به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین محمدتقی سبحانی در نشست معرفی فعالیت های بین الملل دفتر تبلیغات اسلامی که در حاشیه پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم که در مرکز همایشهای غدیر قم برگزار شد، ضمن تبریک هفته پژوهش، اظهار کرد: اولین نکته در خصوص فعالیتهای بین الملل، شفافسازی است و این شفافسازی از واژهها آغاز میشود.
وی افزود: زمانی که ما از حضور در عرصه بین الملل سخن میگوییم، باید انواع مختلف حضور را از یکدیگر تفکیک کنیم که نوع اول آن، حضور فیزیکی و فعالیت فیزیکی است، نوع دوم حضور نیز حضور نرم است که در کنار حضور فیزیکی شکل میگیرد.
رئیس مرکز الحضاره با اشاره به اینکه باید میزان خوانده شدن آثار تولیدی را مورد توجه قرار دهیم نه تعداد آثار تولیدی را، تصریح کرد: تولید کتاب و حتی حضور در یک همایش لزوماً به معنای حضور نرم نیست، بلکه میزان توجه به آنها برای جریان سازی لازم است.
وی با بیان اینکه حضور مؤثر به معنای سهم در جریانسازی بین الملل است، گفت: باید به سمتی حرکت کنیم که در نمایشگاههای بین المللی به دنبال غرفه جمهوری اسلامی باشند و ما را به طور هر ساله دنبال کنند.
حجت الاسلام والمسلمین سبحانی با اشاره به اینکه دستاوردی به عنوان انقلاب اسلامی داریم که دنیا ما را با آن میشناسد، اظهار داشت: باید شاخصههای شیعهای که باید در بیرون از جهان تشیع معرفی شود را بشناسیم و متناسب با آن عمل کنیم.
مدیر بنیاد امامت،با بیان اینکه عدم اطلاع از این شاخصهها به معنی این است که هیچ برنامهای برای حضور خود نداریم، گفت: : چهار رکن اصلی در حوزه فعالیت بین المللی را باید برای خود در دستور کار قرار دهیم و متناسب با آن اقدام کنیم که شامل جغرافیای حضور، الگوی ارتباطی، ساماندهی سازمان اداره امور بین الملل و زبان و ادبیات حضور است.
رئیس مرکز الحضاره با اشاره به اینکه باید منطقه فعالیت خودمان را شناسایی کنیم، تصریح کرد: متأسفانه تاکنون جغرافیای فرهنگی دنیا را نشناختهایم که لزوماً حوزه علمیه باید در این زمینه فعالیت بیشتری را انجام دهد.
وی با بیان اینکه بیشتر تعاملات بین المللی ما در بهترین حالت تنها یک خاطره خوب است، افزود: زمانیکه ظرفیتهای موجود را شناسایی نکردهایم، قطعاً نمیتوانیم تأثیر متناسب را در جامعه مقصد داشته باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین سبحانی با تأکید بر اینکه متأسفانه جامعه شیعه هنوز جایگاه خود را نشناخته است، اظهار داشت: هیچ کدام از شبکههای رسانهای عراق و لبنان وابستگی به اذهاب و اشخاص ندارند و یک مدل مدیریت جدید در دنیا است.
وی افزود: اگر رقیبان خودمان در حوزه بین الملل را نشناسیم، قطعاً نمیتوانیم با آنها مقابله کنیم چراکه شناخت از اهداف و شیوه فعالیت رقیبان، از اولویتهای مقابله با آنها است.
رئیس مرکز الحضاره با اشاره به اینکه متأسفانه یک الگوی پایدار بین المللی نداریم، تصریح کرد: دغدغه و مصوبات سازمان بین الملل را مسائل بین المللی قرار دهیم و اگر این دغدغه شکل نگیرد، به معنای حرکت سازمان بین الملل در مسیر اشتباه است.
وی گفت: اگر تمام موارد فوق را رعایت کنیم ولی نتوانیم از ادبیات تعاملی استفاده کنیم، به نتایج مطلوب نمیرسیم و همین موضوع ادبیات نیز شامل سه چهار رکن میشود که باید به طور جدی به آنها توجه شود.
حجت الاسلام والمسلمین سبحانی با بیان اینکه تا زمانی که آموزشهای ما بین المللی نباشد نباید توقع تولید آثار بین المللی داشته باشیم، خاطرنشان کرد: زمانیکه در سطوح مختلف حوزه دروس به صورت سنتی ارائه میشود، طلاب نمیتوانند با این کوله بار در عرصه بین المللی که سرشار از مشکلات و مسائل مختلف است، نظریه پردازی کنند.
نظر شما