خداداد جلالی کارگردان و نویسنده در گفتوگو با خبرگزاری حوزه، در مورد خلاقیت و نوآوری در تلویزیون که یک رسانه ملی و عامه پسند است به ویژه برنامههای مناسبتی و دینی که در ایام خاص پخش می شود عنوان کرد: با توجه به پتانسیل تلویزیون و امکانات و فضاهایی که در اختیار دارد اما متاسفانه شاهد محصولات با کیفیت نه چندان خوب هستیم و این امر همت مدیران این رسانه را برای حل این مشکل طلب میکند.
وی افزود: ما در سریالهای مناسبتی مثل سریالهای ماه محرم و رمضان باید به دنبال موضوعاتی باشیم که در طول سال به آنها کمتر پرداخته و به تصویر کشیده شده است.
جلالی که داوری چندین جشنواره بینالمللی را بر عهده داشته با اشاره به موفقیت نسبی سینمای غرب در نوآوری و نگاه خلاقانه به طرح مفاهیم دینی بیان کرد: در سینمای غرب و هالیوود دهها و صدها فیلم در تبلیغ دین و مسائل مذهبی ساخته میشود که دارای شفافیت بسیار است و به همین دلیل موجب جذب مخاطب میشود که جا دارد ما به نقاط قوت آنها و دلایل موفقیتشان دقت کنیم که متاسفانه شاهد هستیم که این امر در کشور ما که همه امورات برپایه دین و مذهب پایه گذاری شده است کمتر مورد توجه قرار گرفته و کوتاهی های چشمگیری رخ داده است.
وی ادامه داد: متأسفانه در رسانه ملی کشور ما کمتر جرأت پرداختن به مسائل از نگاه نو و خارق العاده وجود داشته و در مقابل در بخش های دیگر مانند سینمای خانگی هنرمندان در این بخش کمی پویاتر قدم برداشته و به این موارد پرداختهاند. هر چند ممکن است آثار اول و دوم کاملا در مسیر حرکت به هدف مدنظر نرسد و با مخالفت عدهای نیز مواجه شود اما به هر حال به نوعی نوآوری به حساب میآید.
این نویسنده که کارنامه درخشانی در سینمای ماورایی دارد ادامه داد: از نظر من نوآوری یعنی جسارت هنرمندان و مسئولان و در جسارت یا باید دامنه تحمل منتقدان کمی گسترش یابد و هنرمندان و صاحبان آثار هنری را زود از دور خارج نکنند و یا جامعه هنری و مسئولان رسانه های مختلف باید ظرفیت و تحمل در برابر انتقادها را بالاتر ببرند و به راهی که در پیش گرفته اند علیرغم تمام مشکلاتش ادامه دهند.
وی که در حال نگارش فیلمنامه جدیدش است افزود: چرا در آثار هنری علیرغم برخی مخالفتها نباید به سراغ مسائل مهم دینی به شکل کامل آن مانند برزخ، شیطان، روز قیامت و... پرداخته شود. البته نباید منکر شد که شاید نتوانیم به طور کامل در این موضوعات به هدفمان برسیم اما با مشورت گرفتن از بزرگان دین و برداشتهایی که از کتابهای معتبر دینی می توان کرد این موضوعات بر پایه مبانی مستند و معتبر دینی به نمایش درآمده و آثار ناب دینی را در اختیار علاقه مندان قرار دهیم.
کارگردان فیلم بچه ای با جوراب قرمز که بالغ بر ده جایزه از جشنواره های بین المللی کسب کرده است عنوان کرد: برخی افراد با اینگونه موارد به طور کلی مخالفند و معتقدند مسائلی مانند برزخ، شیطان و ماوراء را نباید به تصویر کشید، اما به اعتقاد من لازم است مسائل دینی به صورت کاملاً شفاف و البته مستند بر واقعیتها به تصویر کشیده شود تا مردم به شناخت کامل و آگاهانهای از دین برسند.
جلالی در ادامه افزود: هنرمندان و سازندگان آثار سینمایی و تلویزیونی می توانند با مراجعه به مراجع دینی و جلب راهنمایی و موافقت آنها برای پرداختن به مسائلی که تاکنون نادیده شده و همچنین امکان ایجاد تغییرات در قالبهای برنامههای دینی قدمهای خوبی را در این راستا بردارند.
این کارگردان بین المللی در پایان تصریح کرد: ما به عنوان یک هنرمند موظفیم از کارهای درست انجام شده قدردانی کنیم و از نواقص انتقاد تا راه درست پیدا شود اشاره به نقاط ضعف باعث می شود تا به سوی بهتر شدن پیش برویم.
انتهای پیام