به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، خانم اعظم السادات حسینی، طلبه سطح سه رشته اخلاق و تربیت اسلامی صبح امروز از پایان نامه خود با عنوان«نقش استغفار بر سلامت معنوی»با داوری حجت الاسلام آل بویه و راهنمایی دکتر روح الله موسوی زاده در موسسه آموزش عالی فاطمه الزهرا سلام الله علیها اصفهان دفاع کرد.
وی در دفاع از پایان نامه خود گفت: امروزه سلامت معنوی به عنوان بعد چهارم هر انسانی مورد تاکید قرار گرفته است و در تعابیر دینی از جمله چیز هایی که به سلامت معنوی انسان آسیب می رساند؛ ارتکاب گناهان، انباشته شدن آنها و غفلت از استغفار می باشد.
حسینی ادامه داد: گناه؛ ارزش، کرامت، شخصیت و والایی انسان را در پیشگاه خداوند کم میکند و تا به درجه حیوانات بلکه پستتر از آن سقوط می دهد و این به معنای نبود سلامت معنوی است و راه رسیدن به سلامت معنوی کامل، اتصال به منشا هستی و زدودن ناپاکیها از وجود است، تا انسان بتواند ارتباطی درست با خداوند، خود و دیگران برقرار کند.
وی از دیگر موانع اساسی انسان برای رسیدن به سلامت معنوی را نداشتن ارتباط قلبی انسان با خدا دانست و ادامه داد: رفع اختلال در مسیر عبودیت، بازسازی ارتباط با خداوند و آرامش درونی و اطمینان قلبی که خود نتیجه خداباوری و رهایی از ناهنجاریهای اخلاقی است و در نهایت رسیدن به سلامت معنوی، از ثمرات فراوان معنوی استغفار و ارتباط قلبی با خداوند به شمار می رود.
حسینی اظهار کرد: در کتب مختلف به صورت کلی به بیان اثرات استغفار پرداخته شده است، در حالیکه استغفار نقش بی نظیری در ایجاد سلامت معنوی ایفا می کند و اثرات این امر به مراتب بسیار عمیقتر و کاربردی تر می باشد. با شناسایی ارزش والای استغفار و نقش حیاتی آن در ایجاد آرامش، رفع احساس گناه و نگرانی از آینده، تقویت تاب آوری در سختی ها، خودسازی موفق، بالا بردن عزت نفس، درمان رذایل اخلاقی به واسطه استغفار واقعی، کیفیت نقش آن بر سلامت معنوی روشن می شود.
وی گفت: پژوهش حاضر با تکیه بر آیات و روایات و روش توصیفی_تحلیلی و با بیان اثرات ارتباط عمیق با خداوند و تبیین استغفار واقعی، نقش آن بر ارتباط با خدا، ارتباط با خود و ارتباط با دیگران مورد بررسی می گیرد.
نظر شما