جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳ |۲۸ ذیحجهٔ ۱۴۴۵ | Jul 5, 2024
بنی نضیر

حوزه/ یهودیان بنی‌نضیر همانند سایر یهودیان مدینه، با ‎رسول ‎خدا(ص) پیمان بسته بودند و بر اساس این پیمان نمی‌توانستند علیه پیامبر(ص) و مسلمانان توطئه کرده و دست به اقدامی بزنند، اما آنان پیمان خویش را نادیده گرفته و با کفار قریش همدست شده و آنان را علیه مسلمانان تحریک کردند؛ علاوه بر این ترتیبی دادند که پیامبر(ص) ترور شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه، در شماره ۱۷ فصلنامه علمی ـ تخصصی «پاسخ» مرکز مطالعات و پاسخ‌گویی به شبهات حوزه علمیه که بر اساس سیاست پاسخ‌دهی به شبهات موجود در فضای فکری جامعه جهت استفادۀ اهل مطالعه و فکر منتشر می شود، مقاله ای به قلم یدالله حاجی زاده با عنوان «بررسی تحلیلی تاریخی رویداد مصادرۀ اموال و قطع درختان بنی‌نضیر» منتشر شده که در آن می خوانیم:

نوع برخورد رسول ‎خدا(ص) با یهودیان بنی‌نضیر، بدان جهت که با قطع تعدادی از درختان آنان و تصاحب بخشی از اموال ایشان همراه شده، از منظر برخی از مخالفان، نوعی راهزنی و دزدی به شمار رفته و این شبهه مطرح شده که چون مسلمانان در فقر و تنگدستی بودند، پیامبر با بهانه‌ای واهی سراغ آنان رفته و اموال آنان را تصاحب کرده است.

واکاوی موضوع با استفاده از منابع متقدم به خصوص منابع تاریخی و تفسیری و بهره‌گیری از شیوۀ توصیفی و تحلیلی نشان می‌دهد، یهودیان بنی‌نضیر همانند سایر یهودیان مدینه، با ‎رسول ‎خدا(ص) پیمان بسته بودند و بر اساس این پیمان نمی‌توانستند علیه پیامبر(ص) و مسلمانان توطئه کرده و دست به اقدامی بزنند، اما آنان پیمان خویش را نادیده گرفته و با کفار قریش همدست شده و آنان را علیه مسلمانان تحریک کردند.

علاوه بر این ترتیبی دادند که پیامبر(ص) ترور شود. پیامبراکرم(ص) با اینکه قدرت داشت و می‌توانست آنان را به شدت مجازات کند، اما تنها از آنان خواست شهر را ترک کنند و به جای دیگری کوچ کنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha