شکوفه فتاحی، در گفتگو با خبرگزاری «حوزه» از اصفهان پیرامون نقش فرهنگی مادر در نهادینه سازی حجاب و عفاف دختران، گفت: حجاب اسلامی به معنای حبس زن در خانه یا پرده نشینی و دوری از شرکت در مسائل اجتماعی، آنگونه که غرب تبلیغ می کند، نیست. در حجاب اسلامی، سهل انگاری های مضر و سخت گیری های بی مورد وجود ندارد، آسیب های ناشی از بی حجابی، تمام اعضای جامعه را دربرمی گیرد.
دانش آموخته حوزه خواهران تاکید کرد: حجاب و عفاف از مسائل مهم و کلیدی جامعه ما و یکی از دستورهای دین است و با بسیاری از مسائل زندگی پیوند خورده و دارای ابعاد سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی شده است، بدون تردید یکی از نهادهایی که می تواند نقش بی بدیل و مؤثری در توسعه و ترویج فرهنگ عفاف و حجاب ایفا نماید، خانواده است.
وی ادامه داد: خانواده به عنوان کانون مقدس زمانی می تواند به رسالت خویش جامه عمل بپوشاند که مدیران آن، سجایای عالیه انسانی را که سرمایه شرف و عزت آن است، مانند گوهر گرانبهایی در محیط خود حفظ کنند. در این آموزشگاه بزرگ، نقش اول در تعیین ساختار شخصیت کودک به عهده مادر است، زیرا کردار و رفتار مادر، چون خونی در شریانهای فرزند به جریان می افتد و شخصیت او را برای مادامالعمر رنگ می دهد.این تأثیرپذیری آنچنان مهم است که می توان گفت زمینه انحطاط و یا تعالی روان پاک فرزند تا حدود زیادی مربوط به آن است.
فعال فرهنگی با اشاره به اهمیت نهادینه سازی فرهنگ حجاب و عفاف در نظام آموزشی و تربیتی اسلام، گفت: پدر و مادر هرکدام به نوبه خود، تأثیر خاصی در تربیت فرهنگی صحیح فرزندان دارند، اما در این میان نقش مادر پررنگ تر است. نقش مادر یک نقش مقدس و درعین حال بسیار سنگین و دشوار است؛ مفهوم مادر تداعی کننده مجموعه ای از مفاهیم ارزشی، نظیر محبت، ایثار، حجاب، عفاف، شکیبایی، پایداری، آرامش، قدردانی و احترام است و هیچ کار دیگری را نمی توان یافت که با این نقش مقدس برابری کند. چراکه امر پرورش فرزند، از ابتدای انعقاد نطفه در رحم تا زمان تولد و پس از آن به عهده مادر است.
فتاحی تصریح کرد: نقش و جایگاه مادر به عنوان الگوی عملی و تأثیرگذار روی شخصیت و طرز تفکر فرزندان، به خصوص دختران، نقشی برجسته است و رفتار، کردار و پندار او مستقیماً در فرآیند رشد و تکوین، تعیین کننده است.
فتاحی با بیان اینکه حجاب و رعایت پوشش اسلامی دارای فواید و آثار ارزشمندی است، گفت: رعایت حجاب و عفاف، آثار فردی و اجتماعی بسیاری از قبیل آرامش روانی، جلوگیری از ناهنجاریهای اجتماعی، استحکام پیوند خانوادگی و حفظ ارزشهای زن را در پی دارد، لذا وجود این آثار و برکات، اصل حجاب را ارزشمند نموده و آن را قابل دفاع و حمایت کرده است.
وی در پایان گفت: عفاف و حجاب نه تنها از ارکان و عوامل اصلی پیشرفت و توسعه هر کشوری محسوب می شود، بلکه بقا و دوام هر جامعه ای در گرو رعایت عفاف و حجاب است و مادران می توانند نقش بسزایی از طریق الگوی اخلاقی و عملی بودن در نهادینه سازی این ارزش اصیل اسلامی در بین دختران جامعه، این مادران نسل های آتی، داشته باشند.
انتهای پیام
نظر شما