یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ |۲۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 24, 2024
تصاویر/ چهل و سومین جلسه هیأت امنای مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه های علمیه

حوزه/ نشست هیئت امنای مرکز امورنخبگان و استعدادهای برتر حوزه های علمیه با حضور آیت الله اعرافی و جمعی از اعضای شورای عالی حوزه و مدیران مراکز حوزوی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، نشست هیئت امنای مرکز امورنخبگان و استعداد های برتر حوزه های علمیه با حضور آیت الله اعرافی، اعضای شورای عالی، مدیران مرکز مدیریت حوزه خواهران، ‌جامعه الزهرا، ‌اصفهان و سایر مراکز حوزوی  در سالن جلسات آیت الله حائری مرکز مدیریت حوزه های علمیه برگزار شد.

بر اساس این گزارش: حجت الاسلام والمسلمین سیدعلی عماد در ابتدای این نشست گزارشی در خصوص تعداد طلاب شناسایی و پذیرش شده در مرکز امورنخبگان و استعداد های برتر حوزه های علمیه و برنامه هایی که تاکنون برای آنها اجرایی شده است ارائه نمود.


آیت الله سیداحمد خاتمی سپس به ایراد سخن پرداخت و گفت: گزارش  هیئت امنای مرکز امورنخبگان و استعداد های برتر حوزه های علمیه  خوب و جامع بود.

وی افزود: بنا بر این گزارش های حوزه های علمیه بیش از نیمی از استان ها تعداد بسیار معدودی نخبه داشته اند و این محل نگرانی است.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه اظهار داشت: باید ملاک های دقیق و تخصصی برای تعیین نخبگان عرصه تبلیغ مشخص شود.


آیت الله جواد مروی سپس ضمن تبریک و تسلیت شهادت دانشمند بزرگ هسته ای کشور شهید محسن فخری زاده گفت: امام خمینی رحمة الله علیه یکی از اصلی ترین وظایف حوزه را به تعبیری توجه به نخبگان و حمایت از استعدادهای درخشان حوزه می دانستند.

وی افزود: یکی از کارهای مهم در حال حاضر بررسی چگونگی واسپاری دروس سطوح عالی به استان ها است که در حال حاضر تعداد افراد نخبه آنها کم و یا حتی صفر است.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: اگر ما ادعا داریم که در شاخص ها دقیق هستیم نباید بگوییم حجم نخبگان را باید کمتر در نظر بگیریم.


حجت الاسلام والمسلمین سید محمود مدنی مدیر جامعه الزهرا(س)،‌در ادامه این نشست به نکاتی در موضوع برخی مشکلات تحصیلی خواهران طلبه اشاره کرد و گفت: خواهران طلبه هنگامی که به سطوح دو و سه می رسند به لحاظ سنی سن آنها بالا رفته و می بایست دوران تحصیل آنها که طولانی می شود از سنوات خدمتی آنها محاسبه شوند.

وی افزود: خود واحدهای دست اندرکار حوزه امکانات لازم برای کمک به نخبگان و یا شناسایی آنها را در دسترس ندارند.

مدیر جامعة الزهرا خاطرنشان کرد: باید در هنگام شناسایی و پذیرش استعدادها و نخبگان حوزه، از جهت شخصیتی و ویژگی های روانشناختی نیز آنان را مورد بررسی علمی قرار داد.


حجت الاسلام والمسلمین طباطبایی نژاد مدیر حوزه علمیه اصفهان سپس گفت: آیا ما گفته ایم یک مبلّغ دینی نخبه باید چه ویژگی هایی را داشته باشد؟

مدیر حوزه علمیه اصفهان بیان داشت: به طوری که باید و شاید مسئله نخبه بودن در حوزه های علمی به خوبی توضیح داده نشده است و کسی نمی داند اگر نخبه باشد چه اتفاقاتی برایش رقم خواهد خورد.

وی خاطرنشان کرد: ما معتقدیم استعداد های درخشان بیش از آمار ارائه شده از سوی هیئت امور نخبگان در حوزه های کشور است.


حجت الاسلام والمسلمین عبدالکریم بهجت پور مدیر حوزه علمیه خواهران در ادامه این نشست، گفت: خوب است که نسبت تعداد نخبگان در حوزه های خواهران و برادران و نیز در حوزه های علمیه استان ها روشن شود.

وی افزود: فاصله معناداری بین مقاطع مختلف تحصیلی خواهران وجود دارد که باید مورد بررسی قرار گیرد؛ طلاب خواهر از هر مقطع به مقطع دیگر باید آزمون بدهند تا وارد شوند.

مدیر حوزه های علمیه خواهران اظهار داشت: باید دایره نخبگی کوچک تر شود تا کار اساسی و ماندگاری را انجام دهیم.


حجت الاسلام والمسلمین سیدعلی عماد سپس در پاسخ به برخی سؤالات حاضرین گفت: مرجع رسمیت بخشی به اساتید مصاحبه کننده کارگروه های علمی و کمیسیونی است که هشت نفر از اعضای آن عضو هیئت امنای مرکز امور نخبگان حوزه است.

وی تصریح کرد: وجه مواجهه حوزه با جامعه مبلغین هستند؛ نخبگی در تبلیغ به معنای رسیدن به نقطه ای است که افراد مبلغ کارساز و هدفبخش به جامعه باشند.

رئیس مرکز امور نخبگان و استعداد های برتر حوزه های علمیه اظهار داشت: حوزه های علمیه نخبگان بسیاری در درون خود دارند؛ به طوری که فقط در یکی از مراکز تخصصی فقه قریب به ۴۰ نفر استعداد درخشان داریم.

وی گفت: ما در مورد خواهران برای هر مقطع مشابه مقاطع برادران ۶ سال دوره تحصیلی را طولانی تر در نظر گرفته ایم.

حجت الاسلام والمسلمین سیدعلی عماد عنوان داشت: نظام شناسایی حوزه بر اساس رأی بنیاد ملی نخبگان دقیق ترین نظام شناسایی استعدادهای درخشان است.

وی افزود: طراحی سامانه امور نخبگان حوزه علمیه در دست اقدام است، اما نیازمند این است که بخش های مختلف حوزه و مراکز حوزوی بانک های اطلاعاتی خود را در اختیار این سامانه قرار دهند.


حجت الاسلام والمسلمین حسین رحیمیان در ادامه این نشست گفت: درصد نخبگانی که در حوزه شناسایی می شوند از این درصد در دانشگاه ها بسیار بیشتر است.

مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه افزود: در دانشگاه ها تقریباً از چهار میلیون دانشجو ۳۵۰۰ نفر معرفی شده اند، ولی در حوزه نسبت انتخاب به حدود ۲۰ برابر می رسد و این تسامح زیاد در انتخاب افراد نخبه محل نگرانی است.


حجت الاسلام والمسلمین مسعود آذربایجانی سپس با انتقاد از مقایسه حوزه با دانشگاه گفت: نباید حوزه را با دانشگاه مقایسه نماییم؛ زیرا هنگامی که حجم پذیرش بالا رود قطعاً شرایط پذیرش آسانتر و دقت در آن پایین تر خواهد بود.

وی افزود: بسیاری از دانشگاه ها حتی بدون هیچ گونه آزمون ورودی دانشجو می پذیرند؛ پس قیاس آمار نخبگان حوزه با دانشگاه قیاس اشتباهی است.

عضو هیئت امنای مرکز امور نخبگان حوزه، اظهار داشت: باید به بحث های حمایتی استعدادهای درخشان بیشتر شود تا بتوان طلاب را به سمت نخبه شدن ترغیب کرد.


آیت الله اعرافی سپس با سخنانی در موضوع شناسایی و جذب نخبگان، گفت: در تحلیل های آماری باید خود مراکز حوزوی در آموزش سازوکار خوب و کارآمدی را برای جمع آوری و تحلیل آمار داشته باشند.

مدیر حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: نکته دیگر در بحث تفکیک و یا عدم تفکیک نخبگان است که باید با رعایت اقتضائات حوزوی مورد بررسی قرار گیرد.

وی گفت: باید ما از منطق استواری پیروی کنیم که به ما بگوید آیا می توان آمار و نسبت های موجود در حوزه را با دانشگاه مقایسه نمود یا خیر؟.

عضو شورای عالی حوزه خاطرنشان کرد: موضوع بعدی بررسی و تدوین برنامه ای جامع در مورد حمایت هایی است که لازم است از نخبگان حوزوی به عمل آید.


حجت الاسلام والمسلمین سیدحسن ربانی، رئیس مرکز خدمات حوزه های علمیه نیز در این نشست گفت: ما در مرکز خدمات به این نتیجه رسیده ایم که برخی طلاب ورودی از همان اوایل افراد با استعداد و فعالی هستند و باید آنها را مورد شناسایی و حمایت قرار داد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha