جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
تصاویر / مراسم بزرگداشت سردار شهید قاسم سلیمانی در جامعه المصطفی واحد تبریز

حوزه/ تعداد ۱۹۶۱ وکیل و ۳۲ سازمان مردم نهاد کشور باتنظیم شکایت نامه و ارسال آن به ریاست جمهوری اسلامی ایران، ریاست قوه قضائیه، وزیر امور خارجه و دادستان محترم کل کشور خواستار پیگیری این اقدام تروریستی دولت آمریکا و اعلام آمادگی برای پذیرفتن وکالت آن شدند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری«حوزه»در یزد، تعداد ۱۹۶۱ وکیل و ۳۲ سازمان مردم نهاد کشور در محکومیت اقدام تروریستی دولت آمریکا در ترور شهید سپهبد قاسم سلیمانی درخواست شکایت خود  را به مسئولان ارشد دولت جمهوری اسلامی ایران ارسال کردند.

متن شکایت به شرح زیر است:

سردار سپهبد پاسدار شهید قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران و چهار نفر از همراهان به عنوان مقام عالی رتبه نظام جمهوری اسلامی ایران با دعوت رسمی دولت عراق به منظور انجام مأموریت از طرف دولت جمهوری اسلامی ایران به عراق عزیمت نمودند. متأسفانه دولت آمریکا در اقدامی تروریستی نامبرده و دیگر همراهان ایشان را به شهادت رساندند.

بدون تردید شهادت ایشان مصداق بارز جنایت بین المللی و نقض بسیاری از معاهدات لازم الاجرای بین المللی برای دولت آمریکاست. در عین حال، طبق قوانین داخلی کشورهای ایران، عراق و ایالات متحده آمریکا جرم تلقی می شود.

سلب حق حیات بصورت خودسرانه از هر فرد انسانی، منصرف از سمت رسمی آن، بر اساس ماده ۶ میثاق بین المللی مدنی و سیاسی ۱۹۶۶ ممنوع می باشد. همچنین بر اساس ماده ۴ همین میثاق حتی در زمان وضعیت اضطراری عمومی که حیات ملت و بقای آن در خطر است، هیچ دولت طرف میثاق نمی تواند از تعهدات خود به موجب ماده ۶ میثاق (حق حیات) عدول نماید.

از سوی دیگر، در زمان و مکان شهادت سردار سلیمانی هیچ مخاصمه مسلحانه ای اعم از ملی یا بین المللی در کشور عراق وجود نداشته است. بنابراین، استناد به عوامل توجیه کننده سلب حیات در زمان مخاصمه مسلحانه از نظر حقوقی وجود ندارد.

همچنین، شهادت سردار سلیمانی، بعنوان سلب خودسرانه و فراقانونی حق حیات از سوی مأموران و مقامات دولت آمریکا محرز است. نظامیان آمریکایی در عراق و همچنین شخص رئیس جمهور آمریکا، وزیر امورخاجه و وزیر دفاع، وزیر امورخارجه و نماینده آمریکا در امور ایران به عنوان مباشر، شریک و معاون در جنایت ارتکابی علیه سردار سلیمانی و دیگر همراهان ایشان می باشند.

از طرفی نظر به این که ایشان مأمور رسمی دولت ایران بود و برای انجام مأموریتی در بغداد حضور داشت اما بلافاصله پس از حضور در آنجا توسط نیروهای آمریکایی به شهادت رسید، لذا مصداق شخص حمایت شده بین المللی در چارچوب کنوانسیون وین ۱۹۷۳ در مورد پیشگیری و مجازات جرایم علیه اشخاص حمایت شده بین المللی، از جمله مأموران دیپلماتیک، می باشد(مواد ۱ و ۳ کنوانسیون ۱۹۷۳). دولت ایالات متحد آمریکا، بعنوان یک کشور طرف این کنوانسیون، به موجب این کنوانسیون تعهد به پیشگیری از شهادت سردار سلیمانی را داشت که بر خلاف این تعهد، اقدام به شهادت ایشان نمود.

حال در گام اول ۱۹۶۱ وکیل جمهوری اسلامی ایران و ۳۲ سازمان مردم نهاد حقوقی با نگاه به موارد قانونی اشاره شده و نقض آشکار حقوق بشر در به شهادت رساندن شهید سپهبد قاسم سلیمانی شکایت خود را با امضای پیوستی در راستای محکومیت اقدام انجام گرفته، دفاع از حقوق بشر دوستانه، احقاق حق و اعلام آمادگی همکاری برای وکالت در مجامع داخلی و بین المللی تقدیم می دارد. و از مراجع مسئول:

ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

ریاست محترم قوه قضائیه

وزیر محترم امور خارجه

دادستان محترم کل کشور

می خواهد با اقدام انقلابی پیگیری شفاف تر و جدی تر در رابطه با این احقاق حق نظام جمهوری اسلامی، ملت بزرگ ایران و خانواده محترم ایشان در محاکم داخلی و خارجی باشند و مسببین و عوامل این جنایت آشکار هم به لحاظ حقوقی و در روابط بین المللی مورد توجه و اهتمام قرار گیرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha