سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ |۱۷ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 19, 2024
حجت الاسلام مصباحی مقدم

حوزه/ عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان درباره اینکه علت افزایش قیمت بنزین در جلسه‌ای با حضور سران قوا برای مردم تشریح خواهد شد، گفت: برای این موضوع دیر شده است اگر چه هر چه در این باره توضیح داده شود و کارشناسان درباره این موضوع در فضای عمومی توضیح دهند قطعا برای آرامش جامعه تاثیرگذار خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران، حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا مصباحی‌مقدم، امروز در یک نشست خبری با بیان اینکه افزایش قیمت بنزین ضرورت داشت، اظهار کرد: اصلاح قیمت بنزین تاثیری بر سایر قیمت‌ها ندارد چون بنزین کالای واسطه‌ای ندارد قیمت بنزین ۳ هزار تومانی مختص ۲۰ درصد جامعه است برای ۸۰ درصد جامعه رشد ۵۰ درصدی قیمت‌هاست.

عضومجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: افرایش قیمت بنزین منافعی دارد که از جمله آن کاهش مقدار مصرف است و با این روند امکان صادارت بنزین هم فراهم می‌شود و به نفع اقتصاد عمومی است.

وی تاکید کرد: نکته دیگر این است که مقدار کاهش مصرف موجب کاهش آلودگی هوا و افزایش حمل و نقل عمومی خواهد شد.

حجت الاسلام و المسلمین مصباحی مقدم درخصوص نحوه و زمان اجرای افزایش قیمت بنزین گفت: شاید اگر شب عید نبود و زودتر اطلاع رسانی می‌شد شرایط به گونه دیگری بود؛ متاسفانه تدبیر لازم اتخاذ نشد. هرچه در این باره توضیح داده شود و تببین شود حتما برای آرامش جامعه تاثیر گذار است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: پایین بودن قیمت حامل‌های انرژی موجب رشد مصرف شده است با اینکه ۵۰ میلیون لیتر بنزین تولید می‌کنیم واردات هم داشتیم.

وی افزود: این وضعیت حکایت می‌کند قیمت بنزین در مقدار مصرف تاثیر گذار است این مقدار مصرف در جهان بی نظیر است و باعث آلودگی هوا و ترافیک سنگین می‌شود.

حجت الاسلام و المسلمین مصباحی مقدم تاکید کرد: همه این مسائل دولت را وادار کرد قیمت بنزین را اصلاح کند ولی متاسفانه از تجربه گذشته استفاده نکردیم چنانچه در سال ۸۴ اصلاح قیمت انجام شد ولی این شوک به مردم وارد نشد چون قبل از اینکه قیمت بنزین را اصلاح کنند مجلس هشتم متوجه شد و کمیسیون ویژه تشکیل داد شش ماه کار کارشناسی در دستور کار قرار شد و نتیجه آن را به مجلس فرستادند لذا مردم مطلع شدند که قرار است قیمت حامل‌ها به صورت جهشی رشد کند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان درباره اینکه علت افزایش قیمت بنزین در جلسه‌ای با حضور سران قوا برای مردم تشریح خواهد شد، ادامه داد: برای این موضوع دیر شده است اگر چه هر چه در این باره توضیح داده شود و کارشناسان درباره این موضوع در فضای عمومی توضیح دهند قطعا برای آرامش جامعه تاثیرگذار خواهد بود.

وی درباره اینکه افزایش قیمت بنزین در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت توضیح داد: بله شاید به عنوان مسئله عمومی در مجمع مطرح شود  ولی دستور اصلی مجمع به آنچه مقام معظم رهبری به آن ارجاع می‌کند و یا مصوبات اختلافی مجلس و شورای نگهبان محدود است.

حجت الاسلام و المسلمین مصباحی مقدم درباره اینکه افزایش قیمت بنزین بنا بر مصلحت سنجی بوده یا به لحاظ قانونی صورت گرفته است، نیز بیان کرد: خود سران قوه باید به این سوال پاسخ دهند، چون آن‌ها تصمیم گیر هستند.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز اظهار کرد: این اقدام برای نمایندگان مجلس در چند جلسه غیر علنی مطرح شده بود و آن‌ها از این موضوع اطلاع داشتند که اکثر آن‌ها پیشنهاد داده بودند اجرای آن به بعد از برگزاری انتخابات مجلس موکول شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: در دوره گذشته که اصلاح قیمت صورت گرفت، نرخ تورم نزدیک به ده درصد بود، اما هم اکنون ۴۰ درصد است شاید بهتر بود بانک مرکزی اهرمی برای کنترل بازار به دست می‌گرفت، نقدینگی را جمع می‌کرد و اگر اینطور می‌شد تورم بسیار ملایم‌تر و نزولی می‌شد لذا تدبیر بیشتری لازم بود.

وی درباره ارجحیت تصمیم گیری نمایندگان مجلس در خصوص افزایش نرخ بنزین نیز بیان کرد: اگر هر امری از ناحیه مجلس تصمیم گیری شود، برای ملت اعتماد بخش‌تر و پذیرفتنی‌تر است تا اینکه سران قوا تصمیم بگیرند، اما هم اکنون در شرایط تحریم‌های سنگین آمریکا و استکبار جهانی قرار داریم.

حجت الاسلام و المسلمین مصباحی مقدم گفت: در شرایط کنونی کشور سران قوا از مقام معظم رهبری تقاضای اختیارات کرده اند و بر اساس همین اختیارات اقدام کردند.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز تصریح کرد: من تصور می‌کنم این موضوع (افزایش قیمت بنزین) در مجلس مطرح شده و در این باره به نتیجه نرسیده‌اند که سران قوا وارد کار شده‌اند، اما آنچه مهم است این که فراهم کردن فضای آرامش و راحتی برای مردم است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: اگر خدای ناکرده فضا ناآرام شود به ضرر همه است نه تنها از نظر سیاسی بلکه از نظر اقتصادی مضراتی به همراه دارد. در فضای ناآرام انتظارات تورمی، با هیچ فرمولی قابل پیش بینی نیستند و تنها با تبیین، توضیح و توجیه می‌توان فضا را آرام کرد.

وی درباره آخرین روند تصویب دو کنوانسیون CFT و پالرمو و امکان قرار گیری ایران در فهرست FATF نیز گفت: در اف ای تی اف ۳۵ کشور و دو نهاد تصمیم گیر هستند و مبنایشان در تصمیم گیری‌ها، اجماع است و مرادشان از اجماع این است که اکثریت کشورها در موضوعات مطروحه با هم توافق کنند.

حجت الاسلام و المسلمین مصباحی مقدم بیان کرد: با توجه به ساز و کار تصمیم گیری اجماعی در FATF تا درباره موضوع ایران همه کشورهای عضو به اجماع نرسند واردفهرست نمی‌شویم ولو اینکه به این دو کنوانسیون CFT و پالرمو نپیوسته باشیم.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز افزود: FATF هیچ گونه اهرم فشاری ندارد و فقط به کشورها توصیه می‌کند. تا حالا ۴ دوره فرصت ایران را تمدید کرده‌اند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطر نشان کرد: مسئله اول اینکه ۴۱ بند را به ایران توصیه کرده بودند و ما ۳۷ بند آن را اجرا کردیم از جمله قانون مبارزه با پولشویی که در سال ۸۶ در کشور تصویب شده بود و در سال ۹۶ مورد بازنگری، تصویب و ابلاغ قرار گرفت. با این آیین نامه جلوی پولشویی در کشورگرفته می‌شود

وی با بیان اینکه ما مخالف پولشویی هستیم، افزود: ما حامی شفافیت هستیم شفافیت برای مناسبات داخلی یک معنا دارد، اما برای مناسبات بین المللی معنای دیگری می‌دهد.

حجت الاسلام مصباحی مقدم خاطر نشان کرد: یک قانون دیگر که مربوط به کشور است، عدم تأمین مالی تروریسم است که از لوایح ۴ گانه نیز بوده است.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز تصریح کرد: به نظر ما ۷ کشور صنعتی جهان چند دهه قبل FATF را برای مهار و پاسخگویی دیگر کشورها به راه انداختند. چنانچه شاهد بودیم آمریکا در سوریه با حمایت داعش، نفت سوریه را به ترکیه و دیگر نقاط جهان انتقال می‌داد و می‌فروخت و تروریسم داعش را تأمین مالی می‌کرد یا اقداماتی که عربستان و اماراتی که عضو FATF هستند و از حامیان تروریسم محسوب می‌شوند نیز انجام می‌دهند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره آخرین وضعیت دو کنوانسیون CFT و پالرمو اظهار کرد: با توجه به اینکه دولت‌های بانی FATF درصدد هستند به تعهدات اعضای کنوانسیون‌های CFT و پالرمو بیافزایند اگر به این دو کنوانسیون بپیوندیم قبلا تعهد داده‌ایم که هر چه از این پس نیز به آن اضافه کنند را عینا انجام دهیم.

وی درباره اینکه چرا اکثر کشورهای دنیا عضو FATF هستند، افزود: برای اینکه بسیاری از این کشورها جزو جریان جهانی و سازگار با آمریکا هستند لذا هیچ معذوریتی ندارند و اگر پولشویی و تامین مالی تروریسم کنند در معرض فشار قرار نمی‌گیرند مضاف بر اینکه اکثر این کشورها بسیار کوچک هستند که بودن یا نبودنشان هیچ تاثیری هم ندارد.

حجت الاسلام و المسلمین مصباحی مقدم بیان کرد: اگر خواسته‌های آمریکا را تامین کنیم خودمان را تحریم می‌کنیم لذا تا تحریم‌های ناجوانمردانه آمریکا علیه ایران برداشته نشود در این راستا اقدامی نمی‌کنیم. مصالح ملی ما اقتضا می‌کند در شرایط حاضر به این دو کنوانسیون نپیوندیم؛ نظام باید صبر کند.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز درباره اینکه نظر نهایی نسبت به این دو کنوانسیون از سوی مجمع بوده یا هیئت نظارت گفت: اصل ایرادات از سوی هیئت نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده است که به شورای نگهبان داده شد و آن‌ها به مجلس دادند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: اشکالات شورای نگهبان نسبت به CFT همچنان باقی است علاوه بر ایراداتی که هیئت نظارت مجمع تشخیص مصلحت نسبت به CFT داشته‌اند.

وی درباره شرکت در انتخابات مجلس نیز گفت: در این دوره کاندید نخواهم شد با اینکه معتقدم مجلس نیاز به حضور اقتصاددانان قوی دارد بنده سه دوره در مجلس حضور داشتم و سهمم تمام شده است و هم اکنون نوبت جوانان است که به میدان بیایند.

حجت الاسلام و المسلمین مصباحی مقدم در مورد آرایش سیاسی مجلس آتی نیز گفت: هنوز برای اظهار نظر در این باره زود است و نمی‌دانیم چه اتفاقاتی می‌افتد مردم گاهی به این جریان و گاهی به آن جریان اقبال می‌کنند چنانچه سه دوره مجلس به نمایندگان اصولگرا رأی دادند، اما در دوره قبلی در تهران به نمایندگان اصلاح طلب رأی دادند.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز گفت: طبیعی است که منتظر باشیم رأی مجلس بعدی را جریان انقلابی و اصولگرا به دست بیاورند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره نظر جامعه روحانیت نسبت به فهرست سه نفره اصولگرایان قم افزود: جامعه روحانیت مبارز در مورد کاندیداهای قم ورود نمی‌کند چرا که این شهر حوزه فعالیت جامعه مدرسین است.

وی درباره اینکه چرا ساز و کاری برای قانونمند کردن اعتراضات مردم از سوی احزاب در دستور کار قرار نگرفته، تاکید کرد: نمایندگان مجلس می‌توانند مردم را در حوزه‌های انتخابات جمع کنند و درباره علل افزایش بنزین و تأثیرات آن در اقتصاد توجیه کنند از سوی دیگر احزاب هم می‌توانند در این راستا نقش ایفا کنند.

حجت الاسلام و المسلمین مصباحی مقدم ادامه داد: متاسفانه احزاب در نمایندگی کردن افکار عمومی فعال نیستند که مردم را جمع کنند و برایشان توضیحات لازم را بدهند و اعتراضاتشان را قانونمند کنند. جامعه روحانیت مبارز نیز حزب نیست، اما دغدغه مردم را دارد و در موضع گیری‌های خود به آن می‌پردازد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره اینکه چطور دولت پس از ۶ سال به طرح‌های دولت قبلی باز می‌گردد نیز گفت: این‌ها را باید از دولت بپرسید منتهی من فکر می‌کنم پرداخت نقدی یارانه خوب نیست و باید ماهیگیری را به مردم یاد داد نه اینکه به آن‌ها یاد داد. دولت باید یارانه نقدی را به تامین اجتماعی مردم تبدیل می‌کرد و اگر بیمه تکمیلی برای همه باشد دیگر خانواده‌ها نیاز به یارانه نقدی نداشتند.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • IR ۲۰:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۷
    0 0
    بایستی حقوق بازنشستگان و خانواده های مستمند و به شدت نیازمندشان که جمعیت قابل توجهی از خانوارهای طبقه متوسط و محروم و خدوم و رنج کشیده مدافع نظام و انقلاب رو با خدمت صادقانه ۳۰ ساله بدون فساد( دزدی ، رشوه ، اختلاس و فرار از کشور)تشکیل می دهند با توجه به منابع حاصل از اصلاح قیمت بنزین بطور کامل در سال ۹۹ همسان سازی شود.تا شرایط برای ادامه حیات و زندگی خانوارهای بدنه اصلی مدافع نظام و انقلاب در تمامی عرصه های مهم کشور، فراهم گردد.