پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۷
حضرت زهرا(س)، نمادی از علم، اخلاق و سیاست در دنیای اسلام

حوزه/ مدیر مدرسه علمیه فاطمه‌الزهرا(س) درگز، به ویژگی‌های برجسته شخصیت حضرت فاطمه زهرا(س) اشاره کرد و گفت: حضرت نه تنها در بعد معنوی و اخلاقی، بلکه در ابعاد علمی، اجتماعی و سیاسی نیز نماد بی‌نظیر برای مسلمانان به‌ویژه زنان مسلمان هستند.

اسماء هجرتی، مدیر مدرسه علمیه فاطمه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) درگز، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در مشهد، با اشاره به ویژگی‌های برجسته شخصیت حضرت فاطمه زهرا(سلام‌الله‌علیها)، اظهار داشت: حضرت زهرا(سلام‌الله‌علیها) نه تنها در دنیای معنوی و اخلاقی، بلکه در ابعاد علمی، اجتماعی و سیاسی نیز شخصیتی بی‌نظیر و الهام‌بخش برای همه مسلمانان و به‌ویژه زنان مسلمان به شمار می‌روند.

وی با اشاره به میلاد باسعادت حضرت فاطمه زهرا(سلام‌الله‌علیها) و هفته زن گفت: این ایام، زمانی است که همه ما فرصت داریم تا عظمت و جایگاه رفیع حضرت فاطمه زهرا(سلام‌الله‌علیها) را مورد تأمل قرار دهیم، این بانو نه تنها در تاریخ اسلام، بلکه در تمام تاریخ بشریت به عنوان نمونه‌ای بی‌نظیر از پاکدامنی، علم، تقوا و فداکاری شناخته می‌شوند.

شخصیت علمی حضرت فاطمه زهرا(سلام‌الله‌علیها)

مدیر مدرسه علمیه فاطمه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) افزود: شخصیت علمی حضرت زهرا(سلام‌الله‌علیها) از ابعاد مختلف قابل بررسی است، حضرت از نظر علمی در جایگاهی هستند، که هم‌تای قرآن کریم و هم‌تای رسالت پیامبر(صلی‌الله‌علیه‌وآله) و ولایت امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) قرار دارند، به‌گونه‌ای که گفته شده است: «اینها یک نورند» و این نور همانند یک حقیقت درخشان از زمان آفرینش تا قیامت درخشیده است.

هجرتی با اشاره به تفسیر حدیثی از امام باقر(علیه‌السلام) که فرمودند: «فطمها الله بالعلم» گفت: خداوند حضرت زهرا(سلام‌الله‌علیها) را از جهل جدا کرد و به‌گونه‌ای به او علم و معرفت عطا کرد که هیچ‌گاه به جهل بازنگردد. این حدیث تأکید بر جایگاه علمی ویژه‌ای دارد که حضرت فاطمه زهرا(سلام‌الله‌علیها) به آن دست یافته و از همان آغاز آفرینش، از علم و معرفت ربانی برخوردار بوده است.

تأثیر حضرت فاطمه زهرا(سلام‌الله‌علیها) بر دیگر ائمه معصومین(علیهم‌السلام)

مدیر مدرسه علمیه درگز با اشاره به ارتباط علمی حضرت فاطمه زهرا(سلام‌الله‌علیها) با ائمه معصومین(علیهم‌السلام) بیان کرد: حضرت فاطمه زهرا(سلام‌الله‌علیها) تنها دختر پیامبر اکرم(صلی‌الله‌علیه‌وآله) بود و در مقام علمی با امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) هم‌تای بود. فرزندان آن حضرت نیز همچون امام حسن(علیه‌السلام) و امام حسین(علیه‌السلام) که هرکدام مخزن و معدن علوم الهی هستند، در حضور حضرت زهرا(سلام‌الله‌علیها) تعلیم و تربیت یافته‌اند. بنابراین، تمامی امامان معصوم از علم فاطمه زهرا(سلام‌الله‌علیها) بهره‌مند شدند و در واقع مصحف فاطمه(سلام‌الله‌علیها) که به دست اهل بیت(علیهم‌السلام) رسید، نمونه‌ای از این علم الهی است.

آثار و تأثیرات علمی و اخلاقی حضرت فاطمه زهرا(سلام‌الله‌علیها)

هجرتی تصریح کرد: بخشی از حکمت و سرّ حدیث «لولاک» که در فضایل حضرت فاطمه زهرا(سلام‌الله‌علیها) آمده است، به‌خوبی نشان می‌دهد که جایگاه علمی و معنوی آن حضرت تنها در آثار اهل بیت(علیهم‌السلام) و ائمه معصومین محدود نمی‌شود، بلکه در منابع اهل سنت و حتی دانشمندان غیرمسلمان نیز به عظمت این شخصیت پرداخته شده است.

وی تأکید کرد: حضرت فاطمه زهرا(سلام‌الله‌علیها) هم‌زمان با جایگاه علمی، همواره نماد صبر، شجاعت، فداکاری و اخلاق اسلامی نیز بوده‌اند. به‌ویژه در دوره‌ای که حضرت در مقابل ظلم‌های سیاسی و اجتماعی ایستادگی کردند بر ارزش‌های انسانی و اسلامی تأکید نمودند و الگویی بی‌نظیر برای زنان و مردان مسلمان ارائه دادند.

هجرتی در پایان یادآور شد: امیدوارم همه مسلمانان، به‌ویژه بانوان و دختران جامعه اسلامی، از زندگی حضرت فاطمه زهرا(سلام‌الله‌علیها) به‌عنوان یک چراغ راه بهره‌مند شوند و در مسیر جهاد علمی و عملی، همچنان که ایشان در این عرصه‌ها نمونه‌ای بی‌نظیر بودند، با موفقیت گام بردارند.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha