کرد.
وی اظهار داشت: در ادامه بازدید از مراکز علمی و فرهنگی استانبول ترکیه، مدیر و اساتید مجتمع آموزش علوم اسلامی کوثر با حضور در نمایندگی جامعه المصطفی با رئیس و اساتید آن مرکز دیدار و گفتگو کردند. در این دیدار آقای دکتر کاشانی ابراز امیدواری کردند که این سفر دستاوردهای خوبی برای جامعه زنان جمهوری اسلامی و شیعیان ترکیه داشته باشند.
جلالی با بیان این که امام و رهبر در قلوب شیعیان ترکیه جایگاه ویژه ای دارند، افزود: بنا به اظهارات رئیس نمایندگی جامعه المصطفی در ترکیه، همکاری های خوبی بین مراکز علمی دانشگاه های ترکیه در حال انجام است. به طوری که هم اکنون 30 مسجد منصوب به شیعیان و علویان در ترکیه فعالیت خوبی دارند و به برکت انقلاب اسلامی شیعیان ترکیه دارای عزت و احترام بیشتری هستند. نکته قابل تامل این که بسیاری از طلاب ترک در دوران هشت سال دفاع مقدس در کنار برادران مسلمان ایرانی حضور داشتند و بسیاری از آن ها جزو شهدا و جانبازان دفاع مقدس هستند.
وی با اشاره به دیدار اساتید مجتمع آموزش علوم اسلامی کوثر با رهبر شیعیان ترکیه، گفت: در این دیدار که با حضور آقای شیخ صلاح الدین رهبر شیعیان ترکیه صورت گرفت و به مدت 3 ساعت به طول انجامید، به تبیین و جایگاه نقش شیعیان در ترکیه پرداختند و بر اتحاد بین شیعیان و اهل سنت تاکید داشتند، به طوری که اهل سنت و مسئولان کشور ترکیه در برنامه های شیعیان حضور پررنگ و ویژه ای دارند.
جلالی افزود: از جمله خدمات بسیار مهم شیخ صلاح الدین به ویژه دختران ایشان تاسیس خیریه ای تحت عنوان «زهرا آنام» است که در کمک رسانی به مستضعفین و مردم مظلوم فلسطین، یمن و سوریه نقش بسزایی ایفا می کنند و خواستار تعامل و همکاری با بانوان ایرانی در این زمینه بودند.
مدیر مجتمع آموزش علوم اسلامی کوثر در ادامه با بیان این که هدف اصلی این سفر دیدار با بانوان مسلمان و عدالت خواه و تبیین زن تراز انقلاب اسلامی بود، گفت: از جمله دیدارهایی که در همین راستا انجام شد دیدار با اعضای حزب وطن بود که موسس و مدیر آن فرزند رئیس جمهور ترکیه آقای اردوغان بود. دیدار با بانوان این حزب که چپ گرا و ضدامپیریالسم بودند پیرامون مسائل مشترک تبادل نظر شد.
وی گفت: نکته قابل توجه این که این بانوان سخنان ضدآمریکایی رهبر معظم انقلاب را جمع آوری و به زبان ترکی ترجمه کرده بودند.
جلالی با اشاره به دیدار اساتید مجتمع آموزش علوم اسلامی کوثر با اعضای حزب الدعوه الحره اشاره کرد، و اظهار داشت: این حزب عمدتا بر موضوعات عدالت و آزادی تمرکز داشت و از جمعیت زنان از سراسر جهان عضو گیری داشتند و بر مسائلی همچون حمایت از جایگاه خانواده، حقوق سیاسی و اجتماعی زنان تاکید ویژه ای داشتند.
وی با اشاره به دیدار با اعضای انجمن قدس ترکیه، بیان داشت: اعضای این انجمن که اهل سنت بودند دارای تفکرات انقلابی بوده و مسئولین این حزب با توجه به اشتراکات معنوی و فکری به دیدار مقام معظم رهبری هم آمده بودند. و با تاسیس خیریه هایی حمایت های ویژه ای از زنان جامعه ترکیه در بعد آموزش معارف دینی و قرآنی و دیگر خدمات اجتماعی دارند.
مدیر مجتمع آموزش علوم اسلامی کوثر به دیدار با اساتید و اندیشمندان دانشگاه اسلامی استانبول اشاره کرد، و بیان داشت: مباحث و نظرات خوبی در موضوعات علمی و سرفصل های دروس ارائه شده در هر دو نهاد صورت گرفت.
وی افزود: همچنین بنا شد تا همکاری های پژوهشی بین مجتمع کوثر و دانشگاه اسلامی استانبول با ارائه مقالات علمی توسط اساتید هر دو نهاد و انتشار آن در مجلات پژوهشی دو طرف شکل بگیرد.
جلالی با اشاره به حضور اساتید مجتمع کوثر در نماز جمعه اهل سنت، گفت: حضور اساتید ما با پوشش حجاب برتر در نماز جمعه و دیگر مراکز فرهنگی و اجتماعی استانبول موجی شگفتی و تعجب بانوان ترکیه ای شده بود و این پوشش بیانگر حضور یک زن مسلمان، انقلابی و ایرانی بود و این مسئله برای آنان خیلی مورد توجه قرار گرفت.
وی گفت: شرکت در جشن میلاد حضرت زهرا(س) که با حضور نویسندگان زن مسلمان ترکیه برگزار شد از دیگر برنامه های سفر اساتید مجتمع کوثر به ترکیه بود و بنده در این مراسم به تبیین نقش و جایگاه زن در انقلاب اسلامی پرداختم و سعی کردیم به دور از هرگونه تعصب مشترکات را بیان نموده و این موضوع را تبیین کنیم که زن ایرانی برای حضور در جامعه و فعالیت های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و نظایر آن مشکلی نداشته و در پرتو انقلاب اسلامی در همه عرصه های اجتماع حضوری بانشاط و فعال دارند. 313/42