جمعه ۲۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۳
خدمات دینی و اجتماعی آیت الله آصف محسنی در یک نگاه

حوزه/ حجت الاسلام رضایی گفت: حضرت آیت الله محسنی در زمینه خدمات اجتماعی و مردمی از خود کارنامه ی زرینی به جا گذاشته است.

حجت الاسلام رضایی کارشناس دینی اهل کشور افغانستان در گفت و گو با سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه گفت: آیت الله محسنی در زمینه خدمات اجتماعی و مردمی از خود کارنامه ی زرینی به جا گداشته است که از آن جمله می توان موارد زیر اشاره نمود:
1-تأسیس مسجد و مدرسه ی دینی در قندهار پس از بازگشت از حوزه ی علمیه ی نجف.
2- ساخت مساجد و نکیه های متعدد در شهرهای لشکرگاه، هلمند و دهات اطراف.
3-ایجاد اولین حزب جهادی-سیاسی شیعی در آغاز تجاوز شوروی سابق به افغانستان در سال 1358.
4-پایه گذاری مجتمع بزرگ علمی-فرهنگی خاتم النبیین(ص) در کابل که شامل: حوزه ی علمیه ی خاتم النبیین(ص)، مدرسه ی ام المؤمنین خدیجه ی کبری(س)، مرکز تحقیقات مدرن و دانشگاه خاتم که در شهر های متعددی مانند غزنی و جاغوری شعبه هایی با بیش از پنج هزار دانشجوی شیعه و اهل تسنن دارد.
5- انجمن خیریه ی خاتم الانبیاء برای کمک به ایتام و خانواده های بی سرپرست.
6- صندوق قرض الحسنه برای پرداخت وام به افراد نیازمند و به ویژه زوج های جوان.
7- کمک و مساعدت برای بازسازی مساجد و مدارس دینی در کابل و ولایات دیگر افغانستان انجام این امور خیریه و موارد متعدد دیگر از جمله اقدامات این عالم وارسته در راه ارائه ی خدمات اجتماعی و مردمی به ملت و جامعه ی افغانستان است.
استاد حوزه ی علمیه خاتم النبیین(ص) کابل در خصوص نقش مرحوم آیت الله محسنی در فرایند جهاد مردم افغانستان این چنین گفت: نقش سازنده ی آن مرجع تقلید بزرگوار در آزادی افغانستان از اشغال بلوک شرق و استقرار نظام سیاسی موجود نیز قابل توجه است. ایشان در آغاز اشغال کشور توسط ارتش سرخ با همکاری سایر علمای افغانستان در شهر مقدس قم اولین تشکل سیاسی شیعه را به نام حرکت اسلامی تأسیس نمود و تقریباً بلافاصله جوانان و مردم مجاهد افغانستان به این حزب پیوستند و میزان استقبال از حزب به حدی بود که این حرکت اسلامی توانست در 22 ولایت افغانستان از جمله مناطق سنی نشین شعباتی را دایر سازد و با ایجاد پایگاههای نظامی به ویژه در مراکز ایالات نقش سرنوشت سازی را در راه استقلال افغانستان ایفا نماید.

عضو شورای مرکزی حزب حرکت اسلامی افغانستان در ادامه افزود: در خصوص نقش آیت الله محسنی در فرایند تشکیل نظام سیاسی کنونی باید گفت: آن مرجع جهان تشیع در زمان پایه ریزی نظام کنونی افغانستان در اولین لوی جرگه ی اضطراری قانون اساسی در افغانستان با طرح و تصویب عنوان جمهوری اسلامی برای حکومت افغانستان و رسمیت دادن در کنار سایر مذاهب اسلامی به فقه جعفری برای اولین بار خدمتی بزرگ به شکل گیری اتحاد سیاسی-دینی در افغانستان انجام داد و در مورد رسمیت دادن به فقه جعفری باید اضافه کنم: ایشان با یک ذهنیت قبلی از دوران جهاد به دنبال انجام این ایده بود و این طرح و دورنمایی از آن را در قالب کتاب تصویری حکومت اسلامی تدوین نمود و در برهه ی زمانی آغاز تشکیل حکومت فعلی با برگزاری همایش های گوناگون و انجام مصاحبه های متعدد، زمینه ی لازم برای اجرای طرح را آماده نمود تا در نهایت با توجه و تعامل مثبت و سازنده ی برادران اهل سنت به همراه تلاش های بی وقفه ی ایشان جهت تدوین این طرح در شهر مشهد با همکاری تیم پژوهشی این فقیه فقید؛ طرح در مجلس قانون گذاری(شورای ملی) مورد بررسی قرار گرفت و با اکثریت آرا به تصویب رسید.
کارشناس امور دینی تلویزیون تمدن فعالیت های تبلیغی و فرهنگی آیت الله محسنی را این چنین بازگو کرد: این استاد بزرگ و عالم دینی متقی با تأسیس تلویزیون "تمدن" فعالیت های دینی و ارزشی را با زبان ساده و ابزار روز آغاز نمود. سیاست کلان این رسانه ی دینی ترویج ارزش های دینی و اخلاقی با رویکرد تقریبی با کمک یک تیم مجرب و کار آزموده است که باعث شده این شبکه علاوه بر افغانستان در سرتاسر جهان مخاطبان زیادی را به خود جذب کند به طوری که چند سال قبل در یک نظر سنجی که در بین مخاطبان انجام شده بود این شبکه پس از شبکه ی ملی رتبه ی دوم را کسب کرد. در این رسانه ی فعال سعی می شود احکام شرعی مطابق با دو فقه جعفری و حنفی به مخاطبان آموزش داده می شود.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha