حجت الاسلام مهدی گرجی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در اصفهان، در راستای سلسله مباحث سبک زندگی با اشاره به اهتمام بزرگان دینی به مسئله اخلاق، اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که از قدیم بزرگان ما در حوزه های علمیه بر آن تاکید داشتند، موضوع اخلاق طلبگی است که در کنار رسیدن به اجتهاد و مدارج علمی به آن سفارش می کردند، چرا که انسان با دو بال علم و اخلاق به پرواز در می آید.
وی افزود: به طلاب توصیه می شود در کنار تبحر در مبانی فقهی، منطقی، فلسفی، ادبیات، صرف و نحو و مسائل اصول به مباحث اخلاقی هم توجه کنند، چرا که دین ما دین اخلاق است و پیامبر اکرم(ص) نیز فرمودند: "برشما باد به کرامت های اخلاقی، زیرا من برای اخلاق برانگیخته شده ام".
حجت الاسلام گرجی با تاکید بر ماندگاری اخلاق نسبت به امور دیگر، تصریح کرد: انسان عمری زندگی می کند و در نهایت آن چیزی که به یادگار می ماند اخلاق است.
وی با بیان روایتی از امام صادق(ع) به عوامل موفقیت در زندگی اشاره کرد و گفت: بر اساس این روایت هر صاحب فنی در کار خود برای موفقیت به سه عامل نیاز دارد، ابتدا «مهارت در شغل»، همچنان که طلبه باید در شغل خود ماهر باشد و در هر جایی قرار گرفت باید به عنوان اندیشمند، قوی، مسئله دان، موضوع شناس، فقیه، فیلسوف، عارف و انسانی عمیق معرفی شود.
وی اضافه کرد: از دیگر عوامل موفقیت انسان «امانت داری» است، هم چنان که برخی از امانات مردم از وجوه شرعیه، زکات، خمس و کفارات در دست علما قرار می گیرد و لذا باید بسیار مراقب بود و البته امانت داری برای فرد مسئولیت شناس است که هم به معنای رازداری و هم به معنای چشم پاکی است.
حجت الاسلام گرجی، «اخلاق خوش» را عامل سوم موفقیت عنوان کرد و ادامه داد: افراد زیادی را دیده ایم که با اخلاق توانستند به درجات عالی دست پیدا کنند.
انتهای پیام /
نظر شما