به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری «حوزه» به نقل از آناتولی، درحالی که از دسامبر گذشته تاکنون ۴ مسجد در اتیوپی به آتش کشیده شدند، بیش از ۱۵۰ مغازه متعلق مسلمانان توسط مهاجمین تخریب شده و به غارت رفته، به نظر می رسد دولت اتیوپی هیچ چاره ای برای مقابله با این وضعیت نمی اندیشد.
به گفته کارشناسان سیاسی ساکن آفریقای شرقی، درگیری های مذهبی و قومی سبب ایجاد ارعاب و ترس اجتماعی شده و سکوت دولت حاکم در این رابطه غیرقابل قبول است.
ادریس یبا ، یک تحلیلگر سیاسی که در آنکارا پایتخت ترکیه زندگی می کند، معتقد است دولت که وظیفه اصلی آن حفظ نظم و قانون باشد ، مشغول مسائل ثانویه است.
ادریس گفت: به جای بازسازی مؤسسات و پرداختن به تقاضای عامه ، نخست وزیر مشغول برچیدن مؤسسات حزبی و تجدید قدرت در دولت است .
در ۲۱ ژانویه ، مهاجمان ناشناس فروشگاه ها و املاک مسلمانان را غارت و تخریب کردند و شعارهای نفرت محور اسلام هراسی بر روی اتومبیل های پارک شده نوشتند. با این حال رسانه ها و مقامات دولتی نه آن را محکوم کردند و نه اقدامی قانونی انجام دادند. جنایات نفرت محور در مراسم جشن اتیوپی زمانی شعله ور شد که برخی از مردم به مسیحیان اجازه نصب پرچم بر دیوارهای مسجد ندادند.
یارد گتاکو - ساکن آدیس آبابا که زمانی در هارار زندگی می کرد ، شهری که هم اکنون برخوردهای اخیر نفرت مذهی را شاهد است ، - به خبرنگاران گفت که هارار شهری بود که به همزیستی مسالمت آمیز و هماهنگ بین مسلمانان و مسیحیان شهرت داشت.
وی با بیان اینکه مردم با وجود اختلافات مذهبی و قومی زندگی صلح آمیزی در کنار همدیگر داشتند، گفت: نخبگان به ضرر جامعه حرکت می کنند.
نعیما صالح ، ۲۵ ساله ، شهروند اتیوپی ، گفت که دین «خط قرمزی» بود که جامعه سال ها به آن احترام می گذاشت.
وی گفت: احترام به دین بسیار چشمگیر بود ، اما این روزها رو به زوال است .
وی خاطرنشان کرد که این درگیری های قومی و مذهبی وحشتناک با وجود اصلاحات مثبت باعث ناامیدی می شوند.