به گزارش خحجت الاسلام والمسلمینشهریورماه ۱۳۴۴ آغاز فعالیت رسمی تشکیلاتی به نام «سازمان مجاهدین خلق» بود؛ سازمانی که در نخستین اقدام به دلیل ناکافی دانستن تفسیر رسمی از دین با ایجاد گروههای بحث به تدوین ایدئولوژی دینی و سیاسی خود پرداختند و تلاش کردند که کتاب ها و جزوه هایی را تهیه کنند که به عنوان متن آموزشی در سازمان استفاده شود تا فضای جدیدی که به سازمان وارد میشد از همان ابتدا با برنامه مدون و مشخصی در راه مبارزات انقلابی خود طبق اصول تشکل متبوع قدم بردارند و پیش بروند.
انتشارات بهنشر با انتشار کتاب «یک روایت معتبر درباره سازمان مجاهدین خلق» از مجموعه «یک روایت معتبر» به قلم شهرام بزرگی به سراغ جریان ها و اتفاقات بیش از یک دهه قبل از تاریخ پیدایش سازمان مجاهدین خلق رفته است و با مشخص نمودن سرمنشأ پیدایش چنین احزاب و تشکل هایی در آن برهه حساس تاریخی، فعالیت این سازمان را در سال ها و جریان های متأخرتر روایت و در نهایت عملکرد آنها را بررسی و تحلیل کرده است.
به طور خلاصه مخاطب در مسیر تحلیل و بررسی ماهیت و چگونگی پیدایش و فعالیت سازمان مجاهدین خلق از ظرفیت ها و جریان های اولیه آگاه می شود که بعدها به نوعی پایه گذار پیدایش سازمان شدند که در طول سال ها به نقطه حضیض فعلیاش رسیده است.
در این اثر پیدایش، تأسیس و تدوین ایدئولوژی سازمان مجاهدین خلق، آثار تألیفی سازمان مجاهدین خلق، آموزش های سیاسی و اجتماعی در این سازمان، گسترش تشکیلات ورود سازمان به مقوله آموزش نظامی، گردش به مارکسیسم، بازسازی سازمان در زندان و فعالیت های آن بعد از سرنگونی حکومت پهلوی، ترور و شورش های مسلحانه پرداخته شده است.
«یک روایت معتبر درباره سازمان مجاهدین خلق» در ۸۳ صفحه و با تیراژ یک هزار نسخه توسط انتشارات «بهنشر» به چاپ رسیده است و هم اکنون در بازار کتاب در دسترس علاقه مندان قرار دارد.
«یک روایت معتبر درباره سازمان مجاهدین خلق» این نکته را یادآوری می کند که برای تحلیل و بررسی یک تشکل، حزب یا سازمانی که در برهه ای از تاریخ به وجود آمده و نام و اعتبار هر چند کمی یا منفی برای خودش استفاده کرده نه تنها باید اتفاقات و جریان های مربوط به آن مقطع زمانی مورد بررسی قرار گیرد بلکه باید با نگاهی موشکافانه به ریشههای تاریخی آن مراجعه کرد و پیشینه و منشا اصلی پیدایش آن را مشخص کرد.
313/60
نظر شما