به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر آرتیت تونگ آن عصر امروز طی سخنانی در نشست کنگره بین المللی قدس شریف که به صورت زنده از فضای مجازی پخش شد، با اشاره به ابعاد انسانی مسأله فلسطین اظهار داشت: مسئله فلسطین از نگاه علوم سیاسی و روابط بین الملل یک مسئله اساسی و مهم است، زیرا مسئله فلسطین روابط بین الملل، روحیه و مسئله اخلاقی را تضعیف می کند.
وی افزود: امروزه در جهان ما گروههای افراطگرایی شدید و گروههای مسلح مختلفی به وجود آمده به ویژه در منطقه خاورمیانه؛ توجه اکثر ما به این مسئله است که بالاخره پایان این گروهها چیست و چطور باید از ایجاد و رشد این گروه ها جلوگیری کنیم؟ چطور باید حرکات این گروه ها را توقف کنیم و از بین ببریم؟ در حالی که ما از یک چیزی غافل هستیم و خیلی مهم هم هست و آن این است که حرکات این گروه ها از درد درونی آنها بود و هدف آنها این بوده که می خواهند یک سیاست نادرستی را نابود کنند و انقلابی ایجاد کنند.
این اندیشمند تایلندی همچنین گفت: ما نمی توانیم انکار کنیم که در این مدت طولانی ظلم و ستم رژیم صهیونیستی و اسرائیل به مظلومان فلسطین دغدغه در مسئله اخلاقی و روحیه جهان ایجاد کرده و اکثر مردم جهان اعم از عرب و غیر عرب در این دغدغه شریک بوده و همدرد با مظلومان فلسطین هستند و این ظلم موجب ایجاد یک سؤال در ذهن همه مردم شده که آیا واقعا عدالت در جهان وجود دارد؟
آرتیت تونگ یادآورشد: معمولاً اکثر ما چنین تصور می کنیم که سبب تبدیل یک گروهی یا یک امتی به یک گروه مسلح یا به یک گروه افراطگرا به خاطر تبلیغات یا به خاطر یک شایعه ای می باشد که در اصطلاح عوامل کششی (Pull pactors ) می گویند و بسیاری از ماها به این عوامل توجه زیادی داده ایم در حالی که ما از یک عامل دیگری غفلت کردیم و آن عوامل رانشی(Push factors) است و چه بسا عوامل رانشی تأثیر بیشتری از عوامل کششی داشته باشد.
وی با بیان این که بی توجهی مردم جهان به مسئله فلسطین و ساکت ماندن در مقابل ظلم ستمگران و رژیم صهیونیست به مظلومان فلسطین یکی از عوامل رانشی است، گفت: این مسأله سبب تغییر و تبدیل یک گروه و یک امتی می باشد و علت این تغییر به خاطر درد درونی و بدون راه حل بودن آنها در این مسئله است.
این اندیشمند بودایی تصریح کرد: بنده می خواهم به دانشمندان، سیاستمداران و همه آزادی خواهان عرض کنم که وجود رژیم صهیونیستی و ظلم اسرائیل به فلسطین عامل تغییر و تبدیل یک گروه و یک امت به گروه افراطگرایی شدید و گروه مسلح است که از نظر اروپا به این گروه تروریست می گویند.
وی یادآور شد: البته اگر ما به همه این گروههای مسلح یا گروه های تروریستی نگاه کنیم و تحقیق کنیم می بینیم که یکی از علتهای درونی و علت پشت پرده در پدید آمدن این گروهها مسئله مظلومیت فلسطین نقش داشته و برای آنها یک سؤال ایجاد شده که چرا اروپا و جهان غرب بر جهان اسلام و عرب ظلم و ستم کرد؟
آرتیت تونگ ادامه داد: نکته دوم آن است که از سال ١٩۴٨ میلادی به بعد رژیم صهیونیستی از بسیاری از قوانین روابط بین الملل تخلف کرد و بی توجهی به این تخلف آشکار رژیم صهیونیستی و نادیده گرفتن از این تخلف به جهان نشان داد که ارزش قوانین روابط بین الملل به شدت کاسته شده است.
وی با بیان این که هدف از وضع قوانین بین الملل برای ایجاد عدالت و صلح در جهان بوده است که با دست سازمان ملل یا مجمع اتفاق ملل تشکیل شده است، گفت: این نشان داد که شورای امنیت سازمان ملل متحد وظیفه خود را به خوبی انجام نداده و به حقیقت آن عمل نکرده است.
آرتیت تونگ یادآور شد: از نگاه جامعه شناسی این رفتار ظلم و بی عدالتی به شمار میآید، زیرا طبیعت و اصل قوانین بین الملل این است که باید به کسی که طبق قانون عمل کند پاداش داده شود و کسی که به قانون عمل نمی کند، مجازات شود و اگر چنین نباشد معنای آن این است که قوانین بین الملل بی ارزش است و مقدس نیست.
وی تصریح کرد: در علوم سیاسی و روابط بین الملل معمولاً این حرف ها را می زنند که طبیعت جهان اقتدارگریزی یا آنارشیسم است یعنی همه حکومت ها می توانند آزادانه رفتار کنند و می توانند هر کاری انجام بدهند و به نفع حکومت خود عمل کنند تا قدرت به دست بیاورند.
این اندیشمند اهل تایلند یادآور شد: اگر جهان ما چنین باشد حتما این جهان بی نظم و پر از آشفتگی می شود، بنابر این دیدگاه باید زمانی فرارسد که گروهی از حکومت های جهان با رهبری حکومت ابرقدرت جهان قوانینی را ایجاد کرده و برای اینکه آشفتگی ها در این جهان کم شود و نظم و صلح بین حکومت ها بوجود بیاید، تلاش گسترده ای داشته باشند.
وی یادآور شد: اما هنگامی که نتیجه و هدف آن قوانین بین الملل برای کسی که طبق آن عمل کند در واقع اتفاق نیفتاد و به کسی که آن قوانین را تخلف کرد جزا داده نشود و نظم و صلح بین حکومت ها در جهان ایجاد نشود نتیجه آن جنگ و خونریزی و جنایت می شود، همچنان در تاریخ که همه ما شاهد آن بودیم و هستیم مسئله نژادپرستی میان ژاپن و آسیا یا ماجرا حمله ایتالیا به اتیوپی در تاریخ که سازمان ملل یا مجمع اتفاق ملل در آن زمان با قوانین بین الملل که گذاشته بود نتوانست جلو آن اختلاف را گرفته و میان آن صلح ایجاد کند و بنابراین این مسأله موجب جنگ جهانی دوم شد.
تونگ آن تأکید کرد: همه ما به عنوان صلحطلبان در جهان باید جمع شویم و بایستیم در کنار مظلومان فلسطین و حق آنها را از رژیم صهیونیستی بگیریم و زمینه آزادی فلسطین را فراهم کنیم.
۳۱۳/۸
نظر شما