جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
کتابخانه ها

حوزه/ به مناسبت هفته پژوهش، نشست نقد و بررسی کتاب "قربانی طهران" با حضور نویسنده این اثر در بخش نابینایان کتابخانه آیت الله العظمی خامنه ای قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، به مناسبت هفته پژوهش، نشست نقد و بررسی کتاب "قربانی طهران" با حضور نویسنده این اثر در بخش نابینایان کتابخانه آیت الله العظمی خامنه ای قم برگزار شد.

در این نشست که به همت اداره کل کتابخانه های عمومی استان قم و با حضور جمعی از روشندلان برگزار شد، حامد اشتری نویسنده این کتاب، ضمن اشاره به فعالیت های ادبی خود در زمینه داستان و فیلم نامه اظهار داشت: نخستین کتاب من در سال ۸۶ به چاپ رسید، ضمن آن که در سال ۹۲ نیز به دلیل مشغله های فرهنگی از فعالیت درکارهای اجرایی فاصله گرفتم اما در نهایت اردیبهشت امسال کتاب "قربانی طهران" منتشر شد و خوشبختانه تاکنون به چاپ هشتم نیز رسیده است.

وی افزود: نخستین اینفوگرافی رمان را در مجمع ناشران انقلاب اسلامی بر اساس سلیقه مخاطب و دسته بندی موضوعات طراحی کردیم.

اشتری سپس به چرایی انتخاب موضوع این کتاب اشاره کرد و گفت: علاقه من به تاریخ مشروطه به دوران دبیرستان بر می گردد و به همین دلیل قلم را به دست گرفتم و با مطالعه بیش از ۴۰ عنوان کتاب تاریخی و... این اثر را خلق کردم.

وی بیان داشت: در زمان مشروطه هرچند درب کشور ما از نظر فرهنگی و تعاملات سیاسی به روی همه کشورهای اروپایی باز شد و ایران وارد دنیای مدرن شد، اما آن دوران پرالتهاب ایران را به گوشتی قربانی تبدیل کرد که هرکشوری علاقه داشت از آن استفاده کند.

وی افزود: این کتاب روایت‌گر تاریخ مشروطه است و با اینکه برخی افراد نسبت به مشروطه انتقاد داشتند و بازار ترور در آن روزها در کشور وجود داشت اما من این دو داستان را با یکدیگر تلفیق کردم که بخشی از داستان در تهران قدیم و ۱۱۰ سال پیش می گذرد و بخش دیگر داستان نیز در پاریس است.

این نویسنده همچنین ابراز داشت:۷۰درصد موضوعات تاریخی این کتاب دقیق، مستند و معتبر است همانند شخصیت علی قلی خان در تاریخ، اگر چه هاشم در این کتاب نقش کلیدی دارد ولی تلاش من بر این بوده که شخصیت شهید مظلوم شیخ فضل الله نوری را روایت کنم و به همین علت از نگاه مخاطب و دوربین از بیرون این موضوع را به تصویر کشیدم.

وی افزود: پس از فتح تهران، نوه شیخ فضل الله نوری گفت که این فتح نیاز به یک قربانی داشت و پدربزرگم قربانی تهران شد و به همین علت عنوان "قربانی طهران"برای این کتاب برگزیده شد.

در ادامه این جلسه، مرضیه نفری، منتقد این اثر نیز گفت: این کتاب بسیار حرفه ای، دقیق و دارای پشتوانه ای علمی و حاصل تجربه است به گونه ای که موضوع کتاب حتی برای افرادی که به تاریخ علاقه ندارند جالب و جذاب بود و مورد توجه قرار گرفت و دلیل آن زبان روان و خواندنی کتاب و همچنین پرهیز از برجسته سازی تهران قدیم بود که تا پایان داستان این مسیر تداوم داشت.

وی اضافه کرد: فضاسازی داستان و شخصیت ها به خوبی تجسم شد، با توجه به تبحر نویسنده تا فصل های آخرکتاب، مخاطب به پایان داستان پی نمی برد و این نشان از هوشمندی و دقت نظر نویسنده است.

۳۱۳/۸

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha