یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ |۲۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 24, 2024
دیدار اعضای دفتر  فقه معاصر با آیت الله العظمی صافی

حوزه/ مدیر حوزه های علمیه تشکیل دفتر فقه معاصر را از موفقیت های حوزه برشمرد و گفت:اجتماع این جمع برای این است که با حفظ مناهج و اصول اصیل فقهی مسائل جدید هم پاسخ داده شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری«حوزه»، آیت الله اعرافی در دیدار اعضای شورای علمی دفتر فقه معاصر با حضرت آیت الله صافی گلپایگانی، با اشاره به اینکه در مسائل جديد فقهی و اصولی که امروز مورد نياز هست بعضا کسانی ورود می‌کنند که ورودشان مبتنی بر مبانی و مناهج درست فقهی و اصولی نيست؛ بیان داشت:   به خاطر اهميت و حساسيت این نوع مسائل و نیاز به پرداختن به آن ها بايد حوزه وارد می شد تا ضمن تربیت علمی طلاب بتواند پاسخگوی دقیق این مسائل باشد.

مدیر حوزه های علمیه گفت:  برای ورود دقیق به این موضوعات و با هماهنگی شورای عالی حوزه جمعی از اساتید معروف درس خارج تحت اشراف آیت الله  شب زنده‌دار جمع شدند و جلسات علمی را تشکیل می دهند که اجتماع اين جمع و مباحثات مستمرشان به شکل هفته‌ای یک یا دو مرتبه از موفقیت های حوزه می باشد.

در ادامه این دیدارآیت الله شب زنده دار نیز  در سخنان کوتاهی  که شورای علمی فقه معاصر متشکل از اساتیدی چون شهیدی، شوپایی، عندلیب، قائنی، مدرسی یزدی و حقیر می باشد، گفت: مسلما کار علمی این جمع باید مورد حمایت مراجع بزرگوار همچون حضرتعالی قرار گیرد تا هم شورای عالی بتواند با اطمینان بیشتر گام های استوارتری بردارد و محصولات آن را وارد نظام آموزشی حوزه نماید و هم این جمع با قوت بیشتری به کار خویش ادامه دهد و نیز طلاب و فضلا بتوانند در این موضوعات حضور فعال تری داشته باشند.

سپس حجت الاسلام و المسلمین اثناعشری دبیر دفتر فقه معاصر با تشکر از وقتی که آیت الله العظمی صافی در اختیار قرار دادند؛ در گزارشی اعلام نمود: این دفتر در 2 سال و نیم فعالیت خود سه برنامه اصلی را پیگیری نموده است:

وی  تدوین متون آموزشی در موضوعات فقهی معاصر را از اولین فعالیت این دفتر برشمرد و گفت: در این راستا تا کنون 150 جلسه شورای علمی با حضور حداکثری و بسیار منظم اساتید معظم تشکیل و در کنار آن بیش از 3000 نفر ساعت کار علمی و پژوهشی صورت گرفته و در مرحله اول کتاب «الفائق فی الاصول» در موضوعات سیره عقلا، سیره متشرعه، قاعده لو کان لبان و حجیت اطلاقات در موضوعات مستحدثه تدوین و توسط اساتید حترم درس خارج آیات وحجج اسلام والمسلمین اعرافی، شب زنده دار و عندلیب و جمعی از اساتید سطح عالی در سال تحصیلی جاری برای حدود 200 نفر از طلاب تدریس شد و پس از جمع آوری تمامی نظرات در سال آینده با ویرایش جدیدی منتشر خواهد شد.

دبیر دفتر فقه معاصر ادامه داد: این دفتر در موضوعات الغای خصوصیت، تنقیح مناط، تناسب حکم و موضوع، مذاق شارع، قیاس، مقاصد شریعت، فهم عرف و تطبیقات آن به عنوان مباحث اصولی که نیاز به تنقیح مجدد دارد و موضوعات فقهی «شخصیت حقوقی و احکام آن»، «پول و احکام آن» و « بانکداری و عقود جدید» بعد از تدوین فهرست تفصیلی، متون اولیه را تهیه نموده است که پس از نهایی شدن منتشر و در مسیر آموزش حوزه قرار خواهد گرفت.

حجت الاسلام اثنی عشری راه اندازی دروس عمومی خارج فقه معاصر را از دیگر فعالیت هادانست  گفت:  در این راستا کارگروهی با استفاده از متخصصین حوزوی و دانشگاهی در موضوع ماهیت پول راه اندازی و پس تهیه فهرست تفصیلی مباحث و منابع، درس خارج ماهیت پول و احکام آن توسط استاد شهیدی آغاز گردید و به زودی چند درس خارج فقه معاصر دیگر نیز در موضوعات جدید اجتماعی، اقتصادی و پزشکی آغاز خواهد گشت.

وی انتشار بین المللی فقه جواهری را کار سوم دفتر فقه معاصر بیان کردو افزود: با توجه به برتری فوق العاده محتوای فقهی و اصولی رایج حوزوی نسبت به نمونه های هم موضوع بین المللی؛ این دفتر تحقیقات کلان و میدانی را آغاز کرده است تا با استفاده از کارشناسان داخلی و خارجی بتواند معارف و نوآوری های بسیار فقه جواهری را با ادبیات قابل تفاهم بین المللی به جهان عرضه نمایند تا برای محققان داخلی و خارجی توانمندی واقعی فقاهت شیعی روشن گردد.

استاد قائنی از دیگر اعضای دفتر فقه معاصر نیز با ذکر موفقیت های مرحوم شیخ حسین حلی(ره) در ورود به مسائل جدید و انتشار کتاب بحوث فقهیه در مسائل فقهی معاصر و گلایه از برخی اساتید که به خاطر مشغله های زیاد کمتر به موضوعات جدید می پردازند از حضرت آیت الله اصافی درخواست  کردکه از اساتیدی که اهلیت دارند بیشتر خواسته شود تا در موضوعات جدید ورود پیدا کنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • مجید اسماعیل افجه IR ۱۹:۵۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۳
    0 0
    بسمه تعالی با سلام به عرض می رسانم بزرگان حوزه طلاب را به رفتن از قم دعوت میکنند اما آیا فکری کرده اند که فضلای حوزه در شهر های دیگر چطور رشد علمی داشته باشند . فراهم کردن امکانات و برنامه داشتن مهم است