پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
حجت‌الاسلام محمدعلی جمشیدی

حوزه/روانشناس و کارشناس مسائل خانواده گفت: پدیده ازدواج سفید موجب رهاشدگی، طرد شدن و در نهایت افسردگی می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام محمدعلی جمشیدی در نشست علمی که با موضوع ازدواج سفید ریشه‌ها، عوامل و تبعات به‌صورت مجازی و به همت موسسه خانواده اسلامی و تربیت معنوی خاتم برگزار شد، اظهار داشت: ازدواج سفید در فضای غربی متفاوت از چیزی است که در کشور ما از آن تلقی می‌شود.

وی ادامه داد: ازدواج سفید که بیشتر ریشه در کشورهای اروپایی دارد از فضای غرب وارد ایران شده و متأسفانه در ترجمه این مفهوم به‌اشتباه رفته است.

حجت‌الاسلام جمشیدی گفت: اصطلاحی که برای اولین بار به‌عنوان ازدواج سفید مطرح شد استعاره‌ای از ملحفه سفید در برخی از کشورهای غربی بود در واقع عده‌ای از  افراد که  باهم بودند اما رابطه جنسی نداشتند.

وی تأکید کرد: باهم بودن و باهم باشی ها در کشورهای غربی به این صورت است که آن‌ها در این رابطه به هم تعهد و عشق دارند اما هیچ رابطه جنسی ندارند به این رابطه‌ها در غرب ازدواج سفید می‌گویند.

 روانشناس و کارشناس مسائل خانواده تأکید کرد: ازدواج سفید در ایران تعریف دیگری دارد رابطه‌ای است که افراد هم‌خانه هستند، رابطه جنسی هم دارند اما برخلاف فرهنگ‌عامه غرب و تاریخ این مفهوم هیچ تعهدی به هم ندارند.

وی بیان داشت: ترجمه اشتباهی از این مفهوم که در غرب مطرح می‌شود باعث ایجاد سوءتفاهم می‌شود.

حجت‌الاسلام جمشیدی بابیان این‌که آسیب‌های این نوع پدیده از چند ناحیه باید بررسی شود، افزود: یکی بحث تعهد است که ریشه در اخلاق و انسانیت دارد وقتی دختر و پسر به هم تعهدی ندارند احساس ایمنی به هم ندارند و در این میان احساس ناامنی در خانم‌ها بیشتر است به علت اینکه دامنه اختیار آقایان در بحث تشکیل زندگی بیشتر از خانم‌ها می‌باشد.

وی ادامه داد: این‌گونه رابطه‌ها در درازمدت باعث احساس رهاشدگی، احساس طرد شدن و درنهایت افسردگی می‌شود و علاوه بر این آسیب دیگر این است که استحکام و دوام خانواده‌ها از بین می‌رود.

حجت‌الاسلام جمشیدی بابیان این‌که هر خانواده‌ای با سه ضلع استحکام دارد، گفت: رابطه جنسی، صمیمیت و تعهد اضلاع تحکیم خانواده هستند که در پدیده‌ای ازدواج سفید تعهد وجود ندارد و تنها در ازدواج رسمی می‌باشد.

وی خاطرنشان کرد: متأسفانه بچه‌ای که از این نوع ارتباط‌ها به وجود می‌آید اگر سقط شود برای مادر، احساس گناه و خود سرزنشی را در پی دارد و اگر هم به دنیا بیاید بدون هویت می‌شود و آسیب بزرگی به آینده بچه می‌زند.

حجت‌الاسلام جمشیدی در بخش دیگری از صحبت‌های خود بیان داشت: در برخی از زمان‌ها بالا رفتن سن و اعتقاد نداشتن به احکام دینی و صیغه هم سبب ازدواج سفید می‌شود.

وی ادامه داد: در سبک زندگی اسلامی به تعهد تأکید بسیاری شده است که نشان‌دهنده اهمیت آن در زندگی زناشویی است.

روانشناس و کارشناس مسائل خانواده تصریح کرد: اصل رواج ازدواج سفید از کلیسا و منع روابط جنسی آن‌ها آغاز شد و یکسری از آن‌ها تصمیم گرفتند فقط برای رفع تنهایی ازدواج بدون رابطه جنسی داشته باشند که آمار نشان داد تنها ۷/۱ درصد توانستند رعایت کنند و ۹۸ درصد برخلاف آن عمل کردند.

وی ادامه داد: بچه‌های حاصل از ازدواج سفید معمولاً بزهکار، اختلال شخصیت ضداجتماعی، دوقطبی و بعضاً عاری از هرگونه احساس و عاطفه می‌شوند.

حجت‌الاسلام جمشیدی راه‌های پیشگیری از این ازدواج‌ها را موردتوجه قرارداد و ابراز داشت: بخشی از این کارها به دولت مربوط می‌شود از جهت رواج دادن ازدواج آسان و دادن تسهیلات به آن‌ها است و بخشی به عهده خانواده‌ها، اساتید دانشگاه‌ها و رسانه‌ها است.

وی ادامه داد: بالارفتن سطح رضایتمندی و توقعات و ایجاد تشریفات در مراسمات هم مؤثر است.

حجت الاسلام جمشیدی در بیان علل این‌گونه پدیده‌ها نیز گفت: تغییر سبک زندگی، تغییر باورها و ساختارهای فرهنگی باعث بروز این آسیب‌ها می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha