پنجشنبه ۴ دی ۱۳۹۹ - ۲۱:۲۰
بررسی انتقادی ادعای دین گریزی مردم ایران

حوزه/ عناصر مدرنی مانند شهرنشینی، تحول‌خواهی، میزان تحصیلات و...، نه تنها سکولاریزاسیون جامعۀ ایرانی را موجب نشده، بلکه خود برآمده از فرهنگ اسلامی و ایرانی است و تعمیق باورها و نگرش‌های فرهنگی و مذهبی کمک کرده است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، در شماره ۱۷ فصلنامه علمی ـ تخصصی «پاسخ» مرکز مطالعات و پاسخ‌گویی به شبهات حوزه علمیه که بر اساس سیاست پاسخ‌دهی به شبهات موجود در فضای فکری جامعه جهت استفادۀ اهل مطالعه و فکر منتشر می شود، مقاله ای به قلم ابراهیم عباس‌پور با عنوان «بررسی انتقادی ادعای دین گریزی مردم ایران» منتشر شده که در آن می خوانیم:

تحولات اجتماعی در حوزه باورها، نگرش‌ها و الگوهای رفتاری گوناگون جامعۀ ایرانی در سالیان اخیر، قابل انکار نیست. برخی از کنشگران رسانه‌ای ادعا می‌کنند که جامعۀ ایرانی در سال‌های اخیر از مذهب فاصله گرفته و به سوی نگرش‌های سکولاریستی متمایل و متحول شده است.

این گروه، شاخصه‌هایی مانند رشد شهرنشینی، میزان تحصیلات، ناکارآمدی دولت در برخی از بخش‌ها، رشد تحول‌خواهی و مواردی از این دست را نشانه و دلیلی بر سکولاریزاسیون جامعه معرفی می‌کنند.

در پژوهش حاضر با بررسی شاخصه‌های سکولاریسم و راستی آزمایی انطباق آن با مختصات کنونی جامعۀ ایرانی به این نتیجه رسیدیم که عناصر مدرنی مانند شهرنشینی، تحول‌خواهی، میزان تحصیلات و غیره، نه تنها سکولاریزاسیون جامعۀ ایرانی را موجب نشده، بلکه خود برآمده از فرهنگ اسلامی و ایرانی است و تعمیق باورها و نگرش‌های فرهنگی و مذهبی کمک کرده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha