به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، دکتر عباس موزون، در نشست علمی نقد و بررسی برنامه تلویزیونی« زندگی پس از زندگی»، از سری برنامه های ویژه ماه رمضان امسال، در روز پنجشنبه 12 تیرماه، که در مرکز بسیج اساتید و نخبگان حوزه علمیّه قم برگزار گردید،بیان داشت: هرچه دامنه ی پرسش و پاسخ در مورد یک موضوع کوچکتر باشد، بهتر می توان به پاسخ گویی درباره ی آن پرداخت.
تهیه کننده و مجری برنامه زندگی پس از زندگی، گفت: در قرآن کریم گفته شده است کسی که به عالم غیب اعتقاد داشته باشد، می تواند معارف اسلام را درک کند. فاصله بین معارف حقّه ی ادیان الهی با تفکرات تجربه گرا، همین اعتقاد به عالم غیب، یا عدم اعتقاد به آن است.
موزون، با اشاره به گروه های هدف این برنامه، بیان داشت: مخاطب اوّل این برنامه ی مستند، کسانی اند که به عالم غیب اعتقادی ندارند و آن را رد می کنند. مخاطب دوم آن، افراد مردّدی هستند که تردید خود را به زبان می آورند و آن را مطرح می کنند. سومین گروه مخاطب، افراد مردّدی هستند که تردید خود را بیان نمی کنند. و چهارمین قشر مخاطب این برنامه نیز افرادی اند که هم قلباً و هم زباناً به عالم غیب اعتقاد دارند.
وی اعلام کرد: تاکنون ده ها نفر، به ما اعلام کرده اند که با دیدن این برنامه، دچار تحوّل شده اند و به عالم غیب اعتقاد پیدا کرده اند.
تهیه کننده و مجری برنامه زندگی پس از زندگی، اظهار داشت: برای کارشناسی این برنامه از محضر اساتید توانمندی در زمینه های مختلف، همچون فلسفه و حکمت اسلامی، پزشکی، بیهوشی و سایر علوم مرتبط با این موضوع استفاده شده است. تیم کارشناسان و مشاوران این برنامه به 12 نفر رسیده بود و با نظارت و راهنمایی ایشان تهیه و پخش شده است.
وی افزود: به طور میانگین، از هر نفر میهمان این برنامه در حدود سه و نیم ساعت مصاحبه گرفته و ضبط شده است، امّا از آنجا که مدت زمان پخش آن در حدود چهل و پنج دقیقه بود، مجاب به حذف قسمت های زیادی از مصاحبه میهمان های برنامه بودیم. لذا فرصت برای پخش نظرات کارشناسان دینی هم نداشتیم.
در پایان، موزون گفت: تولید این برنامه، حاصل 4 الی 5 سال مصاحبه و تحقیق و پژوهش است. در طول این مدّت با بیش از 100 نفر که مدعی تجربه ی مرگ بودند، مصاحبه شده است. امّا از بین این افراد، حرف های حدوداً 70 نفر از آن ها، از سوی کارشناسان برنامه تأیید شد.