خبرگزاری حوزه/ خداوند در حدیثی قدسی خطاب به حضرت رسول(ص) میفرمایند«یـا أَحْمَدُ لَوْلاکَ لَما خَلَقْتُ الْأَفْلاکَ، وَ لَوْلا عَلِیٌّ لَما خَلَقْتُکَ، وَ لَوْلا فاطِمَةُ لَما خَلَقْتُکُما» یعنی ای احمد(ص)، اگر تو نبودی، جهان را نمیآفریدم و اگر علی(ع) نبود، تو را، و اگر فاطمه(س) نبود، شما دو نفر را نمیآفریدم.
این حدیث قدسی به خوبی بیانگر جایگاه حضرت زهرا سلامالله علیها به عنوان یک دختر، همسر و مادر است و نشان میدهد که جایگاه و مقام دختران و زنان در جامعه و تمدن بشری تا چه اندازه وارسته و برجسته است و بر همین اساس است که خداوند حضرت فاطمه سلامالله علیها را تا روز قیامت به عنوان اسوه و الگوی زنان و مردان عالم معرفی میکند.
زهرا امین مجد، استاد جامعةالزهرا سلامالله علیها الگوی دختران و زنان در جامعه اسلامی را حضرت زهرا سلامالله علیها میداند و بیان میکند که دختر و زن معیار در جامعه اسلامی باید بر معیار زیست فاطمی حرکت کرده و تربیت شود.
این کارشناس مذهبی رادیو معارف با تأکید بر اینکه اهل بیت(ع) فرزندان خود را بر مبنای زیست فاطمی تربیت کرده اند،افزود: حضرت معصومه سلامالله علیها تربیت یافته همین مکتب بوده و به درستی بر مبنای زیست فاطمی پرورش یافتهاند.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده ادامه داد: زیست فاطمی، همان حرکت در صراط مستقیم بوده و زنانی که براساس مکتب فاطمی تربیت شوند با تکیه بر عنصر تقوا در بطن جامعه اسلامی حضور فعال و پرثمری دارند.
وی با تأکید بر اینکه جریان فمنیستی به عنوان جریان هژمونیک و مسلط در دنیا که داعیهدار آزادی و حقوق زن است با فعالیت ضد مارکسیستی کار خود را آغاز کرده، گفت: این جریان به هیچ وجه به دنبال آزادی و احقاق حقوق زنان و دختران نیست بلکه این جریان با تکیه بر نظام سرمایه داری از حرکت زن در مسیر سعادت دنیا و آخرت جلوگیری میکند.
استاد جامعةالزهرا سلامالله علیها با اشاره به اینکه تفکر اسلامی و زیست فاطمی به دنبال الگوی زندگی شیرین و مطلوب برای دختران و زنان است، تصریح کرد: در الگوی زیست فاطمی دختران و زنان جامعه اسلامی در مسیر رسیدن به الگوی مطلوب زندگی حرکت کرده و تنها به دنبال مواهب دنیا نبوده بلکه در این تفکر زن بر محور حیا و تقوا به دنبال سعادتمندی در دنیا و آخرت است.
امین مجد ادامه داد: حضرت زهرا سلامالله علیها در خطبه فدکیه به خوبی در قالب احکام، فرائض و مستحبات رسالت دینی مسلمانان اعم از زن و مرد و دختر را مشخص کرده است.
استاد جامعهالزهرا سلامالله علیها با تأکید بر اینکه در انجام رسالت دینی میان زن، مرد، دختر و پسر تفاوتی وجود ندارد، افزود: خانواده مهمترین محل برای تربیت فرزند در نظام اسلامی است و در نظام اسلامی خانواده فاطمی همواره سعی میکند بنابر سیره ائمه معصوم(ع) دختران و پسران خود را بر مبنای الگوی زیست فاطمی تربیت کند.
کارشناس رادیو معارف تصریح کرد: عامل تمایز زندگی یک مسلمان و غیرمسلمان در عمل به فرائض دینی است و در تفکر اسلامی به دلیل جایگاه تربیتی مادران، خانواده اسلامی نسبت به تربیت دختران بر محور حیا و عفاف به تبعیت از الگوی زیست فاطمی توجه ویژهای دارند.
وی با تأکید بر اینکه در نظام غربی زنان و دختران محور استثمار نظام سرمایهداری هستند، گفت: در تمدن اسلامی خانههایی که در آن فرزند دختر متولد میشود خانههایی بهشتی هستند و در این خانهها دختر مظهر رحمت الهی برای والدین خویش است.
امین مجد یادآور شد: در خانهای که فرزندان آن به ویژه دختران بر مدار الگوی زیست فاطمی تربیت شوند آن خانه خواهد توانست تمدنساز شود و شرط تمدن سازی و رسیدن به مدینه فاضله تربیت دختران و زنان بر محور الگوی زیست فاطمی است که حضرت معصومه سلامالله علیها بهترین الگو تربیت یافته بر مدار زیست فاطمی برای دختران این عالم هستند.
نظر شما