جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
علی اکبر سبزیان

حوزه/ مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی خراسان رضوی در مطلبی درباره سوم خرداد، روز آزادی خرمشهر و پیام امام راحل درباره آن، آورده است: ایشان فتح خرمشهر را هدیه خداوند دانستند تا نسل حاضر و نسل‌های آینده بدانند، فقط زمانی خداوند هادی یک ملت به سوی رستگاری است که دل‌ها و چشم‌ها به سوی آسمان باشد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد، حجت الاسلام علی اکبر سبزیان در یادداشتی با اشاره به فرازهایی از پیام بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی پس از پیروزی رزمندگان اسلام در عملیات بیت‌المقدس و آزادسازی خرمشهر،  آورده است: بی‌شک سوم خرداد سالروز فتح خرمشهر، یک روز فراموش‌نشدنی در تاریخ انقلاب اسلامی است و به‌خاطر تمام عظمت‌هایش و درس‌های بزرگش، هیچ‌گاه از خاطره‌ها محو نمی‌شود.

وی با بیان اینکه اگر به پیام امام راحل (ره) نگاهی اجمالی داشته باشیم، در خواهیم یافت که عامل اصلی این پیروزی بزرگ و درس‌آموز، ایمان به‌غیب و روح اعتماد به خدا بود که وجود این عامل همیشه می‌تواند، مانند فتح خرمشهر شگفتی بیافریند، ابراز کرده است: خرمشهر عزیز در شرایطی پیروز شد که صدام و نظامیان بعثی، همه همت، توان و تدبیر خود را برای حفظ اشغال خرمشهر، از آغاز تصرف آن، به‌کار گرفتند و این شهر قشنگ را به زعم خود به یک دژ نفوذ ناپذیر و غیرقابل تصرف تبدیل کرده بودند.

مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی خراسان رضوی خاطر نشان کرده است: آنان با کشیدن حصارهای دفاعی متعدد به‌دور این شهر و احداث خاکریزهای دفاعی گسترده، با تخریب خانه‌های مردم و نیز ایجاد استحکامات گسترده که با تعبیه میدان‌های مین و چیدن سیم خاردارهای زیادی به‌دور آنان صورت گرفته بود، از پدافند قطعی خود برای حفظ این شهر مطمئن شده و حتی فکر مقابله با عملیات احتمالی هوابرد و هلی‌بُرن از سوی نیروهای ایرانی را نیز کرده بودند و هرجا فضا و زمین مساعدی برای فرود آمدن نیروها از هوا بود، آن ناحیه را با کاشتن عمودی تیرآهن‌های متعدد،‌ برای اقدام نظامی از آسمان، ناممکن ساخته بودند.‏
وی با اشاره به اینکه همه این اقدامات، نشان از عزم جدی صدام، برای نگهداری و ادامه اشغال این شهر از سوی نظامیان بعثی عراقی داشت، رژیم بعثی عراق در آن زمان، حتی در نقشه‌های منتشره از سوی خود، نام این شهر را نیز عوض کرده بود و اسم «مُحَمَّره» را بر آن گذاشته بود تا ایرانیان را از رسیدن به شهر خرّم خود، مأیوس کند، بیان کرده است: صدام حتی پس از ۲۵ روز نبرد شبانه‌روزی رزمندگان اسلام در عملیات بیت‌المقدس و درست هنگامی که آنان به دروازه‌های غربی خرمشهر نزدیک می‌شدند، همچنان به تقویت نیروهای نظامی خود در این شهر می‌پرداخت و برای جلوگیری از پیروزی قطعی رزمندگان اسلام، سربازان جدیدی را وارد این شهر برای ادامه تصرف آن می‌کرد، به گونه‌ای که بیشترین نظامیان عراقی در جریان عملیات بیت‌المقدس، از داخل بندر خرمشهر به اسارت گرفته شدند.

حجت الاسلام سبزیان با بیان اینکه به دام افتادن حدود 12 هزار نفر از نظامیان بعثی در این شهر نام‌آور، حکایت از اراده جدی صدام برای در اهتزاز نگه داشتن پرچم دشمن بر بالای خانه‌های ویران این شهر مرزی داشت، آورده است: ‏خرمشهر که در آخرین روز عملیات بیت‌المقدس از تصرف دشمن خارج گردید، به نماد موفقیت پرچمداران توحید و علامت پیروزی قوای اسلام تبدیل شد. این عملیات، رشادت‌ها و افتخاراتی که رزمندگان اسلام در شب‌ها و روزهای آن آفریدند، اسطوره‌ها را به واقعیت بدل کرد و دسترسی به قهرمانان افسانه‌ای را در عمل، امکان‌پذیر ساخت.‏

وی اظهار کرده است: در این نبرد نسبتاً طولانی، شجاعت، از جان‌گذشتگی، فداکاری، صبر ، مقاومت و چیزهای دست‌نیافتنی، همه در صحنه عمل رخ داد، صدام پس از فتح خرمشهر در لاک دفاعی عمیق‌تری نسبت به آنچه پیشتر انجام می‌داد، فرو رفت. از این به بعد بود که او احساس کرد، جنگی را که خود آغاز کرده است تا انقلاب اسلامی را از پای درآورد، هم اکنون موجب تزلزل حکومت وی شده و اشغال سرزمین ایران، امکان بازگرداندن لبه تیز جنگ را به سوی حاکم بغداد و رژیم سفاک و خون آشام‌اش در پی دارد. ‏
مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی خراسان رضوی افزوده است: این سخن امام (ره) که: «خرمشهر را خدا آزاد کرد»،، دقیق‌ترین و حکیمانه‌ترین سخنی است که درباره این موضوع گفته شده، چون در عملیات بیت المقدس و آزادی خرمشهر، قدرت خداوند متعال در دل‌ها، عزم پولادین و قدرت ابتکار رزمندگان اسلام تجلی یافت.

وی با تاکید بر اینکه فتح خرمشهر به فرموده امام کار خدا بود که به دست رزمندگان اسلام انجام شد و این پیام را برای ما ماندگار کرد که فرزندان خمینی ،با اتکا به خدا و عنایت خدا خرمشهر را آزاد کردند، اظهار کرده است: بی‌گمان پیروزی‌های بزرگ، آفت‌های بزرگی نیز به‌دنبال دارد، در فرهنگ حضرت روح الله ، غرور ام الفساد است. ایشان شیطان راهنمای اوست، نگاهی عمیق به جریانات اخیر در کشور نشان می‌دهد که ریشه بسیاری از ولایت‌گریزی‌ها آن هم در سطوح بالای مدیریتی کشور، ناشی از غروری است که گریبان برخی از آدم‌ها را گرفته است.

حجت الاسلام سبزیان بیان کرده است: امامی که با رهبری یک انقلاب و پیروزی آن، معادلات دنیایی را برهم زد و ملتی را با دستی خالی از بزرگ‌ترین معرکه نظامی جهان به سلامت بیرون آورد، هیچ‌گاه نگفت، اگر من نباشم، ادامه این راه چنین می‌شود و چنان، او هیچ‌گاه دستاوردهای بزرگ ملت ایران را به‌نام خود ننوشت، چراکه چشم و دلش هماره به سوی آسمان بود.
وی افزوده است: شاید بزرگ‌ترین مخاطبان این جمله امام که : "خرمشهر را خدا آزاد کرد"، اصحاب غرور در عصر حاضر و همه اعصار باشند. سلام خدا بر امام راحل عظیم الشان و همه فرزندان شهیدش.

انتهای پیام/313/25

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha