به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اصفهان، هفتم دیماه، در تقویم ما به یادماندنیترین روزهایی است که با نام روز نهضت سوادآموزی درخششی ویژه دارد، این روز بزرگداشت فرمان تاریخی و دوراندیشانه امام خمینی (ره) در سال ۱۳۵۸ است، زمانی که عزم ساختن جامعهای آگاه و توانمند در ایران اسلامی با تشکیل نهضت سواد آموزی به منصه ظهور رسید. این حرکت فرهنگی انقلابی، تحولی شگرف در مسیر آگاهیبخشی و شکوفایی علمی میهن به وجود آورد.
در گرامیداشت این روز، بر جایگاه والای آموزش که در آیات الهی و سنت اسلامی مورد تأکید قرار گرفته، درنگی دوباره توسط نهادهای مختلف آموزشی و فرهنگی صورت میگیرد. امروز به بررسی پیشرفتها، دستاوردها و چالشهای این نهضت سترگ میپردازیم و رویکردهای نوینی را در راستای اعتلای فرهنگ سواد در جامعه بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید تا دریچهای تازه به افقهای نورانی سواد و دانایی بگشاییم.
سید احمد امامیه معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در اصفهان، ضمن تبریک این روز مبارک، از تمامی کارشناسان سوادآموزی نواحی و مناطق و همچنین آموزشدهندگان عزیز که در راستای تحقق اهداف نهضت سوادآموزی تلاش میکنند، قدردانی کرد.
وی اظهار داشت: این نهضت، نماد عشق به دانایی و تلاش برای حذف جهل و بیسوادی از جامعه است.
معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش استان اصفهان افزود: سال گذشته، بیش از ۶هزار نفر از افراد جا مانده از سواد یا کمسواد جامعه جذب این نهضت شدند و برای آنها کلاسهای آموزشی برگزار گردید که خوشبختانه بیش از ۴هزار نفر از این عزیزان در آزمونهای دورههای سوادآموزی موفق به کسب نمرات قابل قبول شدند.
امامیه همچنین تصریح کرد: این دستاوردها نشاندهنده عزم و تلاش جمعی برای ارتقای سواد در جامعه است و امیدوارم که با تداوم این روند، گامهای مؤثری در راستای تحقق اهداف کلان نهضت سوادآموزی برداشته شود.
وی از همه فعالان این حوزه خواست تا با همت و تلاش مضاعف، مسیر روشنتری برای علمآموزی و ارتقای سواد در جامعه فراهم کنند.
معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش استان اصفهان ضمن ارائه آمارهای امیدوارکننده از وضعیت سواد در این استان، اعلام کرد: در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ ساله ایرانی که جزء تکالیف سازمان سوادآموزی برای با سواد شدن هستند، به ندرت میتوان افراد بیسواد مطلق پیدا کرد و الحمدلله بالای ۹۸ درصد افراد در این گروه سنی دارای سواد میباشند.
امامیه خاطرنشان کرد: البته یک نفر بیسواد هم شایسته استان ما نیست و باید تلاش کنیم تا همین باقیمانده افراد جا مانده از سواد نیز از نعمت خواندن و نوشتن بهرهمند شوند.
وی از تغییرات جدید در برنامههای سوادآموزی خبر داد و گفت: تا سال گذشته، افراد جا مانده از سواد یا کمسواد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال میتوانستند در کلاسهای سوادآموزی شرکت کنند، اما خوشبختانه اکنون این فرصت ایجاد شده است که افراد بیسواد تا ۵۹ سال نیز بتوانند از خدمات سوادآموزی استان بهرهمند شوند.
معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش در ادامه افزود: از همه شهروندان درخواست دارم تا با استفاده از این فرصت و شرکت در کلاسهای آموزشی، به تحقق هدف نهایی یعنی ساختن جامعهای با سواد و آگاه کمک کنند.
معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش استان اصفهان در این گفتوگو درباره اجرای طرح سوادآموزی مدرسهمحور، بیان کرد: این طرح با مشارکت معلمان رسمی آموزش و پرورش اجرا میشود و به افراد بیسواد و کمسواد در روستاها و مناطق کمبرخوردار این امکان را میدهد تا به نعمت مقدس سواد دست یابند.
وی ادامه داد: “در این طرح، معلمان با شناسایی افراد بیسواد و کمسواد بر مبنای برنامههای سازمان سوادآموزی، به آنها آموزش میدهند.
امامیه همچنین به برخی از چالشهای موجود در فرآیند شناسایی و جذب افراد بیسواد اشاره کرد و اظهار داشت: پراکندگی باقیمانده افراد جا مانده از سواد در سطح استان، سختی در شناسایی این افراد، و دشواری جذب افرادی که شناسایی شدهاند، از جمله موانع مهم هستند.
معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش استان اصفهان همچنین به عوامل مؤثر در عدم جذب افراد بیسواد اشاره کرد و گفت: عدم انگیزه افراد بیسواد، عدم ارتباط آموختهها با مشاغل آنها، و پراکندگی کلاسهای سوادآموزی از مهمترین چالشها در جذب این افراد به شمار میآید.
وی در پایان با بیان اینکه برای شناسایی افراد بیسواد از اطلاعات اهالی محل، خانههای بهداشت، مدارس و مساجد استفاده میشود، بیان کرد: همچنین برخی افراد بیسواد به صورت خودجوش به حوزه سوادآموزی ادارات آموزش و پرورش مراجعه میکنند.
خبرنگار: سمیرا گلکار
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۱
حوزه/معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش استان اصفهان، بااشاره به آموزش بالغ بر ۶ هزار نفری در نهضت سواد آموزی استان درسال گذشته گفت: اکنون فرصتی ایجاد شده است تا افراد بیسواد تا سن ۵۹ سال بتوانند از خدمات سوادآموزی استفاده کنند.
اخبار مرتبط
-
امام جمعه اهرم تأکید کرد؛
استفاده از ظرفیت دستگاههای اجرایی برای ریشهکنی بیسوادی در تنگستان
حوزه/ امام جمعه اهرم گفت: از ظرفیتهای همه دستگاهها، ادارات و ارگانها برای ریشهکنی بیسوادی در شهرستان تنگستان استفاده است.
-
کارگاه آموزشی «کاربست هوش مصنوعی در مطالعات قرآنی» برگزار شد
حوزه/ مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی اقدام به برگزاری دوره آموزشی با عنوان «کاربست هوش مصنوعی در مطالعات قرآنی» نموده که برای اساتید و محققان انجمن…
-
انقلاب اسلامی نهضت سوادآموزی را به ارمغان آورد
حوزه / امام جمعه اهواز گفت: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در خانواده ها درصد کمی با سواد بودند و علم آموزی اندک در بین آنها اتفاق می افتاد اما بعداز…
نظر شما