به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از گرگان، حجتالاسلاموالمسلمین محمدحسین مختاری، پیش از ظهر امروز در آیین اختتامیه همایش ملی جستارهای پژوهشی با تأکید بر بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، در گرگان اظهار کرد: عنوان خوبی برای این همایش مبنی بر «جستارهای پژوهشی پیرامون بیانیه گام دوم» انتخاب شده و این مهم حاکی از فهم و درک درست از بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است.
تمدنسازی بدون مطالعات جامع امکانپذیر نیست
وی با بیان اینکه تمدنسازی بدون مطالعات جامع در سه تراز راهبردی، عملیاتی و تاکتیکی امکانپذیر نیست، افزود: تمدن یک درخت نیست که نهال را آن بتوان از نهالستان تهیه کرد.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی تصریح کرد: ما در شرایط بسیار حساس جهانی قرار داریم و متغیرهای بسیار متنوع و زیادی در جامعه امروز اثرگذار است که بدون توجه به این متغیرها امکان وقوع یک حرکت موفق در جامعه وجود ندارد.
حجتالاسلاموالمسلمین مختاری با بیان اینکه تمدن نوین اسلامی برای عرضه جهانی است و قرار نیست صرفاً در محدوده مرزهای ملی ما شکل بگیرد، یادآور شد: قرن فعلی قرن رقابت ایدئولوژیهای جهانی است و ایدئولوژیهای قومی، ملی، مذهبی، قبیلهای، منطقهای و.... در ایدئولوژیکهای جهانی جایی ندارند؛ لذا اگر قرار باشد ما دنبال شکلدهی و ایجاد تمدن اسلامی باشیم قطعاً باید ابعاد جهانی آن را در نظر گیریم.
وی اذعان کرد: برای تحقق تمدن نوین اسلامی، ما باید برای کل جهان و بشر حرفی برای گفتن داشته باشیم و الگوی تمدنی ارائه کنیم و برای تحقق این مهم ما محتاج کار تحقیقی جدی و عمیق هستیم.
لزوم ابرپروژههای تحقیقاتی برای ارائه تمدن نوین اسلامی
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی با اشاره به اینکه برای تحقق تمدن نوین اسلامی باید به مقولههای مختلف پژوهشی پرداخته شود، یادآور شد: کلان پروژهها پاسخگوی نیاز پژوهشی این عرصه نیست و باید از ابرپروژههای تحقیقاتی استفاده کرد که لازمه آن بسیج شدن همه ظرفیتهای پژوهشی حوزوی و دانشگاهی است، در واقع انبوهی از موضوعات کلان ذیل ابرپروژههای تحقیقاتی قرار میگیرد.
حجتالاسلاموالمسلمین مختاری با طرح این پرسش که آیا آنچه در ۴۰ سال گذشته انجام دادیم فرایند کلی آن ما را در ریل تمدنسازی قرار داده است، گفت: باید واکاوی مهم و تحلیل پژوهشگرانه جدی در خصوص ۴۰ سال گذشته صورت بگیرد از طرفی باید مطالعه شود که بنا بود ۴۰ سال گذشته ما را به کدام سمت ببرند؟
وی تأکید کرد: مطالعات انجام شده در خصوص انقلاب اسلامی بیشتر در حوزه ضعفهای قبل از انقلاب و دستاوردهای پس از انقلاب محدود شده و متأسفانه به جنبههای سلبی انقلاب کمتر پرداخته شده است.
چه میزان به دکترینهای دشمن برای مقابله با آنها توجه کردهایم؟
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی با بیان اینکه باید بی اندیشیم چه میزان به دکترینهای دشمن برای مقابله با آنها پرداختیم، افزود: دشمن در مقابل ما نقشههای فراوانی دارد، تاکنون در این ۴۰ سال چند بار سخن از دکترین «ریگان» به میان آمد؟
حجتالاسلاموالمسلمین مختاری ادامه داد: انقلاب اسلامی در زمان «کارتر» به پیروزی رسید و در دوران ریاست جمهوری کارتر بر آمریکا، ۲۰ کشور زیر سلطه آمریکا به شیوه انقلاب مردمی از زیر سلطه آن بیرون آمدند و آمریکا با چالش بزرگ به نام انقلابهای مردمی مواجه بود که نمیتوانست آن را بهراحتی ریشهکن کند لذا بعد از روی کار آمدن «ریگان» برای دفاع از منافع ملی آمریکا برای مقابله با رژیمهایی که با انقلاب مردمی روی کار آمدند جنگ مخفی راه انداختند.
وی افزود: جنگ که آمریکا به راه انداخته است یک جنگ فرهنگی است و شعار آن تبدیل ارزشها به ضدارزشها است.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی گفت: باید در قالب یک ابرپروژه تحقیقاتی روی تکتک دکترینهای دشمن در برابر ارده ملی و انقلابی برای شکلدهی تمدن نوین اسلامی مطالعه شود.
«مهدویت» مهمترین بنمایه معرفتی انقلاب برای ایدئولوژیسازی است
حجتالاسلاموالمسلمین مختاری یادآور شد: مهمترین بنمایه معرفتی انقلاب برای ایدئولوژیسازی موضوع مهدویت است، این باور قطعی ما است که تمدن اسلامی با وجود مبارک امام زمان (عج) شکل میگیرد و آنچه را که ما برای عرضه در سطح جهانی بهعنوان یک الگو برای اداره جامعه بشری در ابعاد جهانی داریم ذیل آموزههای مهدویت است و این مهم دستمایه بسیار غنی است و اگر بخواهیم میتوانیم از او برای مدیریت جامعه در دوران غیبت الگوسازی کنیم.
وی بر لزوم تدوین دکترین مهدویت تأکید کرد و گفت: هرکدام از محورهای هفتگانه بیانیه گام دوم یک رکن از ارکان تمدن اسلامی است.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی بیان کرد: سبک زندگی دینی یک ابرپروژه تحقیقاتی است که علاوه بر کار مطالعاتی به کار الگوسازی نیاز دارد و بر اساس آن باید الگوی عملیاتی تعریف شود.
انتهای پیام./