به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین سید محمود مدنی در مراسم معارفه دکتر «ابراهیم علی پور» به عنوان رئیس پژوهشگاه مطالعات اسلامی جامعه الزهرا علیهاالسلام، ضمن عرض تبریک به مناسبت میلاد باسعادت امام رضا علیهالسلام و گرامیداشت دهه کرامت، عنوان کرد: در روایت از حضرت امام رضا علیهالسلام به «عالم آل محمد» تعبیر شده است که تناسب این لقب مبارک و سالروز ولادت آن حضرت با یک برنامه علمی و پژوهشی در جامعه الزهرا علیهاالسلام را به فال نیک میگیریم.
دنیای امروز و دنیاهای آینده، میتوانند همه نیازهای خود را در معارف الهی جستجو کنند
مدیر جامعه الزهرا علیهاالسلام ضمن عرض خیر مقدم به مهمانان این جلسه، به روایتی از امام رضا علیه السلام اشاره کرد که به احمدبن محمدبن ابی نصر بزنطی فرمودند: «بر ماست که اصول را برای شما بیان کنیم و بر شماست که فروع را استخراج کنید».
حجتالاسلام والمسلمین مدنی افزود: همه حقایق و آموزههای مورد نیاز ما به قلب پیامبر گرامی اسلام صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم القا شده و در کتاب اسرار الهی بیان و توسط اهل بیت علیهم السلام تبیین و تفسیر شده است؛ اما تطبیق آن حقایق و مصادیق مورد نظر کاری است که به علما و دانشمندان واگذار شده است.
وی تصریح کرد: ما یقین داریم همه نیازهای بشر از آغاز تا به انجام در آموزههای دینی ما و معارف اهل بیت علیهمالسلام وجود دارد و هم دنیای امروز و هم دنیاهای آینده، میتوانند همه نیازهای خود را در معارف الهی جستجو کنند.
وظیفه پژوهش و تبیین به روز معارف الهی بر عهده علما قرار گرفته است
مدیر جامعه الزهرا علیهاالسلام با بیان اینکه وظیفه تحقیق، پژوهش و تبیین به روز معارف الهی به عهده علما قرار گرفته است، گفت: حوزه علمیه مقدسه جامعه الزهرا علیها السلام به عنوان بزرگترین حوزه علمیه بانوان در جهان تشیع به اندازه همین عنوان، بار سنگین پژوهش، تحقیق و پاسخگویی به نیازها را به دوش دارد و باید خود را در مقام عمل اثبات و پیشاپیش شبهات حرکت کند.
حجتالاسلام والمسلمین مدنی یادآور شد: ما به ضرورت دوران کرونا، فرزندان خود را به دنیای اینترنت وصل کردیم و امروز فرزندان ما و نسل جدید به دریایی وارد شدهاند که از در و دیوار آن شبهه و سوال میبارد و تشتت فکری ایجاد میکند که امید است به لطف خداوند متعال و با عنایت حضرت زهرا علیهاالسلام در این مسیر نقش خود را به شایسته ترین وجه ایفا کنیم.
وی بیان داشت: یک قدم در این مسیر، ایجاد پژوهشگاه مطالعات اسلامی جامعه الزهرا علیهاالسلام است که اساسنامه آن در هیئت امنا مطرح شد و به سرانجام رسید و مراحل دیگر نیز محقق شد.
مدیر جامعه الزهرا علیهاالسلام عنوان کرد: هیئت امنا با وجود تنگناهای بودجه ای معتقد بودند باید بودجه پژوهشگاه مطالعات اسلامی جدی گرفته شود و افزایش پیدا کند که امیدواریم زمینه خدمت رسانی در این مسیر فراهم شود.
مسیر پژوهش مسیر سخت و صعبی است
حجتالاسلام والمسلمین مدنی ضمن قدردانی از حجتالاسلام والمسلمین واعظی، حجتالاسلام والمسلمین لک زایی از دفتر تبلیغات اسلامی و دکتر علی پور به جهت پذیرش این سمت در پژوهشگاه، در ادامه به نکاتی درباره پژوهش اشاره کرد و گفت: مسیر پژوهش مسیر سخت و صعبی است؛ گاهی طلبهها با نوشتن پایان نامه سطح ۳ و ۴ تصور میکنند که محقق و پژوهشگر هستند، اما واقعیت این است که هر چند پایان نامه و رساله علمی کار پژوهشی هستند، اما کارها و آثار پژوهشی مستوایی بالا تر از این فعالیتها است.
وی تصریح کرد: در طول این سال ها، کارهای فقهی زیادی صورت گرفته است، اما در طول این سالها نتوانستیم اثری در حد «جواهرالکلام» عرضه کنیم، صاحب جواهر که سالها پیش در گوشه ای از نجف ۴۳ جلد جواهر الکلام تالیف کرده است و یا یک اثر در حد و اندازه کتاب «عبقات الانوار» اثر علامه میرحامد حسین مسلول نداریم.
نسبت به ضوابط پژوهشی سخت گیری داشته باشیم
مدیر جامعه الزهرا علیهاالسلام تأکید کرد: کارهای پژوهشی ما متناسب با وضعیت زمان ما نیست، در جامعه الزهرا علیهاالسلام باید مسیر پژوهش را چنانچه شایسته است، طی کنیم و در مستوای جامعه الزهرا علیهاالسلام پژوهش داشته باشیم.
حجتالاسلام والمسلمین مدنی با بیان اینکه نسبت به ضوابط پژوهشی سخت گیری داشته باشیم، عنوان کرد: نشریات داخلی جامعه الزهرا علیهاالسلام برای این است که طلبهها قلمفرسایی کنند و تواناییهای خود را نشان دهند و خروجی جامعه الزهرا علیهاالسلام باید با ضوابط معیارهای علمی باشد.
شعار مشتری محوری را در مسائل پژوهشی مد نظر قرار دهیم
وی با تصریح بر اینکه در مسائل پژوهشی، شعار مشتری محوری را مد نظر قرار دهیم، گفت: امروز در اقتصاد عنوان مشتری محوری مطرح است، اما منبر، مقاله و کتاب ما باید مشتری محور باشد، یعنی ببینیم جامعه چه نیازهایی دارد و چه میخواهد.
مدیر جامعه الزهرا علیهاالسلام با اشاره به اینکه دانشگاههای معتبر دنیا بخش زیادی از بودجه خود را از پژوهشهای کاربردی مشتری محور تامین میکنند، افزود: عناوین پایان نامهها و پژوهشهای ما باید کاربردی، مشتری محور و مورد نیاز جامعه باشد، در کشور منابع فراوانی برای پژوهشهای کاربردی مورد نیاز جامعه وجود دارد که پژوهش ما باید آنها را شناسایی و به این سمت حرکت کند.
حجتالاسلام والمسلمین مدنی یادآور شد: ما یقین داریم آنچه که اعمال ما را برکت، رونق و پایداری میدهد، اخلاص، توکل و توسل است، هر روزی که به دانش، توانایی و عبادت خود مغرور شویم یقین بدانیم که زمین خواهیم خورد، اگر مخلصانه با توکل بر خداوند متعال و توسل به عنایت اهل بیت علیهم السلام و به ویژه حضرت زهرا علیهاالسلام پیش میرویم، شاهد درخشش جامعه الزهرا علیهاالسلام در افق شایسته خود خواهیم بود.
۳۱۳/۶۱
نظر شما