به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام و المسلمین سید ریاض حکیم از اساتید حوزه علمیه قم و فرزند حضرت آیت الله سید محمد سعید حکیم از مراجع نجف اشرف به همراه سید صالح حکیم رئیس موسسه "القیم" در سفر به اروپا با اقلیت های اسلامی دیدار و از دانشگاه ها، موسسات مطالعات راهبردی، کلیسا ها و سازمان های بین المللی بازدید کردند.
محور اول سفر: دیدار با اقلیت های اسلامی ومشارکت در مراسم عزاداری حسینی
محور اول این سفر دیدار با اقلیت های اسلامی و مشارکت در مراسم عزاداری حسینی در ماه محرم بود که بیش از 33 مراسم در 18 شهر برگزار شد.
حجت الاسلام حکیم 30 جلسه سخنرانی کرده و در آن به موضوعات مختلف که مورد اهتمام اقلیت هاست، پرداخته است؛ از جمله آنها موارد زیر است:
1- اهمیت حضور در دیدار های مشترک و مجالس و اینکه این مسئله موجب عرض تسلیت به اهل بیت (ع) و تقویت پیوند های برادری و محبت میان حاضران می شود.
2- ضرورت استفاده از آموزه های دینی، سیره نبی اکرم (ص) و ائمه معصومین (علیهم السلام) و اقتدا به ایشان است.
3- توجه به بنیان خانواده و تعمیق مودت و مهربانی میان اعضای آن.
4- توجه به فرزندان و نسل جدید و تقویت ارتباط آنان با دین و هویتشان.
5- تشویق جوانان به پیشرفت تحصیلی در مدسه و دانشگاه.
6- التزام به ضوابط شرعی و ارزش های اخلاقی به ویژه که آنان در جوامعی هستند که در آن تنوع وجود دارد.
7- اعتدالگرایی و دوری از افراطی گری و تعصب.
8- ارتباط با نهاد های ذیربط برای حفظ حقوق قانونی و آگاهی از امور.
9- التزام به قوانین محل سکونت.
10- زیارت عتبات مقدس برای تقویت بُعد عاطفی و معنوی.
محور دوم سفر: بازدید از کلیساها، دانشگاه ها و موسسات اروپایی و دیدار با مسئولان آن
- بازدید از موسسات و مراکز مطالعاتی
محور دوم سفر حجت الاسلام و المسلمین سید ریاض حکیم، بازدید از دانشگاه ها، موسسات مطالعات راهبردی، کلیساها و سازمان های بین المللی بود که تعداد آن بیش از 33 مورد بود. از جمله این مراکز دانشگاه کاتولیکی پاریس، مرکز مطالعات انسانی پاریس، کمیساریای ادیان در دولت فرانسه، موسسه مطالعات راهبردی "کنراد ادن" در برلین، آکادمی مسیحی و موسسه مطالعات عربی و اسلامی پاپ وابسته به واتیکان و سازمان ندای ژنو بود.
- دیدار با مسئولین سازمان ها و موسسات
حجت الاسلام حکیم همچنین با رئیس برخی سازمان ها و موسسات اروپایی از جمله رئیس شورای جهانی کلیساها در پاریس، شورای اسقف ها در پاریس، مدیر کل مرکز فرهنگی اسلامی پاریس، مسئول گفتگوی ادیان در وزارت امور خارجه فرانسه، رئیس شورای کلیساها در شرق فرانسه، رئیس شورای جهانی کلیساها (غیرکاتولیکی) در ژنو، مسئول ادیان در سازمان صلیب سرخ، مشاور وزارت امور خارجه سوئیس، مسئول بخش ادیان در دولت آلمان، مسئول گفتگوی ادیان در وزارت امور خارجه آلمان، مسئول روابط بین الملل کلیسای پروتستان آلمان، نایب رئیس سازمان "سنت انجیدیو"، رئیس سازمان پیام صلح جهانی و غیره دیدار و گفتگو کرد.
- بحث و گفتگو در خصوص مسائل و موضاعات بین ادیانی
حجت الاسلام حکیم در این دیدار ها و گفتگو ها به مسائل و موضوعات مختلفی پرداخت که از جمله آنها موارد زیر است:
1- رنج ها و عملیات کشتار دسته جمعی عراقی ها بر پایه طایفه گرایی توسط باقی مانده رژیم صدام و تروریست ها.
2- تعالیم اسلام اصیل، سیره نبی اکرم (ص) و ائمه معصومین (ع) که به دور افراطی گری و تروریسم است.
3- اساس مشکلات معاصر، درگیری شدید سیاسی است که در آن از دین استفاده شده و شواهد زیادی گواه آن است.
4- نخبه ها و موسسات غربی مسئول مقابله با اسلام هراسی هستند و باید این آگاهی را به جامعه بدهند تا فرق بین تروریست ها و عموم مسلمانان و دین آنان را بشناسند.
5- یادآوری موضع گیری علمای مسلمان در جنگ بوسنی هرزگوین که میان تروریست های صربستانی که مرتکب عملیات کشتار دسته جمعی علیه مسلمانان بوسنی و هرزگوین شدند و غیر آن ها فرق قائل شدند و در آن زمان در جهان اسلام هیچگونه تعرضی به مسیحیان نشد.
6- اهمیت گفتگو و همکاری میان ادیان و حتی میان جوامع بشری برای رفع جهالت و بدفهمی و رسیدن به جهانی بهتر.
7- بیان موضع گیری های مرجعیت نجف اشرف و شیوه اعتدالی آن.
8- تروریسم آفت جهانی است که ارزش های انسانی را نابود می کند، حرمت ها را زیر پا می گذارد و دستاورد های ملت ها را از بین می برد.
9- ضرورت عبور از برنامه ها و پیش داوری های گذشته و بحث و بررسی مستقیم و موضوعی افکار.
10- انجام فعالیت های مشترک و دیدار های دو جانبه و همکاری در چارچوب نقاط مشترک.
در بخش دیگر این سفر، تلویزیون کاتولیکی فرانسه مصاحبه ای با حجت الاسلام ریاض حکیم انجام داد و به اصول گفتگوی ثمر بخش میان ادیان و جوامع پرداخت.
همچنین توفق نامه ای برای همکاری و اجرای برنامه های مشخص میان مرکز گفتگو و همکاری "الکلمه" در نجف اشرف و موسسات و شخصیت های مذکور به امضا رسید.
نظر شما