به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، نخستین نشست اساتید پوشش آنلاین دروس سطوح عالی در قم برگزار شد.
در این نشست حاضران درباره طرح برگزاری ۱۱۰ درس به صورت آنلاین و همچنین پوشش دروس به صورت آفلاین و بارگذاری تقریرات که جزو برنامههای سطوح عالی است، بحث و تبادل نظر کردند.
حجتالاسلام سیدموسی هاشمی تنکابنی معاون پژوهش سطوح عالی حوزه در این باره گفت: شرایط ایجاد شده نه تنها به برگزاری دروس حوزه خللی وارد نکرده، بلکه سبب شده تا با استفاده از ظرفیتهای موجود، این شرایط تبدیل به فرصت شود و دروس حوزوی به قوت خود برقرار باشد.
وی افزود: در حال حاضر دروس حوزه در سامانههای تقریر، LMS و مدرسه فقاهت در دسترس بوده و دروس بیش از ۵۰۰ استاد، به صورت مجازی بارگذاری میشود.
هاشمی گفت:مهمترین ویژگی امکانات فراهم شده علاوه بر بارگذاری دروس، حفظ میراث حوزه خواهد بود که ثمره آن برای آیندگان نیز مشخص است.
معاون پژوهش سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم ادامه داد: امکان ثبت تقریر ذیل دروس بارگذاری شده در سامانه تقریر از ویژگیهای دیگری است که آموزش حوزه را پژوهشمحور خواهد کرد.
وی با ضمن بیان ویژگی سامانههای موجود گفت: «تقریر»، سامانهای است که متعلق به خود حوزه بوده و طلاب میتوانند با ورود به سامانه، تقریرات خود را ذیل دروس اساتید در پروفایل شخصی خود بارگذاری نمایند و از امتیازهای موجود بهرهمند شوند.
هاشمی افزود: نوشتن تقریرهای متعدد باعث میشود چنانچه درسی مثل کفایه توسط ۶ استاد در سال جاری تدریس میشود، با نوشتن و بارگذاری تقریرها، زمینه دسترسی آسانتر طلاب قم و شهرستانها به «شروح یک پاراگراف» فراهم شود. و زمینه سازی برای انتشار تولید علم رخ دهد از طرف دیگر با امکان جستجو میتوان «شرح مقارن» از یک درس ایجاد کرد و فهم درس را محققانهتر نمود.
معاون پژوهش سطوح عالی حوزه گفت: مقرر شده است کلاسهای آموزشی برای تقریرنویسی پیگیری و به طلابی که در این دورهها شرکت میکنند امتیازات پژوهشی و گواهینامه گذراندن دوره، اهداء شود. همچنین با توجه به اینکه ممکن است برای برخی اساتید امکان برگزاری پخش آنلاین در مکانی مناسب وجود نداشته باشد، مَدرسهایی برای پخش زنده دروس با هماهنگی سطوح عالی در نظر گرفته شده است.
در این نشست اساتید و کارشناسان به نکات مختلفی اشاره کردند که به برخی از این موارد اشاره میشود:
* در حال حاضر مراجعه با سامانه های آموزشی حوزه قابل توجه بوده و استقبال بسیار خوبی شده است لکن جهت معرفی و آشنایی بیشتر طلاب با این سامانهها نیازمند تبلیغ و اطلاعرسانی بهتری هستیم؛
* امید است در آینده نزدیک یکسان سازی و تجمیع سامانه ها به جهت سهولت استفاده اساتید و طلاب رقم بخورد؛
* ایجاد مشوقهایی جهت انگیزهدار نمودن طلاب برای شرکت در درس و اهمیت آنها به پژوهش و تقریرنویسی؛
* آموزشهای لازم جهت توانمندنمودن طلاب برای تقریرنویسی و برگزاری کارگاه های آموزشی تقریر؛
* پیشنهاد میگردد دروس و تقریرات موضوعبندی شده و بهصورت درختواره نمایش داده شوند؛
* با توجه به استقبال طلاب از سامانه های ایجاد شده پوشش علوم دیگر در سامانه از جمله تفسیر، حدیث، کلام و .... مورد نیاز است؛
* مخاطبشناسی ، همچنین آسیبشناسی عرصه فضای مجازی از مواردی است که توجه به آن لازم و ضروری است.
* شناخت کافی موضوعات و تطبیق آن با مسائل روز همچنین مراجعه به مقالات علمیپژوهشی و آخرین یافتههای علمی در صدر کارها قرار گیرد.