به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام و المسلمین سید مرتضی کشمیری نماینده حضرت آیت الله سیستانی در اروپا در خطبه نماز جمعه دانمارک که در شهر کوپنهاگن در مسجد امام علی (ع) برگزار شد، گفت: حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) در دوران هفت نفر از معصومین؛ از پیامبر اکرم (ص) تا حضرت محمد باقر (ع) زندگی کرده و علوم و معارف را از محضر آنان آموخته است.
وی با بیان اینکه حضرت زینب (س) معدن عظمت و جلوه درخشان جلال، جمال و کمال بود، گفت: عظمت آن حضرت در این است که "شرکة الحسین" می باشد و مسئولیت رساندن پیام روز کربلا و نشر آن را برعهده گرفت.
سید کشمیری در همین راستا با اشاره به اینکه در زمان امام هادی و امام حسن عسکری (علیهما السلام) به خاطر شرایط امنیتی آن حضرات، شیعیان به حضرت حکیمه خاتون (س) دختر امام جواد (ع) رجوع می کردند و ایشان بر فقه، شریعت و اسرار آن مسلط و عالم بودند، افزود: امام حسین (ع) نیز برای بیان احکام مسلمانان را به حضرت زینب (س) ارجاع می دادند تا از امام سجاد (ع) محافظت کنند و امام حسین (ع) این موقعیت را به خاطر عظمت حضرت زینب (س) به ایشان اعطا کردند و خودسرانه نبوده است.
درس اول: یادگیری احکام دین
نماینده آیت الله سیستانی بر لزوم درس آموزی از حضرت زینب (س) تاکید کرد و گفت: اولین درس، یادگیری است؛ زن مسلمان امروز باید از اسلام و احکام آن مطلع شود تا عبادت، رفتار، اخلاق و سایر امور او درست باشد و این تنها اختصاص به مردان ندارد، بلکه زنان نیز باید در امور دینی آگاه باشند.
وی ادامه داد: حضرت علی (ع) مردان را و حضرت زینب (س) زنان را در علوم مختلف اسلامی آموزش می دادند و آنان را تربیت می کردند.
درس دوم: رعایت حجاب، عفاف و نجابت
حجت الاسلام و المسلمین کشمیری درس دوم را الگو گیری حفظ حجاب، عفاف و وقار از زندگی حضرت زینب (س) دانست و گفت: "یحیی المازنی" می گوید:" 5 سال در کوفه همسایه حضرت علی (ع) بودم، امّا نه صدای حضرت زینب (س) را شنیدم و نه ایشان را دیدم". لذا زن مسلمان باید از وقار، عفاف، نجابت و حجاب حضرت (س) که با مسئولیت زن در زندگی تناقض ندارد، درس بگیرد و ایشان با مسئولیت بزرگی که در کربلا بر عهده داشتند از حجاب خود محافظت کرده و به واجب شرعی عمل فرمودند.
وی در ادامه افزود: معنی حجاب، عفت و نجابت این نیست که زن در را به روی خود ببندد و در چهار دیواری خانه زندگی کند و اصلاً بیرون نیاید! بلکه زن می تواند حجاب اسلامی را حفظ کند و در رفتار و گفتار خود با وقار و نجابت باشد.
درس سوم: عبادت و پایبندی به نماز در سخت ترین شرایط
نماینده آیت الله سیستانی در اروپا با بیان اینکه درس سوم عبادت است، گفت: حضرت زینب (س) به کثرت عبادت معروف بود تا جایی که امام حسین (ع) به ایشان سفارش می کردند که در نماز شب آن حضرت را فراموش نکند و حضرت زینب (س) حتی در سخت ترین شرایط اسارت به ذکر و دعا مشغول بود.
سید کشمیری ادامه داد: زن مسلمان از این بخش زندگی حضرت زینب (س) درس بزرگی می گیرد که در تمامی اوقات پایبند به نماز باشد.
وی در بخش دیگر سخنان خود اشاره کرد: متأسفانه برخی با برنامه های بی فایده تا دیر وقت بیدار می مانند و نماز صبح را از دست می دهند؛ این درحالی است که حضرت زینب (س) در سخت ترین وضعیت نماز های مستحب را فراموش نمی کند.
نظر شما