به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری «حوزه» به نقل از trtworld، تصاویری از یک جنایتکار جنگی صرب روز یکشنبه بر روی دیوار خانههای مسلمانان در مونتهنگرو کشف شد، و درحالی که این کشور در بالکان به زودی انتخابات پارلمانی خواهد داشت، هم اکنون در شرایط ملتهبی به سر میبرد و به گفته مقامات محلی عدهای سعی دارند شهروندان مسلمان بوسنیایی را در آنجا بترسانند.
تصایوری از پاوله جوریسیک و درازا میخایلویک که هر دو عضو یک گروه شبه نظامی صرب های ناسیولیست در جنگ جهانی دوم به نام چتنیکها بودند، شبانه بر دیوار خانههای مردم شهر برانه در مونته نگرو پیدا شدند که جمعیت مسلمانان زیادی دارد.
این دو جنایتکار جنگی صرب در نسل کشی مسلمانان در بالکان در سالهای ۱۹۴۰-۱۹۴۵ نقش داشته و منجر به کشته شدن و آوارگی هزاران نفر شدند.
مجمع محلی شهرداری برانه، تحت کنترل حزب مخالف سوسیالیست مردم مونته نگرو، علیه تلاش برای ایجاد تفرقه در اجتماع محلی که حزب حاکم به ریاست رئیس جمهور میلو ژوانووویچ رئیس جمهور مونته نگرو را مسبب اصلی آن دانسته اظهار نظر کرده و در بیانیه ای در فیس بوک اعلام کرد: آنها درحالی که کلاه هودی به سر داشتند و در تاریکی شب در آستانه انتخابات دست به چنین کاری زدهاند، تلاش داشتهاند همسایگان مسلمان محترم ما را بترسانند.
این حزب در ادامه از جوامع محلی بوسنیایی و مسلمانان خواست تحت تاثیر تحریکات قرار نگرفته و افزودند که جمعیت مسیحیان ارتدوکس محلی مشکلی در زندگی در کنار مسلمانان ندارند.
حزب بوسنیایی مونته نگرو افزود: نقاشی های دیواری از این نوع نباید باعث ایجاد تغییر در روابط خوب ، دوستانه و همزیستی شود که بوسنیایی ها با همسایگان خود با سایر ادیان پرورش داده اند.
گفته میشود در روز سیام آگوست، پایان ماه میلادی کنونی، مونته نگروییها در انتخابات پارلمانی شرکت کرده و برای رای دادن به پای صندوقهای رای میروند. مخالفان سعی دارند از این طریق کشور را از دست رئیس جمهور کنونی که حزب او از سال ۱۹۹۱ تاکنون بر این کشور بالکان حکومت داشته درآورند.
این منطقه دارای سابقه طولانی تبعیض علیه مسلمانان بومی کشور است. بسیاری از نمادهای اسلامی در شهر برانه در ۵۰ سال گذشته نابود شده اند، از جمله آنچه در گذشته مسجد مرکزی بوده است. بخش اعظم اموال جامعه مسلمانان در زمان رژیم کمونیستی یوگسلاوی توقیف شد و هنوز بازگردانده نشده اند.
براساس گزارشی که اخیراً در مورد احساسات ضد مسلمانی در مونته نگرو تهیه شده است، مسلمانان به عنوان افرادی معرفی می شوند که با روی آوردن به اسلام در دوران عثمانی به ملت و ایمان خود خیانت کرده اند ، بنابراین آنها دیگر متعلق به مونته نگرو نیستند و باید اخراج یا تبعید شوند.
این درحالی است که مسلمانان ۲۰% جامعه مونته نگرو را به خود اختصاص داده اکثریت آنها قومیت بوسنیایی و آلبانیایی تبار دارند. جامعه مسلمانان به ویژه در دهه ۱۹۹۰ با دوره ای از تنش شدید سیاسی در این کشور روبرو شده است.