حجت الاسلام محسن جلالی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در اصفهان اظهار کرد: در راستای تکریم و بزرگداشت علمای دینی گذشته، معاونت پژوهش حوزه علمیه با همکاری نهادهای مختلف از جمله دانشگاه آزاد اسلامی مبارکه، مجتمع فولاد مبارکه، شهرداری مبارکه، دفتر امام جمعه مبارکه، صداو سیما و مجموعه فرهنگی تخت فولاد اقدام به برگزاری همایش مرحوم «آیت الله سید محمد علی مبارکه ای» می کند.
وی با بیان اینکه مرحوم آیت الله سید محمد علی مبارکه ای از علمای بزرگ و خوشفکر گذشته حوزه علمیه اصفهان بوده است، تصریح کرد: آن مرحوم سال های سال در مدرسه علمیه صدر بازار دارای حجره بوده و به امر تعلیم و تعلم علوم دینی می پرداخته است.
معاون پژوهش حوزه علمیه اصفهان عنوان کرد: پیش از برگزاری همایش، نشست های علمی پیرامون تالیفات و ابعاد شخصیتی مرحوم آیت الله مبارکه ای در مدرسه صدر بازار محل تدریس و تحصیل آن عالم ربانی با حضور علما و اساتید حوزه، برگزار خواهد شد.
حجت الاسلام جلالی بیان کرد: یکی از شاخصه های بارز این عالم ربانی سفرهای متعدد به سراسر جهان از جمله کشورهای آسیایی و اروپایی در یک قرن گذشته و تالیفات متعدد قریب به ۵۰ عنوان کتاب در زمینه های مختلف است که کتابی پنج جلدی پیرامون زندگی نامه علمای گذشته در بحث رجال از آن جمله است.
وی ادامه داد: مبارزه با فرقه های ضاله خاصه بهائیت از دیگر شاخصه های مبرز این عالم برجسته است که درنهایت در این راه به شهادت رسید.
معاون پژوهش حوزه علمیه اصفهان افزود: علاقه مندان به شرکت در این همایش می توانند آثار و مقالات خود را تا ۱۵ مهرماه به دبیرخانه این همایش واقع در اصفهان، مبارکه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مبارکه و مجلسی و به آدرس ayatollah.mobarakei@gmail.com ارسال کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: زمان برگزاری همایش «آیت الله سید محمد علی مبارکه ای » ۲۳ آبان ماه خواهد بود و محورهای فراخوان مقاله شامل خاندان و سلسله نسبی، سلوک عبادی و اخلاقی، سیره علمی، آراء نظرات، خدمات فرهنگی- اجتماعی، تالیفات، رسالات مقالات علمی، موقعیت حیاتی ایشان در بستر تاریخ، سفرهای و فعالیت های تبلیغی داخلی و خارجی، مقابله با حکومت رضاخانی و فتنه بهائیت است.
گفتنی است، آیت الله محمد علی مبارکهای(ره) فقیهی ژرف اندیش، متکلمی توانمند، خطیبی پرآوازه، مجاهدی سترگ، مصلحی متفکر، ادیبی فرهیخته و شاعری برجسته، از مفاخر و اجله علمای مبارکه، اصفهان، ایران بلکه از مفاخر جهان اسلام به شمار می آید، این فقیه نام آور که در اواخر دوره قاجاریه و اوائل عصر پهلوی می زیسته است را می توان بحق منادی وحدت جهان اسلام و نمونهای از مرحوم سید جمال الدین اسد آبادی برشمرد
سفرهای مصلحانه آیت الله مبارکه ای (ره) به بیش از بیست کشور جهان از جمله هندوستان، حجاز، چین، انگلستان، عراق، سوریه، فلسطین، لبنان و دیگر کشورهای مختلف غربی و سخنرانی ها و دیدارهایش با شخصیت های برجسته آن کشورها، از جمله دیدار مکررش با ملک عبدالعزیز (پادشاه وقت سعودی) و نیز ماهاتما گاندی (رهبر معنوی هندوستان)، شاهدی بر این حقیقت است.
نظر شما