به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد، حجت الاسلام و المسلمین سید مصباح عاملی در مراسم اختتامیه هشتمین مرحلهی شناسایی استعدادبرتر آموزشی طلاب برادر این حوزه، بیان کرد: شناسایی این قشر یک تحول در حوزه می باشد که باید ادامه یابد و خروجی آن طلاب مستعد برتری هستند که برنامه ریزی ویژهای برای آنها مدنظر است.
مدیر حوزه علمیه خراسان، با اشاره به گزارش مسئول مرکز نخبگان و استعدادهای برتر این حوزه مبنی بر شناسایی ۵۴۰ مستعد برتر تاکنون، ادامه داد: در این زمینه کارهای بی نظیر و کم نظیری در حوزه خراسان شکل گرفته است که نتایج آن در آینده نزدیک بصورت گسترده تری مشهود خواهد بود.
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان با اشاره به اینکه حوزه های علمیه به عنوان متولیان جامعه ای که حاکمیت آن بر پایه اسلام است باید در عرصه نخبگانی تلاش وبرنامه مضاعفی داشته باشند، با بیان اینکه شخصیت های نخبه و توانمندی از گذشته در این حوزه بوده و هستند، گفت: پذیرش نخبگانی در حوزه نهادینه شود که مرحلهی شناسایی استعدادهای برتر، نخستین گام در زمینهی نخبه پروری است و امیدواریم مراحل بعدی، شتاب بیشتری پیدا کند تا اثرات خوبی بدست آید.
مدیر حوزه علمیه خراسان، با اشاره به اینکه جذب طلبه برای سال جدید در حوزه علمیه خراسان بر پایه ی پذیرش نخبگانی صورت گرفته است، ابراز کرد: مقوله و روند شناسایی استعدادهای برتر باید برای طلاب ورودی مطرح شود و پذیرش ها به سمت نخبگانی پیش رود.
استاد، مولفهی اولیه یک حرکت تحولی در حوزه است
وی در ادامه ضمن تشکر از اساتید که در روند شناسایی به صورت جهادی، تلاش و همراهی کردند، ابراز کرد: همگامی اساتید به عنوان یک اصل در حوزه است و حوزه های علمیه اگر بخواهند تحول یابند، به واسطهی این تلاش گران عرصه تعلیم و تعلم متحول خواهند شد.
مدیر حوزه علمیه خراسان، با بیان اینکه استاد، مولفهی اولیه یک حرکت تحولی در طول تاریخ بوده و هست، تاکید کرد: حمایت از اساتید سرلوحهی کار دست اندرکاران باشد و تربیت استاد جدید نیز در همه ی رشته ها و برای تمامی بخش ها، می بایست برنامه ریزی شود.
برنامهی ۵ساله برای استعدادهای برتر
حجت الاسلام و المسلمین عاملی با اشاره به اینکه مستعدان برتر در اولویت برنامه ریزی های علمی بوده و هستند، خاطرنشان کرد: با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب، باید علاوه بر ارتقا جنبه علمی و آموزشی مستعدان برتر، مباحثی همچون تهذیب، اخلاق، تربیت سیاسی و فرهنگی نیز در دستور کار باشد.
مدیر حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه در بحث استعداد برتر و نخبگانی برنامه ریزی های جدیدی در دستور کار قرار دارد، ابرازکرد: سعی داریم امسال از میان طلاب قریب الاجتهاد و مستعد، افرادی را به عنوان نخبگان فقهی و اصولی سه استان خراسان رضوی، شمالی و جنوبی شناسایی کنیم و با تقویت طرح نخبه پروری، برنامه ای پنج ساله اجرایی شود.
وی با تاکید بر تربیت نظریه پردازهای فقاهتی در این حوزه، ادامه داد: قرار است به موازات شناسایی ها و طرح نخبه پروری، دوره های مختلف فقه های مضاف در قالب نخبگانی طراحی و اجرا گردد تا نیازهای عرصه نظام، جامعه و بین الملل پاسخ داده شود.
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان با اشاره به اینکه استعدادها نیز با علم جهت دار و هدفمند اداره می شوند، نخبگی را فقط علم آموزی محض ندانست و از این رو بیان کرد که آموزش به ویژه در مقطع دروس خارج باید به سمت رفع نیازهای جوامع مختلف برود.
حجت الاسلام و المسلمین عاملی اظهار کرد: علم، پایه اصلی آموزش است و در کنار آن، اخلاق و تهذیب، شخصیت مستعد را در انجام رسالت پاسخگویی، مشخص می کند که باید به هر دو وجه آن توجه ویژه داشت.
انتهای پیام/۳۱۳/۲۵
نظر شما