به گزارش خبرگزاری حوزه در تبریز ، حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم با حضور در برنامه «پیام» با اشاره به صادرات بنزین به آمریکای لاتین، گفت: فهرست کردن مکرر اقدامات راهبردی در مقابله با آمریکا شاید برای ما تکراری و خسته کننده باشد، اما حقیقت فراتر از این اتفاقات است و فصل جدیدی در منطقه و جهان در حال رقم خوردن است.
امام جمعه تبریز افزود: حرکت پنج نفتکش ایرانی با پرچم برافراشته ایران و دستگاه های روشن جهت یاب به سمت دریای کارائیپ و لنگر انداختن آنها در سواحل ونزوئلا، اعلام یک وضعیت جدید در دنیا است.
وی با تاکید بر اینکه این وضعیت را غرب و کشورهای دیگر خواسته یا ناخواسته باید آن را بپذیرند، ادامه داد: این وضعیت را در یک جمله خبری، چنین می توان گزارش کرد: «ورود ایران به جرگه ابر قدرتی».
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم با طرح این سوال که آیا ایران تبدیل به یک ابرقدرت شده است، گفت: ابرقدرتی؛ یعنی دارابودن موقعیت ممتاز در روابط بین الملل و تاثیرگذاری در رخدادها در قیاس جهانی و پیش بردن پروژههای همزمان در هر جایی از جهان، از این رو می توان گفت؛ ایران اکنون وارد عرصه ابرقدرتی شده است.
امام جمعه تبریز در ادامه با بیان اینکه قطعاً تبدیل شدن به یک ابر قدرت تمام عیار مستلزم مولفه هایی است، اضافه کرد: ابرقدرتی نیاز به تلاش بیشتر و حرکت سریعتر و پیشرفت عمیق تر است.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی ادامه داد: برای تکمیل این اقتدار جهانی باید برای تقویت بنیه اقتصادی و بنیان های فرهنگی و اجتماعی و تربیت نسل آینده ساز و خصوصاً مولفه راهبردی افزایش جمعیت و تکثیر نسل و بومی سازی علوم در رشته های مورد نیاز و ارتقاء سطح سرمایه اجتماعی تلاشهای دو چندان صورت گیرد. لازمه این امر مهم تشکیل دولت جوان حزب اللهی و انقلابی با معیارهای منطبق با منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی است.
وی در ادامه با اشاره به آغاز به کار مجلس یازدهم و با تبریک به نمایندگان منتحب گفت: مجلس یازدهم را می توان مجلسی مهم با رسالت ها و ماموریت های اساسی نامید.
امام جمعه تبریز با بیان اینکه از افتتاحیه مجلس اول در ۷خرداد ۵۹ تا افتتاحیه مجلس یازدهم در ۷خرداد ۹۹، دقیقا چهل سال سپری شد، گفت: در واقع افتتاحیه این مجلس، آئین جشن چهل سالگی نماد مردم سالاری نظام اسلامی نیز بود؛ چهل سالگی یعنی پختگی و بلوغ و عقلانیت و رشد همه جانبه، لذا انتظار مواجهات منطقی و پخته و معقولانه از این مجلس بیشتر است.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم، مجلس یازدهم را اولین مجلس چله دوم و گام دوم انقلاب خواند و اضافه کرد: از این جهت سمت و سوها و جهت گیری ها و رویکردها و عملکرد این مجلس میتواند سنگ بنای مجالس دیگر در گام دوم انقلاب و الگویی برای مجالس شانزدهم تا بیست و چهارم باشد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی در ادامه با یادآوری مناسبت های ۱۴ و ۱۵ خرداد؛ عقلانیت، معنویت و عدالت را سه بعد اصلی مکتب امام خمینی(ره) خواند و گفت: این سه بُعد اسلامی و قرآنیِ مکتب امام را باید با هم دید. تکیه بر روی یکی از این ابعاد و بی توجهی به ابعاد دیگر، جامعه را به راه خطا و انحراف می برد. این مجموعه، این بسته کامل، میراث فکری و معنوی امام است.
امام جمعه تبریز اضافه کرد: امام بزرگوار هم در رفتارش، مراقب عقلانیت بود و هم مراقب معنویت بود، هم با همه وجود متوجه به بُعد عدالت بود.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم، گزینش مردم سالاری و تکیه به آراء مردم برای نظام سیاسی کشور، تقابل راسخ در برابر دشمن، تزریق روح اعتماد به نفس و خوداتکائی در ملت و تدوین قانون اساسی نمونه هایی از بُعد عقلانیت در مکتب امام خمینی(ره) دانست.
وی با اشاره به نمونه هایی از بُعد معنویت در مکتب امام خمینی(ره) گفت: اخلاص و کار برای خدا، توکل به خدا، تضرع و توسل و اخلاق مداری بخش از ابعاد معنویت در مکتب امام است.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی، اصرار بر رسیدگی به محرومان، توصیه اکید مسئولین به اجتناب از اشرافیت و توصیه به مردمی بودن مسئولین را نمونه هایی از بُعد عدالت در مکتب امام خمینی(ره) برشمرد.
امام جمعه تبریز با تاکید بر اینکه مکتب امام، ضمانت بخش پیروزی ملت انقلابی ایران است، گفت: مکتب امام(ره)، ما را از گردنه های خطرناکی عبور دادند؛ سطح عزت ملی و شرافت بین المللی ما را بالا آورد. کشور به برکت پیمودن این راه، در همان حدی که رعایت کرده است، پیشرفت کرده و به سمت آرمانهای خود پیش رفته است.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم در ادامه با اشاره به سی و دومین سالگرد انتخاب امام خامنه ای به رهبری نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، با بیان اینکه امروزه انقلاب اسلامی به رهبری معظم له با همان اقتدار امام(ره) هدایت میشود، اضافه کرد: مجلس خبرگان رهبری در سال ۶۸، با انتخاب حضرت آیت الله العظمی خامنهای آرزوی دشمنان ناامید شد و شاهدیم که انقلاب اسلامی ما با همان صلابت، قدرت و اقتدار امام(ره) توسط ایشان هدایت و رهبری میشود.
وی افزود: این عنایت الهی بود که در ترور مسجد ابوذر ایشان زنده ماند تا رهبری مسلمانان جهان را بر عهده ایشان باشد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در دوره رهبری خود مقابل توطئههای فراوان دشمنان ایستاده است، خاطرنشان کرد: مدیریت هوشمندانه ایشان در بحرانها همچون کودتای ۱۸ تیر ۷۸، حادثه ۱۱ سپتامبر، جریان فتنه ۸۸، تحولات منطقه و اوج بیداری اسلامی نشان میدهد که معظم له چگونه این بحرانها را مدیریت کردند و ما بدین سبب قدردان وجود نعمت رهبری انقلاب هستیم.
امام جمعه تبریز در بخش دیگری از سخنان خود با یادآوری سالروز خرداد ۴۲ آن را خمیرمایه نهضت مبارک ملت بزرگ ایران و روز بذر انقلاب بزرگ اسلامی دانست و با بیان اینکه ملت عزیز باید این خمیرمایه و بذر پر برکت را در عصر عاشورای جستجو کنند، اضافه کرد: عصر عاشورای مصادف با ساعات شهادت نصرتآفرین سید مظلومان و سرور شهیدان؛ عصر عاشورایی که خون طاهر و مطهر ثارالله و ابن ثاره به زمین گرم کربلا ریخت و ریشه انقلابات اسلامی را آبیاری نمود.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم گفت: ملت عظیم الشأن ما با الهام از عاشورا آن قیام کوبنده را به بار آورد و در ۱۵ خرداد ۴۲ پهلویان و هواداران و سردمداران جنایتکارشان گور خود را کندند و سقوط و ننگ ابدی را برای خویش به جا گذاشتند.
وی در ادامه با اشاره به واقعه غم انگیز ۳۱ فروردین ۱۳٠۴ و یورش آل سعود به شهر مدینه، گفت: پس از اشغال مکه، به سرکردگی عبدالعزیز بن سعود به مدینه منوره یورش آوردند و پس از محاصره و جنگ با مدافعان شهر، سرانجام آن را اشغال و مأمورین عثمانی را بیرون کردند و قبرستان بقیع به ویژه قبور ائمه اطهار علیهم السلام را تخریب کردند.
امام جمعه تبریز در تشریح تلخی این حادثه، افزود: در میان مجموعه مسلمانان و امت اسلامی عده ای با افکار پلید و متحجر و عقب مانده و خرافی خود، تجلیل از بزرگان و برجستگان و چهره های نورانی صدر اسلام را شرک میدانند که این موضوع واقعاً مصیبت است.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم با نکوهش تفکر برخی ها که رفتن سر قبر یک انسان و طلب رحمت کردن در آن فضای معنوی و روحانی را شرک می دانند، گفت: شرک این است که انسان ابزار دست سیاست های انگلیس و آمریکا شود و با این اعمال، دل مسلمانان را غمدار کند.
وی خاطرنشان کرد: جریان تکفیریِ خبیث که امروز در دنیای اسلام به برکت برخی از منابع مادی، متأسفانه پول و امکانات هم در اختیار دارند، یکی از مصائب اسلام است.
انتهای پیام
نظر شما