به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین سیدعلی عماد در نشست هیئت امنای مرکز امورنخبگان و استعداد های برتر حوزه های علمیه پس از ارائه گزارشی در مورد تعداد طلبه های عضو این مرکز و برنامه های این مرکز برای آنان گفت: مرجع رسمیت بخشی به اساتید مصاحبه کننده کارگروه های علمی و کمیسیونی است که هشت نفر از اعضای آن عضو هیئت امنای مرکز امور نخبگان حوزه است.
وی تصریح کرد: وجه مواجهه حوزه با جامعه مبلغین هستند؛ نخبگی در تبلیغ به معنای رسیدن به نقطه ای است که افراد مبلغ کارساز و هدفبخش به جامعه باشند.
رئیس مرکز امور نخبگان حوزه های علمیه عنوان داشت: در موضوع نخبگی تبلیغ، شاخص های مختلفی مانند فعالیت های تبلیغی در قالب گروه های تبلیغی، گروه های جهادی، تبلیغ سنتی و غیره در نظر گرفته شده اند.
وی گفت: به این دلیل که طلاب سطح ۴ نوعاً مصاحبه های شفاهی را شرکت نمی کنند آمار دقیق و ثبت شده ای از نخبگان آنها نداریم.
رئیس مرکز امور نخبگان حوزه های علمیه اظهار داشت: حوزه های علمیه نخبگان بسیاری در درون خود دارند؛ به طوری که فقط در یکی از مراکز تخصصی فقه قریب به ۴۰ نفر استعداد درخشان داریم.
وی افزود: ما به مدیران استان ها نامه می زنیم و اطلاعات اولیه و اسامی طلاب مستعد را به آنها اعلام می داریم و حتی به خود طلاب تا ۱۰ بار پیام ارسال می کنیم تا در مصاحبه شرکت نمایند اما آنها یا به دلیل مشکلات مالی و سختی های ایاب و ذهاب و یا به دلیل مشکلات دیگر شرکت نمی نمایند.
حجت الاسلام والمسلمین عماد گفت: ما در مورد خواهران برای هر مقطع مشابه مقاطع برادران ۶ سال دوره تحصیلی را طولانی تر در نظر گرفته ایم.
رئیس مرکز امور نخبگان حوزه های علمیه بیان داشت: سقف سنی استعداد برتر را که در حال رشد است، باید در نظر داشت و این سقف را باید برای خواهران بالاتر از برادران در نظر گرفت.
وی تصریح کرد: در بحث تبلیغ باید فرآیند شناسایی در دستگاه های ذی ربط قوی تر و جدی تر اجرایی گردد.
حجت الاسلام والمسلمین عماد عنوان داشت: نظام شناسایی نخبگان حوزه بر اساس رأی بنیاد ملی نخبگان دقیق ترین نظام شناسایی استعدادهای درخشان است.
وی گفت: ما در روند شناسایی استعدادهای برتر تابحال از پایان مقدمات انجام می دادیم و در این فاصله ممکن بود افرادی شناسایی نشوند و به فضاهای علمی دیگر روی بیاورند.
رئیس مرکز امور نخبگان حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: اما از امسال مقرر شده است شناسایی از پایان سال اول تحصیلی صورت گیرد تا افراد دارای استعداد مورد شناسایی قرار گیرند تا در حوزه با انگیزه بیشتر و ماندگارتر اثرگذاری داشته باشند.
وی افزود: طراحی سامانه امور نخبگان حوزه علمیه در دست اقدام است، اما نیازمند این است که بخش های مختلف حوزه و مراکز حوزوی بانک های اطلاعاتی خود را در اختیار این سامانه قرار دهند.