آیت پیمان، رئیس مجمع جهانی شیعه شناسی در گفت وگو با خبرگزاری حوزه، با بیان این که ما باید شبهات، ردود، هجمه ها و حمله ها را در همان سطح و گستره ای که مطرح می شوند پاسخ دهیم، اظهار داشت: علاوه بر این باید از لاک دفاعی خارج شویم و همه توانمان را خرج پاسخگویی نکنیم؛ چرا ما نباید افکار و عقاید دیگران را به چالش بکشیم؟ گاها در فضای مجازی، شبهات برای مشغول کردن ما به گونه های مختلف مطرح می شوند.
وی افزود: لازم است ما در بیان مسلمات و محکمات اعتقادی شیعه و تبیین اختصاصات فقهی تشیع و شرح امروزی مباحث کلام قدیم و کلام جدید به ویژه در زبان های خارجی کار کنیم که نمی کنیم و نمی توانیم.
رئیس مجمع جهانی شیعه شناسی خاطرنشان کرد: گاهی دیده می شود مؤسسات و نهادهای دارای بودجه چند ده میلیارد تومانی و دارای ساختمان های چندین طبقه در تهران و قم، به اندازه مؤسسات کوچک و فاقد بودجه و بدون حامی، بازدهی و خروجی مؤثر ندارند؛ چرا به وضع این ها رسیدگی نمی شود و مؤسسات و گروه های جهادی حمایت نمی شوند.
وی با اشاره به این که تمام خروجی های علمی ما فارسی و عربی و آن هم به تیراژ کم هستند که بین خودمان توزیع می شوند، ادامه داد: سایت های ما ضعیف و استاتیک هستند و متأسفانه باید گفت که ما از رسانه ها و پیام رسان های اجتماعی حتی به اندازه داعش هم استفاده مؤثر نکرده ایم.
پیمان، وضع رایزنی های فرهنگی و اعزام مبلغ به خارج را تأسف بار عنوان کرد و با تأکید بر این که مسئولین و متولیان این امور باید پاسخگو باشند، گفت: در وضعیت جهان پساداعش، جهان تشنه شنیدن دکترین جهانی شیعه است و می خواهد با ما گفت وگو کند، اما ما نه عالمِ زبان دان، نه متون ترجمه شده و نه برنامه آموزشی و تبلیغی استاندارد شده برای فعالیت رسمی در کشورهای خارجی، داریم و افراد به سمت دیگر مذاهب اسلامی می روند.
وی با بیان این که دلمان را نباید به اعزام مبلغین اندک، آن هم فارس زبان خوش کنیم، اظهار کرد: شیعه در این چهل سال انقلاب نسبت به گذشته خود، پیشرفت چند برابری داشته، اما نسبت به رشد و توسعه دیگر ادیان و مذاهب و فرق، عقب افتادگی تاریخی شیعه روز به روز بیشتر می شود.
گفت و گو: محمد باقر محجوب
313/60