به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین حسن شکوری در نشست علمی «بررسی واقعه غدیر با رویکرد فقهی» که در حسینیه مجتمع آموزش عالی بنت الهدی برگزار شد، با بیان اینکه بیش از سی واقعه در سالهای مختلف در ماه ذیالحجه رخ داده است، ایراد خطبه غدیر، بخشش فدک، عقد اخوت بین مؤمنان و به ویژه پیامبر(ص) و حضرت علی(ع)، بیان حدیث سفینه، عید مباهله و حدیث کسا را جزو این وقایع نام برد و با اشاره به خطبه غدیر، درباره معنای کلمه «فقه» ابراز کرد: فقه در علم لغت، به معنای فهم دقیق و عمیق است. با این حال، در قرآن، معنای لغوی و معنای جدیدی از فقه ابراز گردیده که عمدتاً جنبه منفی معنای لغوی آن مدنظر بوده است.
وی با اشاره به آیه ۱۲۲ سوره توبه گفت: در این آیه، کلمه فقه از معنای لغوی که فهم عمیق است، به اصطلاح جدید منتقل شده است که در روایات کاربرد زیادی دارد.
عضو هیئت علمی مجتمع آموزش عالی بنتالهدی ادامه داد: خدا اشاره می کند که مؤمنان موظفاند علاوه بر تسلط در علوم مختلف، به یادگیری علوم دینی و تسلط بر آن اهتمام ورزند.
حجتالاسلام والمسلمین شکوری تصریح کرد: برای نمونه، هر پزشک فقیه در طبابت است، ولی در آیه، دایره فقه را به یادگیری علم دین محدود کرده است.
وی با بیان اینکه فقه در لغت، فهم عمیق در هر رشتهای را شامل میشود، ابراز کرد: در فقه اصطلاحی و مفهومی که در شریعت مصطلح است، آمده است که انسان باید معرفت خویش را ارتقا بخشد، فهم عمیق در اعتقادات داشته باشد و به احکام و اخلاقیات را هم بپردازد.
عضو هیئت علمی مجتمع آموزش عالی بنتالهدی روز غدیر را به تصریح قرآن، روز اکمال دین و اتمام نعمت دانست و گفت: با توجه به نبوت رسول گرامی اسلام(ص)، اعتقاد داریم که با بعثت پیامبر(ص)، شرایع سابق نسخ شدند؛ از این رو، اعمال کسانی که قائل به اسلام نباشند، ارزش و فایده ندارد. همان گونه است کسی که قائل به توحید نباشد.
وی با بیان اینکه نیت برخاسته از معرفت، عمل انسان را شکل میدهد، با اشاره به خطبه غدیر، تصریح کرد: به گفته احمد بن حنبل، فضائل و ویژگیهای حضرت علی(ع) شرق و غرب عالم را پر کرده است. باید توجه داشته باشیم که حضرت علی(ع) در چشم مردم جایگاه ویژهای داشتند.
۳۱۳/۶۱
نظر شما