به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در خراسان شمالی، حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم یعقوبی، امروز در وبینار علمی تخصصی دهمین کنگره بینالمللی امام سجاد(ع) که با حضور اساتید حوزه علمیه و دانشگاه برگزار شد، با اشاره به تقابل دائمی دو جریان کوثر و تکاثر در تاریخ اسلام، اظهار کرد: امروز هم جریان کوثر در مقابل تکاثر قرار داشته و همه ما باید بکوشیم کوثرگرای تکاثرستیز باشیم.
وی با بیان اینکه صحیفه سجادیه منتشرکننده کوثر و معرفی کننده متکاثران است، گفت: امام سجاد(ع) در صحیفه سجادیه کوثر را برای ما معنا کرده و میفرماید امت اسلام وقتی به خدا نزدیک میشوند که اهل کوثر بوده و در مسیر کوثر باشند.
حجتالاسلام والمسلمین یعقوبی گفت: وقتی تشریفات و تجملات و تکاثر و مسابقه در دنیا به وجود بیاید، این موارد امت را بیچاره میکند.
وی با تأکید بر اهتمام ویژه نسبت به دعای هشتم و بیستم صحیفه سجادیه، اظهار کرد: دعای مکارم الاخلاق کوثر صحیفه سجادیه بوده و باید این دعا را برای تقویت اعتقادات جوانان درس بدهیم؛ زیرا از اول تا آخر این دعا فضیلتها و ارزشها و کمالها موج میزند.
حجتالاسلام والمسلمین یعقوبی گفت: چهار اصل در ابتدای این دعا هست که اصول مبنایی همه ارزشها است که بر اساس این چهار پایه و عنصر دعای مکارم الاخلاق شکل گرفته و نزدیک به ۲۰۰ عنوان از ارزشها را اشاره میکند.
رئیس شورای استانی حوزه علمیه خراسان شمالی افزود: در واقع دعای مکارم الاخلاق صحیفه سجادیه تفسیر کوثر قرآن بوده و دعای هشتم نشانههای تکاثر را ترسیم کرده است.
وی با تأکید بر اینکه باید این دو دعا را بهصورت ویژه بخوانیم، اضافه کرد: اگر با این نگاه به این دو دعا نگاه کنیم فرهنگ کوثرگرایی و تکاثرستیزی را از دل قرآن و نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه استنباط کرده و جلوههای آن یعنی استقلال و خودکفایی و اعتمادبهنفس که زیرمجموعه کوثرگرایی است و اسراف، حرص و طمع و ظلم به زیردست که نشانههایی از فرهنگ تکاثری است، را درک میکنیم.
نماینده ولیفقیه در خراسان شمالی گفت: قرآن، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه کتابهای مادر هستند و ما باید خود را به این دریاها و اقیانوسها وصل کرده و جامعه تشنه دنیا را از این دایرةالمعارفها سیراب کنیم.
انتهای پیام/
نظر شما