دوشنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۵
چرا صدام شهید بنت الهدی صدر را آزاد نکرد؟

حوزه/ بعد از حصر، حزب بعث، شهید صدر و شهید بنت الهدی صدر را به بهانه سؤال و جواب با خود بردند و طی سه روز با شکنجه های شدید ایشان را به شهادت رساندند و شبانه دفن کردند. محل دفن شهید بنت الهدی صدر هنوز هم مشخص نیست. از صدام پرسیدند که این خانم را چرا رها نکردی؟ گفت: ...

به گزارش خبرگزاری حوزه، بیست و ششمین قسمت از فصل جدید برنامه تلویزیونی «مصیر» کاری از گروه اجتماعی شبکه چهار سیما با موضوع «زندگی و اندیشه شهیده بنت الهدی صدر» به تهیه کنندگی کاوه امیری جاوید، سردبیری هدی محمدی و با اجری ندا ملکی بر روی آنتن رفت.

بر اساس این گزارش، مهمانان قسمت بیست و ششم برنامه سرکار خانم زهرا حائری، شاگرد شهیده بنت الهدی صدر و فریبا انیسی، نویسنده کتابی دختری از تبار هدایت بودند و گفتنی است این قسمت، ادامه ی قسمت گذشته درباره ی «زندگی و اندیشه شهیده بنت الهدی صدر» است.

خانم زهرا حائری در ادامه صحبت های خود درباره ی اخلاق و منش شهید بنت الهدی صدر گفت: «ایشان سعی می کردند به مشابهت ها توجه کنند و نه متفرقات و در پی جذب افراد بودند. با هرکس با زبان و فکر و عقل آنان صحبت میکردند.»

خانم فریبا انیسی ادامه داد: «برخی افرادی بودند که اصلا اعتقادی به بسیاری از مباحث اسلام نداشتند یا مذهب متفاوتی داشتند، از شهیده بنت الهدی صدر راهنمایی و مشاوره می گرفتند و بعد از مدتی از مریدان و شاگردان ایشان می شدند.»

خانم ملکی بیان داشت که کتاب های ایشان نشان از این دارد که دوردست ها را می دیدند و بسیار جلوتر از زمانه خود می زیستند. حائری درباره ی این ویژگی در سبک زندگی ایشان گفت: «ایشان به ما می گفتند وقتی یک اتفاقی می افتد، خود را از اتفاق جدا کنید و از بیرون به آن نگاه کنید. یک نگاه کلان و از بالا به آن داشته باشید و آن را تحلیل کنید.»

انیسی درباره روابط خانوادگی ایشان بیان کرد: «رابطه شهیده صدر با برادرشان شهید محمدباقر صدر علاوه بر اینکه رابطه استاد و شاگرد بود، رابطه عمیق خواهر و برادری هم بود. وقتی شهید صدر جلساتی را درباره کتاب اقتصادنا برگزار میکردند، ایشان هم حضور می یافتند و با تسلط کامل از آن دفاع می کردند.»

انیسی درباره مبارزه سیاسی شهید بنت الهدی صدر گفت: «اولین مبارزه ایشان معرفی اسلام با کتاب هایشان بود. در زمانی که حزب بعث روی کار بود و سوسیالیست بود، همین کتاب ها هم مبارزه محسوب می شدند به طوری که بعد چاپ کتاب ها و مشاهده اثرگذاری زیاد آنها شروع به جمع آوری کتاب ها می کردند. ایشان اسامی رایجی برای شخصیت های خود انتخاب نمی کردند و بعد از مدتی مردم همان نام ها را روی فرزندان خود می گذاشتند. بعد از آن با جلسات قرآن و احکام در خانه ها پیام خود را منتقل می کردند. با محاصره شهید صدر پیام های شهید صدر را به دوستانشان می رساندند.»

حائری در پایان توضیح داد: «شروع دستگیری شهید صدر بعد از انقلاب ایران و حمایت ایشان از امام خمینی(ره) بود. شهید بنت الهدی صدر به حرم امیرالمومنین (ع) رفتند و مردم را به انتفاضه و حمایت از شهید صدر دعوت کردند. بعد از آزادی شهید صدر حصر شروع شد که ۱۱ ماه طول کشید. در جریان محاصره بسیاری از افراد به خاطرکمک به ایشان دستگیر و به شهادت رسیدند. بعد از حصر، حزب بعث شهید صدر و شهید بنت الهدی صدر را به بهانه سؤال و جواب با خود بردند و طی سه روز با شکنجه های شدید ایشان را به شهادت رساندند و شبانه دفن کردند. محل دفن شهید بنت الهدی صدر هنوز هم مشخص نیست. از صدام پرسیدند که این خانم را چرا رها نکردی، گفت نمی خواستم اشتباه یزید را تکرار کنم. یزید زینب (س) را نکشت و او رسوایش کرد، نمی خواستم خواهر محمدباقر صدر هم ما را رسوا کند. واقعا هم صحبت های شهید بنت الهدی صدر بخصوص در همان دستگیری اول شهید صدر همان ویژگی های خطبه ی حضرت زینبی (س) را داشت.»

در بخش های دیگر برنامه مصاحبه هایی با شاگردان شهیده و کسانی که با ایشان تعامل داشتند، معرفی کتاب های ایشان و سرگذشت ایشان پخش شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha